Új hozzászólás Aktív témák
-
Az AVM termékei nem olcsóak.
A legkorosabb termékük a FRITZ!Box 7490, amit 2013 áprilisában hoztak forgalomba és ebben az évben még kapott funkció frissítést és hibajavítást. Hibajavítás és lyukfoltozás még várható, de az elavult hardver alkalmatlan az újabb funkciók támogatására. Már eddig is kompromisszumokkal kapta meg a funkció frissítéseket.
Ez a modell már a bevezetésekor fel volt készítve az optikai hálózatok használatára.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
mferi87
csendes tag
Az jó, hogy van rajta wifi 7 és gyors, meg mindent is tud, de legalább egy hétre kölcsönkérhetnék Jony Ive-ot, vagy ha mindenképpen ragaszkodnak a futurisztikus design-hoz, akkor Karim Rashid-ot. De hogy egy újabb évtizedet ilyen ronda dobozt kelljen nézni a nappaliban az ciki. Tudom szubjektív, hogy kinek mi a szép, egy csomó multipla is gazdára talált.
-
warrior93
tag
Mégha csak csúnya lenne, de amellett, hogy drága, még rossz is.
Üdv. Woules
-
Alaaf Pi
senior tag
Az átlag Fritzbox felhasználó nem nézegeti, mert el van pakolva szekrény mögé, vagy eleve az elöszobában van pl.
#4 warrior93: Megfordult már nálam jó pár Box, DSL, Cable verzió, telefon, USB jelfogó, repeater, egy ment tönkre tizensok év alatt. emellé a felülete is teljesen átlátható, az egész atombiztos. És valahogy a többiek biztonsági hibáiból is kimaradnak. -
-
PR0JECTNR56
addikt
Mint hálózati eszközökben ideológiailag képzetlen ember, a Fricidoboz kb. ugyanazon a helyiértéken áll a maga műfajában, mint a Noctua a léghűtéseknél? Megosztó design nyelvezet és színhasználat (gondolok itt a nem Chromax termékekre), de általánosságban nagyon megbízható és problémamentes teljesítmény?
-
válasz PR0JECTNR56 #8 üzenetére
Én úgy tudom igen, és hogy a német piacon eléggé elterjedt.
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #8 üzenetére
Mondjuk kb. Talán a microtic openwrt-vel lehet nála jobb azoknak, akik nagyon mindent maguk akarnak beállítani. Egyébként minden egyben sallang nélkül, megbízhatóan termék.
Okosotthon vonalon fényforrás radiátor termosztát is van már hozzá. -
bytesizelife
tag
válasz Tesztelo.hu #10 üzenetére
Meg termosztátvezérlés, VPN-szerver, webrádió-kliens, printszerver, költöztető asszisztens (ethernet kábellel összekötöd a régi és az új routert, automatikusan átveszi a beállításokat), ébresztő (megcsörgeti a DECT telefont), fileszerver, mesh, USB megosztás, anyámkínja... a kábelmodemes 6591-em még kábeltévé-csatornákat is tud streamelni. Szop, nyal, gombot varr.
-
addikt
válasz bytesizelife #14 üzenetére
Igen, én is ezt használom már 10+ éve informatikusként, egy rossz szavam sem lehet rá, mindent (is) tud és atom stabil.
Nekem a router funkció mellett TV adást streamel, faxot küld/fogad, fűtést vezérel, ablak nyitást érzékel és DECT telefonokat is kezel IP alapon hangpostával. Mindez távolról elérhető Wireguard alapon is, rendes androidos mobilklienssel.[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Erre én is kíváncsi lennék
Nálam is úgy van szinte minden funkció kihasználva mint AiRLAC írta. Tényleg nagyon stabil cuccok, tipikusan olyan hogy elfelejted h van, mert nem kell b.sztatni ha jól be van állítva. Nálam a családban 3 db 7590 van, az egyik egy 7490-et váltott, ami előtt meg 7390 volt. A legelső meg egy kis box volt, amit a piacon vettem lomisnál. ADSL modemmel és USB-vel, még tavalyig használtam fix IP-vel csak a nyomtatószerver részét, majd megnézem mikor gyártották, de bőven megszolgált
Most mind3 helyen Digi optikával mennek, de előtte volt T-home VDSL így a beépített modemnek is hasznát vettem.
@AiRLAC: Neked milyen box streameli a tv-t? Nekem egy 6490 Cable van, de annak csak ez a része + gigbaites switch van használva, mert annál nem lehet WAN-ra állítani egyik LAN-t sem.A dizájn meg nézőpont kérdése, én a cápauszonyos formát jobban szerettem (7390,7490 stb..) de megbarátkoztam már az újjal végül. A külső nem minden ugye, a belső meg elég meggyőző Az áruk meg valóban drága, de mint látszik fent is, nem kell kidobni őket pár év után. A 7390-re is még pár éve jött frissítés, amikor megláttam mailt róla majd leesett az állam . De azt hozzátenném, h sokszor felbukkan itt hardveraprón meg más oldalakon is használtan, szerintem bátran meg lehet venni, én a fenti összeset úgy vettem és egyikkel se volt gondom. Egyedül egynél cseréltem ki jobbra a tápot, mert nem az eredetit kaptam és nem bíztam benne. A tápegység meg minden ilyen cuccnál kritikus kérdés, egy szűretlen vagy instabil tápra sok hiba visszavezethető.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Vannak modellek, amibe beépített DVB-C támogatás van. Például a 7490 nem Vodafonos változata tartalmazza a tunert.
