Új hozzászólás Aktív témák

  • lezso6

    HÁZIGAZDA

    válasz Dißnäëß #125670 üzenetére

    Két különböző DAC-nak simán más lehet a késleltetése amiatt, mert különböző felépítésűek. Sőt, az eltérő típusú hangfalaknak is lehet jelentősen más a késleltetése, legalábbis konzumer kategóriában. Nálam volt Eve SC208 meg Edifier S3000 Pro egymás mellett, ugyanarra a DAC-ra kötve. Az Edifier kb 12-14 ms-mal később szólt, ezt simán lehetett hallani is, de mikrofonnal kimértem, hogy pontosan mennyi. Persze ez lehet ritka példa, mert az S3000 Pro az vezetéknélküli.

    Megkapja bal oldali és jobb oldali Adam is az analóg jelet, amit mindegyik megesz 1 ADC-vel, DSP-zik rajta valamit (vagy sem), majd újabb DAC és kiadja magából az analóg hangot. Ekkor nem gond, hogy bal és jobb oldal 2 külön DAC-on van a dobozokban és azok két egymással nem szinkronizált clock-ról mennek ? :U És ha nem gond, miért nem ? :U

    Fordítva kéne feltenni a kérdést: miért kéne, hogy gond legyen? :F Milyen problémás jelenséget idézne elő? Ennek amúgy semmi köze a fázishoz, késletetéshez. Ami egyébként nagoyn egyszerűen kompenzálható, s kell is. Pl a fent említett 12-14 ms alatt 4-5 méter távolságot tesz meg a hang, tehát házimozi rendszereknél kulcsfontosságú a késletetés beállítása.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák