Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    nagyúr

    válasz szente #110790 üzenetére

    Hello, amit tudunk erről:
    - 30 Watts RMS per channel @ 8 ohms From 20 to 20.000 Hz with THD no more than 0.07%
    - Signal noise to ratio of 78 dB + - 5 dB

    Heco: RMS 60W, 4Ohm
    Taga: RMS 90W, 88dB, 6Ohm

    Amit én ehhez hozzá tudok adni

    1. Nem hiszek abban, hogy bármilyen legitimitása lenne annak, hogy vintage-hez vintage-et, "újhoz" újat. Hacsak nem valami egymással nagyon szorosan összepasszintott gyári motyó, bármilyen mix jó lehet.

    2. A vintage motyók öregek. Egy erősítőben nincsenek mozgó alkatrészek. Felújítandók itt is vannak, elko-k minimum, de talán egyéb is, potik, kapcsolók, attól függ, milyen komplex.. de még így is kevésbé nyűgös velük élni, mint vintage hangsugárzókkal, ahol a doboz ha épp olyan, vetemedhet, vagy elgyengülhetett a ragasztás, de ez a kisebb a rengeteg hibalehetőségből, a hangszóró pereme, fajtája (vintage mélysugárzókat picit is hajtod, egyszerűen elszállnak, és most a nagy átlagra gondolok, nem a sorból kilógókra), forrasztás, kábel(vég) oxidáció, váltószűrő és elkóik, csatlakozó terminálok, stb.

    Szóval összességében a vintage erősítő + modern hangsugárzó pár szerintem jobb kombó, mint a vintage erősítő + vintage hangsugárzók. A legrosszabb pedig a modern erősítő vintage hangsugárzó, mert több esély van rá (ártól függően persze), hogy nem csak egyikük, de mindkettő szarul szól.

    Én biztos, hogy a Taga-t húznám be hozzá, egy percet sem gondolkodnék, felejteném ezt az öreg Heco-t. Margóra: a 88dB-jével a Taga "hajtós", szóval amúgy ha 2x-3x ennyi erősítő teljesítményed lenne, egészségesebb lenne. Szobahangerőn így is jó lesz hozzá a Fisher, de a házibulit 100W alatt ne szervezd még.

    [ Szerkesztve ]

    Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák