Új hozzászólás Aktív témák

  • cascada

    senior tag

    Sziasztok!
    Nem tudom jó topicban vagyok-e. Remélem igen.
    Egyik haverom a gépe /Asus A8NE-FM alaplap, 2.6GhZ-es AMD proci, 160GB ATA Seagate winyó/ még nyáron lefagyott és a táppal lekapcsolta. Következő indításkor fekete háttérrel kiirt vmi olyasmit, hogy NO SYSTEM FILES, PLEASE INSERT INSTALLATION DISK.
    WinXP CD-vel bootolva a C:\ particiora azt irta, hogy 40GB-ból 40GB szabad és a partíció típusa: ismeretlen. Szóval elszállt a C:\.
    Újratelepitettem neki C: particio törlése, uj létrehozása, NTFS. Ment minden jól kb januárig, aztán megint elszállt a C: ugyanez a hibajelenség.
    Egy hónapja ujratelepítettem neki megint integrált SP2-es lemezzel C: particio törlése->új->NTFS. Driverek, programok, tűzfal, víruskereső. Minden OKé volt aztán másnap MSN-ezés közben újraindult és ugyanezt a fekete hátteres hibát írta ki, megint elszállt a C: particio.
    Ma kicseréltem a gépében lévő 2 IDE kábelt. A DVD-re menő kábelt tettem a winyóra és a winyó kábelét a DVD-re /2 kábel volt a gépben/ és újratelepítettem neki integrált SP3-as WinXP, megint tiszta particiora+driverek+tűzfal+víruskereső. Driverek telepitése közben többször is volt restart. semmi gind nem volt. Aztán miután minden kész volt kikapcsoltam a gépet. Kapcoslom vissza és kiirja meignt PLEASE insert installation disk. XP CD-vel bebootolva láttam, hogy most nem a C: particio hanem a D:\ particio száltt el. 110GB-ból 110GB szabad particio tipusa: ismeretlen. Következő inditáskor előjött a CHKDSK. több hibás bejegyzést is talált a C:\-n, aztán ujraindult, előjött az XP logo de nem tudta elinditani a Win-t és megint ujraindult ahogy eltünt a logo. Szóval az OP rendszer is megsérült.

    Kérdésem: szerintetek mi lehet a hiba? Szerintem a kábelhibának és az alaplaphibának nem ezek a tünetei. Szerintem A winyó halt meg.
    Ötlet? Tanács?

    Nagyon köszönöm és bocsi, hogy iylen hosszú lett :)

Új hozzászólás Aktív témák