Új hozzászólás Aktív témák

  • silmatauki

    őstag

    válasz Süvi #14375 üzenetére

    "Notability, PDF Expert, OneNote és MS Word esetében nekem még egyszer sem fordult elő az említett esemény, bár igaz, hogy én még csak két hónapja használom a Pencilt és jegyzetelésre használom, rajzolni csak ábrákat szoktam."

    Volt egy unalmas órám (repülés), így egy csomó írástesztet végeztem most a Notability-vel (Pro 12.9, legutolsó iOS10.1b, hivatalos, legújabb Notability, Apple Pencil), a Handwriting > Palm detection ki- és bekapcsolt állapota mellett. A tesztek során a tenyerem mindig a képernyőn volt.

    Az eredmények: függetlenül a kapcsoló állapotától, ugyanolyan százalékban történt meg a következő két eset vmelyike:

    - amikor elkezdesz írni, a program nem érzékeli azt, hogy írsz, azaz nem történik semmi (nem hagy nyomot a toll). Fel kell emelni a tollat ahhoz, és újrakezdeni az írást, hogy immár legyen nyoma.
    - írsz, írsz, és amikor felemeled a tollat, minden, az előző tollfelemeléstől (+ leengedéstől) addig írt eltűnik. Ez nagyon-nagyon zavaró akkor, ha sokat írtál tollfelemelés nélkül.

    Ilyenek folyamatos, gyors írásnál kb. percenként (gyak. fullscreen landscape-sorokban számítva 2-3 soronként) egyszer történnek.

    Ugyanekkora a problémaarány az Apple saját Notes rajzolójával. (Ott persze pluszban nincs tenyérérzékelés, azaz a tenyér simán ugyanúgy “nyomot hagy”, mint a toll.)

Új hozzászólás Aktív témák