Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Sk8erPeter #9734 üzenetére

    Ha két eszköz van a kábelen, szerintem a 80-eres kábelnél is lehet jumperrel választani, hogy melyiket szeretném masternek. Mint a 40-es kábelnél is lehetett, a régi időkben.

    Ha egy eszköz van, annak mindenképpen a kábel végére kell kerülni (akár Slave, akár Masterre jumperelve). Ennek annyi a jelentősége, hogy ha a kábelvég levegőben lógna, vagyis elektromos szempontból lezáratlan, az nagyfrekvenciás reflexiók forrása lehet.

    Ilyen reflexióból adódik például, amikor egy TV képernyőjén szellemképet látunk (akár több, eltolódott képet is), különféle antennaproblémákból kifolyóan. Adatátvitelben a reflexió értelemszerűen hibákat okozhat, ezért nem megengedhető.

    80-eres kábelnél a hosszabbik végére eső (kék színű) csatlakozónak az alaplapra kell mennie, mivel ebbe a csatlakozóba van beépítve egy rövidzár, ami 34-es eret zárja le testre. Ha az alaplap nem kapja meg ezt a rövidzárat, a vezérlő UDMA33 üzemmódra vált, és csak ebben a módban hajlandó működni. A rövidzár engedélyezi nála a nagyobb sebességet.

    Ha valaki fordítva használja a kábelt, le lesz korlátozva a sebesség, de hibátlanul működik. Én egyszer egy hosszú körkábelt speciális okból fordítva használtam, ezt az átalakítást kellett elvégeznem, hogy megfelelő sebességgel működjön. Egyrészt kivettem a 34-es eret, az alaplapra pedig felforrasztottam egy rövidzárat, így egyszerűbb volt megoldani.

    A 28-as ér adja a Cable Select opciót, a két szélső csatlakozó 28-as pontját köti össze, a középsőt megkerüli, vagyis ennél üresen marad.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák