Hirdetés

Aktív témák

 • pampika

  őstag

  Minap felhívott egy haverom,hogy azt találták ki,kéne csinálni egy honfoglaló szerű játékot.Lehet,hogy nem ebben az országban indítanák útjára,meg ugye lemásolni sme lehet teljesen,de a játék felépítése hasonló lenne,földrajzi területeket kéne foglalni,csatázni egymással értük,pénzt és bizonyos rangokat gyűjteni,amit aztán később akár be is lehet váltani x dologra.
  Ő biológus,tehát a megvalósíthatóságáról nem sok fogalma van,ezért kérdezett engem (ptm-es lévén).Én rögtön mondtam neki,hogy egy ilyet megírni tuti nem tudok,azért ott még bőven nem tartok tudásban (sajnos :( )
  Viszont ő kérdezné,hogy mégis mibe fájna egy ilyen project?
  Én elsőkörben gondoltam olyanokra,hogy:
  domain
  vmi szervert kell venni
  a szervert be kell rakni a bix-be
  és ehhez jön még konkrétan a progi ára,ami működteti ezt a honlaprendszert
  és a felügyelő emberkék (karbantartók,fejlesztők,modok,operátorok,bár ezt meg lehet oldani egy bizonyos látogatottságig házon belül)

  Szóval erre így tudnátok mondani vmit,hogy mégis milyen összegekben kéne gondolkodnia?Nem akarom én mindenképp lebeszélni róla,de a realitások talajára állítanám.
  Esetleg van,aki ilyne témában jártas?Mibe fáj egy ilyesmi játék kifejlesztése?

  thx a válaszokat :)

 • Flashy

  veterán

  válasz pampika #1 üzenetére

  a játék maga nem gáz programozói szemszögből. kell egy alap design, meg alá egy viszonylag egyszerű kód. igazából kérdéseket és a hozzájuk véletlenszerűen generálható válaszok halmazait összeszedni a legnagyobb gáz. ha nincs chat, sok minden felügyelet nem kell, ha megnézed a honfoglalón a chatet, könnyen belátod hogy nulla a használhatósága.
  szerintem építkezzetek lépésekben. a domain az a legutolsó dolog legyen, át kell gondolni hogy a programot meg tudjátok-e írni, kérdéseket tudtok-e, be tudjátok-e üzemelni egy bármilyen webhelyen magatoktól (amíg nonprofit, tesztcéllal bárhol mehet), aztán a végén jöhet a szerver meg a domain.

 • dabadab

  titán

  válasz pampika #1 üzenetére

  Az ugye attol fugg :)

  Van a null-budget verzio: az ember fogja az ADSL-en logo gepet, arra telepiti fel a cuccokat, a gep elereset a www.dyndns.org segitsegevel oldja meg, a kodot par hetvege alatt osszedobja, aztan estenkent ranez, hogy mi a helyzet.

  Aztan lehet ra kolteni is:

  domain nev: egy-ket ezer Ft/ev

  server colocation (vagyis beviszed a geped a szolgaltatohoz es ott radughatod a halora meg a szunetmentesre): 10-20 kHUF Ft/ho

  programok megiratasa: sok mindentol fugg, de jo esellyel millios nagysagrend

  DRM is theft

 • pampika

  őstag

  Akkor úgy látom,az árakkal nagyjából tisztában voltam (server,domain,progi).

  Ők is,mint sokan,azért alkották eme ötletet,hogy hátha ebből lehetne vmi kis (vagy nme olyan kis :) ) pénzt csinálni,tehát nem házi felhasználásra szánnák,hanem a játékosnak ingyen,és a fenntartási költség,meg az esetleges haszon a reklámokból,szponzoroktól jönne.

  Mit kéne ahhoz tudnom,hogy belevágjak egy ilyen projectbe?Vagyis milyen nyelveket,protokollt,etc.A html-en nagyjából kiigazodom,meg programoztam már kisebb progikat pascalban,c-ben,de ezek nem kimondottan netes nyelvek.Meg gondolom,kéne vmi grafikus is.Szóval vmi coprodukció ízű valami lenne ez,csak el kéne tudni indulni,hogy mégis milyne irányban menjünk,milyen embereket keressünk hozzá.

 • dabadab

  titán

  válasz pampika #4 üzenetére

  ''Netes'' nyelv nem is igazan kell, cgi-t abban irsz, amit akarsz, pl itt egy remek pelda BASIC-ben (mukodik is, es egy kis csiszolgatassal meg validda is lehetne tenni a generalt oldalt):

  10 PRINT ''<html>''
  20 FOR C=1 TO 100
  30 PRINT ''<p>Szia Pampika!</p>''
  40 NEXT C
  50 PRINT ''</html>''

  C elvileg teljesen jo, bar szerintem nezd meg a Pythont, az egy kedves script nyelv, vagyis bar lassabban fut, de joval gyorsabban lehet irni :) Emellet szukseged lesz meg valoszinuleg vmi adatbazisra, a MySQL valoszinuleg teljesen jo lesz, alap dolgokat nagyon egyszeru csinalni SQL-ben. Ja, meg persze webszerver is kelleni fog, arra ott az Apache, operacios rendszernek meg persze Linux. Kb ennyi.

  DRM is theft

 • pampika

  őstag

  Köszi :)

  A phytont csak hallomásból ismerem,még nem próbáltam,de még bármi megeshet :) Hétfőn talizunk majd a haverral és akkor vázolom neki ezt az egész dolgot és meglátjuk,mit fog hozzá szólni.
  Ha továbbra is fenntartja ötletét,akkor még lehet gondolkodni a dolgokon :)

 • johnnywinter

  csendes tag

  Évekkel ezelöt én is elképzeltem egy hasonló html + link alapú játékot rengeteg anyagot compgrafikáztam az Arthur monda kör világában gondoltam ki egy humoros változatot animációs linkekkel miegymás
  (pl. óvodába játéknak képzeltem el ) de egyedül kis teljesítményű pc-vel le mondtam róla fiókba került.
  Megismertem ezek után a Honfoglalót amit ugyan csipok de mint ”szakember” fordulat szegénynek találok, és a pontozást is máskép látnám, na jó könyü a kibicnek …Konklúzió: csak azért írtam mert mintha a saját elképzelésemmel találkoztam volna megint tehát muszáj vólt …

Aktív témák