Új hozzászólás Aktív témák

  • whiz

    aktív tag

    Sziasztok,

    nekem is lenne egy kis gondom, amit nem értek. Van egy 40GB-os vinyó, a rendszernek, az IDE1-es csatin, masterként egyedül. Egy 120-as masterként a másik IDE csatin, illetve emellett egy DVD író. Másképp sajna az idióta elrendezésű ház miatt nem lehet beszerelni a cuccokat a gépbe. Ez még nem is lenne baj, ha normálisan működnének. Ha a 40-es vincsiről másolok a 120-asra elég hülye dolgot művelnek: a másolás kb 30mp-ig tökéletesen megy (28-30MB/sec), utána hirtelen leesik atomlassúra (2MB/sec), és tart ez is kb. 30 mp-ig. Aztán felgyorsul ismét, de nemsoká megint lelassul, és ezt így váltogatva. Lassúnál a processzor terhelése is leesik nullára, míg gyors tempónál 30-35% - nem tudom ez mitől lehet, vagy számít-e egyáltalán. A 40-es vinyó 80-as, a 120-as+dvd író kombó 40 eres kábellel van bekötve.
    Ha ezt kicserélem szintén 80 eresre (ilyenem saja nincs kéznél), akkor ez a probléma is megszűnhet, tehát lehet, hogy csak a kábel miatt van mindez?
    (A 40 eres kábel miatt csak udma2-es módban megy a nagyobb vincsi, de ez még nem lenne baj, mert csak backupra van használva, elég lenne rá azzal a max 30MB/sec sebességgel másolni, amit ugye félpercekig visz is.)

    Egy jó hacker nem kéri le a napot!

Új hozzászólás Aktív témák