Új hozzászólás Aktív témák
-
arabus
addikt
Jönnek már az infók.
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Dragon3000
veterán
válasz HantekDSO #21 üzenetére
Ez olyan, mint a ram, ha egy játéknak elég a 16GB is, mert csak 13-14GB-ot használ és rendesen fut, ha 32GB-ra válasz, akkor lehet 20GB ram lesz használatban, mert több van több szemét is marad a ramban, hátha szükség lesz még rá, de ettől nem kell 32GB ram a játékhoz. A vram esetében is nagyon sokszor ez van, lehet olyan játékokkal játszol, aminek elég lenne 16GB is, de mivel 24 van, így kevesebbet foglalkozik az törléssel, illetve az is lehet, hogy a játékon kívül más is használja és ha bőven van, nem üríti....
-
veterán
Nekem is egy 8 gigás 5700 XT van még mindig. Amire használom, arra elég, de megint gondolkozom erősen a lecserélésén egy 7800 XT-re. Csak avulnak a hardverek én meg az asztali gépet még meg akarom tartani.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Pityu.
nagyúr
Hallottál már olyat,hogy van olyan hogy egy játék annyi vramot használ amennyid van? Mert olyan is megesik.Nekem 12gb van a kártyán amit tudok highre állítók meg ilyesmi a very high sose érdekelt mert annyit nem ad a dolgokhoz és én is játszok 2024-es játékkal is és semmi gondom semmivel sem max azzal,hogy ma a játékokat elsőre szarul portolják át és sokszor még egy drága kártyát is meg tudnak izzasztani divat lett a később majd kiadok egy csomó patchet dolog sajnos.
Igen én is próbáltam már mindent is intel,amd,vnvidia általában elégedett voltam de igen néha driverekben be be futott egy két anomália.AM4-rn hálisten usb problémám nem volt nekem egy olyan volt,hogy gép indulásnál néha nem indult elsőre a gép hanem újra indult aztán frissíthettem a biost ritkább lett utána a ryzen 3700X-et kicseréltem ryzen 5700X-re azóta már ez a probléma sem fordul elő.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Jefedrin
tag
Persze, mert annyit használ amennyit kap. Ha 256GB-os VGA-d lenne annyit foglalna le a gép.
Én még mindig tök jól elvagyok a 8GB-os GTX 1070-el. Egy C4 Oleden játszok vele 4K-ban és valahogy eszembe sem jutott még, hogy 24GB-os VGA-t vegyek.
De köszi az első hozzászólást. Felnyitottad a szemem. Most már tudom, hogy nem is élvezem a játékot, mert nincs 24GB ram a videókártyámon.
Rá is teszem a Napló stócra nehogy elfújja a szél.[ Szerkesztve ]
Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
HantekDSO
tag
Nem. Csak játszani szeretek a 2024-ben megjelent játékok egy részével - amik sajnos 23 GByte feletti VRAM-ot használnak. (A "miért ennyit" kérdésre pedig kérlek érdeklődj a játékok gyártójánál...)
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
tag
válasz moleculez #18 üzenetére
Semmi ilyen nem történt -csupán játszani szeretek és van, hogy a 4090-es 24 GByte VRAM-ja 95%-ban foglalttá válik...
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
tag
válasz E.Kaufmann #16 üzenetére
Á, értem, köszönöm! De ilyet sem használtam - nálam a GPU lélektani árhatára 7 számjegyet nem fogad el!
-
HantekDSO
tag
Szó nincs róla! Ha az általad használt programokhoz elég, akkor semmi gond! Nálam sajnos a 24 GByte-nak van amikor a 95%-a is használatban van.
-
E.Kaufmann
veterán
Csak azt hiszed
Én mindig belefutottam (sajnos minden platformon) olyan hibába, ami engem marhára bosszantott, az emberek nagy százalékát meg nem zavarta, úgyhogy nem is foglalkoztak vele a gyártók, vagy ha mégis, az se lett tökéletes. Legutóbb pl AM4 USB gondok, gézától függetlenül (rákeresel, még most is sokan bajlódnak vele, miközben már csak a nagy disznóságokat javítják az új Gézák)[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Neovenator
senior tag
A félmagas B570 érdekes lesz...
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
arabus
addikt
Szerencsére találtam kék lapot is.
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
Most már a memória is Intel.
-
-
HantekDSO
tag
Egyetértek! Anno vettem Athlon 64-et - de az volt az utolsó! (GPU terén pedig megelégeltem, hogy egy új kernelhez fél év múlva jött a driver...)
-
arabus
addikt
Én a 81-el még pár napig elleszek...
Sosem vennék Intelen kivül mást.
-
HantekDSO
tag
24 GByte VRAM alatt egy GPU max. levélnehezéknek használható komolyabb játék alatt!
[ Szerkesztve ]