Új hozzászólás Aktív témák

  • Takvan

    tag

    Üdv mindenkinek.
    Talán tudtok segíteni. Adott egy LG 42LA690S -tv, amire több eszköz rá van dugva külön HDMI kábellel. Van egy set top box, amit ritkán kapcsolok be, csak ha valamilyen műsort akarok rögzíteni a rádugott külső winchesterre. Van egy média lejátszó, amiről filmeket szoktam nézni. Ez a rendszer évek óta működik, nem volt vele problémám. 2-3 hete viszont azt vettem észre, hogy film nézés közben (média lejátszó) kb. fél óránként 1 másodpercre eltűnik a kép, mintha nem kapna jelet, aztán minden megy tovább. Azt hittem a filmmel van gond, visszatekertem, de nem jelentkezett ugyanott a jelenség. Sőt a média lejátszó menüjében lépegetve is előfordult az 1 másodperces kép kiesés. Később észrevettem, hogy a set top boxnál ugyanezt megcsinálja.
    Nem hiszem, hogy egyszerre lenne gond a két kábellel, illetve a két készülékkel. Azt csak remélem, hogy nem a tv kezdi megadni magát.
    Van valami ötletetek mit kellene kipróbálnom?
    Amire még felfigyeltem, hogy az utóbbi időben, ha úgy kapcsolom be a set top boxot, hogy a tv be van kapcsolva, akkor a set top box pár másodperc után kikapcsol. Ha a tv-t később kapcsolom be mint a set top boxot, akkor nincs vele gond. Ez nem tudom összefügg-e a HDMI-s problémával. :F

Új hozzászólás Aktív témák