Új hozzászólás Aktív témák

  • replika

    tag

    Sziasztok, egy kis segítség kellene:

    Röviden és tömören nem bootol a vinyóm.
    Kicsit kifejtve: seagate 120-as vinyó, XP-SP2, bios látja, XP kezeli!
    Ha auto felismerésen van a bios-ban a vinyó, akkor rögtön mielőtt tovább kellene lépnie IDE felismerés után kifagy , csak ctrl-alt-del-el szabadul. Csak ha ki van kapcsolva biosos felismerősdi akkor megy tovább a rendszer , de hát így meg nem bootolható. Próbáltam újra formázni (seagate-disk-wizzard), újra particionálni, bios is új. Adatot tárolni oké (XP felismeri formázza, mindent csinál vele amit csak akarsz), csak éppen nem bootol a nyomorult, hanem kifagy mint a sicc. Alapom Nf7 v.1.x; Nf7-s v.2 mind a kettővel ua. a hiba jön elő. Seagate wizzard dob analízisnél egy kis infót ami nem tudom mi:
    ohci1394_0: SelfID received outside of busreset sequence
    lehet köze ennek a működési eltéréshez?
    Még egy kis nyalánkság: kipróbáltam egy gigabytos lapon is na ott bootolt rendesen fel tudtam pakolni rá az xp-t is. A summája: ha IDE PRI.v.SEC Masterben van és a bios (auto, vagy manual) látja akkor, lefagy közvetlenül rendszerindítás előtt. De ha NONE van vagyis nem látja akkor vígan üzemel, csak éppen bootolni nem lehet róla.
    Lehet-e ez bios beállítási gond, vagy a vinyó HW-SW gondja? Ha nem volt elég bonyolult, akkor még egy kis adalék: a vinyó sata, de egy IDE-SATA kétirányú átalakítóval megy.
    Ja és még 1 az Nf7-S lapon megy a sata csatilakozón keresztül a boot is.

    Az elérendő cél az lenne, hogy az NF7-es lapon menne, az IDE csatolón keresztül, boot HDD-ként.

    Tipp, ötlet?

    cya

Új hozzászólás Aktív témák