Új hozzászólás Aktív témák

  • kokov

    tag

    Egy 3TB-os HDD-nél felületi hibánál hány hibás szektor helyezhető át maximálisan tartalékterületre? Ez függ attól, hogy hány tányéros vagy ez valami standard dolog és mindegyik HDD-nél egyforma méretű a tartalékterület?

    Becsapódott menet közben egy desktop gépház előlapi ajtaja. 250 hibás szektor a bekapcsolást követő önteszt után az egyik HDD-n. Pech, a HDD perpill még olvasható, sikerült lementenem a fontos dolgokat. Ez 150GB volt és max sávszélen szépen másolta HDD-ről HDD-re, de a sentinel csak 22 napot ír hátralévő élettartamnak, biztos nem véletlenül.
    Ez megbízható becslés annyira, hogy több nem lehet, csak kevesebb? Azért kérdezem, mert videó archívum miatt nem veszek másik HDD-t, ha ez olvasható. Kérdés, hogy ami ezen megvan az meddig olvasható. Most éppen lehúztam a hibásat a tápról is és elmentettem txt-be a könyvtárszerkezetét, így tudom mi van rajta.

    Elég akkor bekötnöm, amikor valami kell róla, de ha az indulás/leállás szám erősen limitált az önteszt miatt, akkor hiába spórolok az üzemidővel.
    Ilyen koppanásos felülethiba az totál lutri, vagy meg szokott állni a bad sectorok száma?

Új hozzászólás Aktív témák