De!
Szinte bármelyik Fritz!Box támogatja az USB csatlakozó hálózati megosztását, unicast szolgáltatásként.
Az USB-be dugott DVB tunert engedélyezni kell a az OS-ben megosztásra. PC-re le kell tölteni a hálózati USB kezelő drivert. Majd a box/stick eredeti driverével, mountolás után elérhető a DVB eszköz.Praktikusan bármely USB eszköz, mert univerzálisan használható. De egyszerre csak egy felhasználó használhatja az eszközt. (A nyomtatók és háttértárak külön támogatást kaptak.)
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Seep
senior tag
Ezt az allitasod meg is tudod indokolni valamivel? Nalam 7530, 7590, 3000AX a mesh is gond nelkul megy. Soha egy megtorpanasa sem volt a rendszernek. Pedig otthonrol melozok. Szuleimnel a mindenfele Tplink, Asus meg archer eszkozok utan szinten egy AVM6040 es egy 3000AX let telepitve es sokkal jobb a wifi terero mint volt. Szoval indokold meg miert?
-
-
-
válasz Hieronymus #17 üzenetére
Ismerem, ha megnézed amit írtam 6490 is ilyen, 4 db DVB-C tuner van benne, használom is DVB->IP tunerként linuxos box-al. Igazából csak az a kérdés, van olyan aminél rá lehet bírni, hogy ne koaxon várja a netet, hanem külső modemet/ONT-t fogadjon, mert a 6490 nem tud ilyet. Ezért fix IP-je van a hálón, "dumb switch" módban üzemel nálam.
Viszont ez a távoli elérés jó cucc, még a régi Fritz WLAN routerem is tudta, párszor használtam. El is felejtettem, h így kvázi bármilyen USB-eszköz elérhető.
A 7590-en egy 1 terrás HDD meg egy lézernyomtató van megosztva Bármelyik tv-ről tudok lejátszani róla, nagyon kényelmes.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
válasz Hieronymus #24 üzenetére
Na igen, meg ha a magyar szolgáltatóknál fel lehetne simán regisztrálni a hálózatra. Németeknél lehet saját kábel vagy optikai eszközöd is.
Itthon max úgy lehet ezt megoldani, hogy a szolga eszközből kiolvasod a szükséges adatokat és egy megfelelő SFP modult beállítasz...Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Pontosabban csak saját eszközöd lehet.
Legalábbis a Vodafone és a Telekom nem ad eszközöket.A FB7490 router nem tartalmaz üvegszál modemet. Vennem kellett. Az Amazonon, a T. olcsóbban kínálta a saját modemét, mint a saját forgalmazásában.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
bytesizelife
tag
válasz Hieronymus #26 üzenetére
Minden provider ad eszközt, legrosszabb esetben bérelni lehet tőlük. 2016 óta törvényben biztosított jog a szabad routerválasztás, és a szolgáltató köteles kiadni az ehhez szükséges adatokat (beállítások, jelszó stb.).
[link]
Magyarországon is ezt kéne, mert a provider által biztosított kínai hulladékoktól még akkor sem tud megszabadulni az ember, ha fizetne érte. (Önként meg nem csinálják meg, hacsak nem jön az állam a bunkósbottal.)[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz Hieronymus #26 üzenetére
1&1, NetCologne ad. Telekom régebben adott. Most nem tudom.
-
-
Na, megtaláltam az első Fritz-et amit használtam WLAN 3170 a típusa, 2007-ben mutatták be. Még működőképes, anno a gyári kis antenna helyett kapott egy sma csatlakozót is
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Áh akkor még csak álmodtam az otthoni netről Felénk amúgy is Emitel volt, iszonyat drága, legalábbis szüleim mindig szidták őket
Haverokhoz jártam, meg könyvtárban ment a betárcsázós net.
(De amúgy van 2 db FritzXISDN terminál adapterem, az egyik egy állandó használatban lévő Fritzboxra van kötve, hogy adjon plusz analóg vonalat a házban a "belső" telefonoknak )Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 40mm Bluetooth új BONTATLAN 2év garancia Watch 7
- PowerColor Radeon RX 6700XT Red Devil 12GB OC DDR6
- Samsung Galaxy Watch Ultra 47mm LTE új BONTATLAN 2év garancia SM-L705
- HP Zbook Studio G3 Intel Core i7-6820HQ, 32Gb ram, 512 Gb SSD, Win10, 119.9e huf
- JURA Impressa E85 automata darálós kávégép
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest