Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    Van egy 500-as WD-m, ami egyik napról a másikra elkezdett kattogni, fémesen csengő hangon dobálta a fejet és nem ismerte fel a BIOS.
    Kiszereltem, megnéztem, visszatettem, aztán megpróbáltam lementeni. Akkor már nem csinálta, csak rengeteg kerregés közepette lehetett leolvasni. Az első particio telejsen elszállt, a másikat le tudtam menteni.
    Ezután töröltem a particiókat róla, csináltam újat, és teljesen megjavult. Teleírtam, visszaolvastam. Felmásoltam rá 270GB-t és egész éjjel saját magára bewinraroltam, ellenőrzéssel, és ez is sikerült.
    Reggel kikapcsoltam, és utána megint jött ez a csengőhangú fejdobálás. Próbáltam SATA és sima tápcsatin is, de nem volt különbség.
    Megráztam, és azóta is megint teljesen jó. Sokat kapcsolgattam ki be, kitettem hidegre, melegre, de nem tudom előidézni a problémát... jól működik. Persze már nem bízom benne így nem veszem használatba.
    SMART paraméterek között 0 reallocated sector és 0 current pedding sector. Minden olyan mint jó korában. Most a biztonság kedvéért lementettem rá az 500-as Samsungomat (ellenőriztem, cdcheck progival összehasonlítva bitről bitre) kiszereltem és elraktam.
    Egy ilyen vinyóval amúgy mit lehet kezdeni? Van még valami gyári reset vagy zerofill utility vagy egyéb progi amit érdemes ráengedni?

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák