Új hozzászólás Aktív témák

  • ABE

    őstag

    válasz Kirbly #3022 üzenetére

    Szia!

    Elmondom a tapasztalataim:

    1. Ismerősöm mindig hálózatról használja a gépet, akksit nem tartja a gépben. Néha beteszi, lemeríti, feltölti, majd megint kiveszi 2-3 hétre. 1,5 év után olyan az akku, mintha új lenne.

    2. Anyum hálózatról használja mindig a gépet, de az akkumulátort nem veszi ki. Közel egy év után tökéletes az akksija, nem érezni elhasználódást.

    3. Én nagyon vegyesen használom a gépet, naponta többször megy töltőre, és akár 2-3-szor is lemerül az akksi naponta. Néha nem tudom teljesen feltölteni, szóval rendszertelenül használom. Az előző gépemnél kevesebb, mint egy év alatt 33%-os lett az elhasználódása.

    Szerintem a konklúzió (saját tapasztalatok alapján): ha folyton hálózatról megy a gép, végülis mindegy, hogy hol az akku. Ha gyakran megy akksiról is, gyakran meríted le és töltöd fel, akkor óhatatlanul el fog használódni.

    Szerk:

    Még egy dolog: hallottam már olyanról is vitát, hogy meddig kell lemeríteni az akksit. Egyesek szerint sosem szabad 5% alá menni, mások meg maxig merítik, mert különben az elektronikája megbolondul, és rossz adatokat fog tárolni a kapacitásról. Én a boltos tanácsára 5%-ra állítottam be, hogy meddig merülhet az akksi, de nem tudom, ez mennyire volt helyes. Személyes tapasztalat: az elhasználódás mértékét lehet csökkenteni, ha totál feltöltöm az akksit (mondjuk 8 órát a töltőn van), és hagyom addig lemerülni, hogy az akksi elektronikája kapcsolja le a gépet. Pár ilyen ciklus után jó pár percet sikerült nyernem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák