Új hozzászólás Aktív témák

  • slashpm

    csendes tag

    Helló!

    Segítségre lenne szükségem. Sokat olvasgattam már a következő problémával kapcsolatban, de sajnos nem sikerült megoldani.

    Konfig röviden: Intel i7, Geforce GTX 650 Ti, Gigabyte GA-Z77M-D3H alaplap (VIA VT2021 audio codec)

    A kártyán van 1 dvi kimenet, ez megy most a monitorhoz, a tv pedig hdmin kap jelet. A jelenség az, hogy mikor filmet nézek, akkor időnként kb 1 másodpercre elsötétül a kép, mintha kihúzták volna a kábelt, aztán visszajön. Kb óránként 1 ilyen történik, de rendszeresen. DVI kábellel régebben a jelenséget nem tapasztaltam. Gondoltam, h oké, talán képfrissítés vagy valami inkompatibilitás, esetleg windowst régen telepítettem újra. Viszont azóta váltottam külső erősítőre, ami digitális jelet kap a géptől. Azóta a hang ugyanígy kihagy, de az akkor is, mikor nem a tv-re megy a kép. Filmnézés közben pedig ha a kép elmegy, akkor a hang is (nem hdmi-n megy a hang az erősítőhöz!), de a hangban többször van kihagyás (kb 2-3 / óra).
    Hétfőn raktam újra a win 7-et, azóta is ugyanúgy ezt csinálja. Az hang drivere a hivatalos, a vga meg nvidia drivert használ. Mi okozhatja a hibát?

    Igazából fogalmam sincs, hol kezdjem a probléma megoldását, mert a hang és kép 2 kábelen megy, mégis egyszerre hagy ki, a hang pedig még picit gyakrabban is. Neten olvasgattam erről, sokan azt írják, hogy hát talán a tv a rossz, de ebben az esetben nyilván az kizárható.

    Előre is köszi :)

    Edit: a digitális hang kivezetése sima koax kábellel van megoldva az alaplapi spdifről levéve

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák