Új hozzászólás Aktív témák

  • #64791808

    törölt tag

    Üdv,

    leírok valamit, amivel még nem találkoztam.

    Adott egy ASRock i865 chipsetes LGA775-ös lap. Rajta 500 gigás Samsung T166 SATA csüngött, XP-vel, semmi gond. Le lett cserélve egy 1TB-os Maxtorra. Technikai okok miatt előre partícionáltam, két elsődleges partíció, 40 giga + a többi. Legacy sata mód, nincs AHCI.

    XP install karakteres része végigmegy, újraindul, és bootnál adja az "error loading operating system" hibát magyarul. Gyári xpsp2 lemez, tehát semmi hack, vagy ilyesmi. Újra próbálom, törlöm a meglévő első partíciót, újból létrehozom, mostmár a telepítővel, helyzet változatlan, restart után nem bootol. Fixboot a recovery console-ból, nincs változás, fixmbr, annyi változás van, hogy mostmár angolul írja a hibát. Próbáltam az összes partíciót lezúzni, a legfrissebb bios volt fenn, a legfrissebb firmware a vinyón, tehát semmit nem tudtam frissíteni. Nem most kezdtem ezt a játékot, egy-két dolgot láttam már. Durván 100 oldalnyi anyagot utánaolvastam, de egyszerűen NEM tudtam xp-t bootolni arról a vinyóról. A régi vinyóra telepítés problémamentes. Nem tudunk vinyó-lap inkompatibilitást sem.

    Kipróbáltam egy vista telepítést rajta: pöcc-röff probléma nélkül fut. Vettem hozzá egy licenszet, mostmár marad ez, de érdekelne, mért nem ment fel az xp?

Új hozzászólás Aktív témák