Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    Sziasztok!

    Adott egy Seagate Barracuda ST380021A merevlemez... Cicereg.
    Mikor csatlakoztatni próbálná a kötetet (windows is, linux is), akkor érdekes, ütemes seek hangokat ad.
    Valami ilyesmit: tröpptröpptö-tröpptröpptö-tröpptröpptö-tröpp, és ismételgeti. (Ha felveszem, és feltöltöm, az segít, vagy elég jól el tudjátok képzelni így is?)
    Win állóra fagy tőle, ha kihúzom az USB rackbe tett rossz winyót, tökéletesen folytatja, amit abbahagyott. Linux nem fagy be, a merevlemez ugyanígy cicereg. 10-15p alatt tudja csatolni a kötetet. Ha megnyitom írásra linux alatt, ugyanígy cicereg, de mikor abbahagyja ~10p után, akkor másol rá szépen.
    Másik linuxos rendszeren (a mountolás és olvasásra megnyitás hosszú, cicergős folyamatát végigjárva) visszaolvasható az adat, hibátlanul.
    Nem USB rackben is ezt csinálja, csak feszültség alatt nem dugdosható...
    Ez inkább elektronika, vagy inkább mechanikai eredetű hiba? Nekem olyan szagú, mint ha nem tudna sávtartási, szervo adatokat olvasni... Javítsatok ki, ha tévedek.

    Másik: ha akármilyen hiba is, megfelelő szaktudású ember elő tudja-e idézni korábban hibátlan merevlemezen, például mechanikai behatással, szándékosan? Vagy akárki, akaratlanul?

    Harmadik: a hiba panelcserével a jó mechanikán (vagy mechanikacserével a jó panelen) orvosolható lenne-e, adott esetben? Nem adatmentés miatt, hanem jó lenne egy tartalék 80-as IDE winyó. :D Ki tudja, mikor veszi az ember hasznát.

    Köszi: HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák