Új hozzászólás Aktív témák

  • clayman

    aktív tag

    Garizás előtt toltam a Hitach DFT tool-al egy Erase disk-et a 15+20 bad/gyenge szektoros vinyómon a maradék adatok leradírozására. Meglepetésemre viszont ez kérésem ellenére megjavította a bad sectorokat is.

    Egészen pontosan mit csinált a bad sectorokkal ez a tool? Úgy tudtam, hogy a vinyó önmaga lecseréli a rossz szektorokat egy nem használt szektorra, és ez jelenik meg SMART-ban reallokált szektorként. Mivel ez az érték a tool futtatása után nullázódott, ezek szerint visszatette azokat az eredeti helyükre? Ha igen, akkor mitől javultak meg azok a szektorok, mi volt a bajuk?

    A vinyó mennyire megbízható ezután? Főleg azt figyelembe véve, hogy a bad sectorok először is csak késéssel jelentek meg, volt olyan, hogy egy adott fájlt 2-3x visszaolvastam, negyedjére már nem ment. Ez ugyebár nagyrészt kizárja, hogy rosszul lett felírva. Ezen kívül az normális, hogy amikor belefutott egy bad sectorba, kb. 1 percen keresztül irtózatos kattogás volt? Mintha rendre parkolóállásba küldené a fejet, mi okból teheti ezt? Illetve azt mi okozza, hogy általában idleben 10 percekig dolgozgatott magának a vinyó rendszeresen? Nyalogatta a sebeit?

    Hogyan lehet ilyet gariztatni? Számíthatok arra, hogy miután a tool-lal most ideiglenesen eltüntettem a bad sectorokat, nem nyomják vissza a kezembe mint jó? Illetve, ha nem futtattam volna a toolt, minden alkalommal Quick Repair-t lefuttatják nekem és visszaadják, hogy jó, és 1 hónap múlva megint elveszik az adat és mehetek vissza?

    Sok a kérdés, így előre köszönöm mindenkinek, aki veszi a fáradságot a válaszokra!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák