Új hozzászólás Aktív témák

  • AxBattler

    félisten

    Üdv!

    A HTPC-met tervezem, és a merevlemezek ügyében lenne kérdésem. :)

    Úgy tervezem, egy SSHD-ről menne a rendszer, erről kerülnének folyamatosan osztásra az általam kedvelt Linux disztrók minden mennyiségben, valamint erről futtatnék aktuális média fájlokat is.

    Az archiválni kívánt állományokat az SSHD mellett, NAS HDD-ken tárolnám (kezdetben 1db 3TB-ost terveztem, aztán majd folyamatosan bővíteném), ezekhez csak hetente néhányszor nyúlnék, viszont maga a rendszer, az naponta akár 10+ órát is futna.

    A probléma itt kezdődik: a lehető leghosszabb élettartam, legjobb tartósság elérése érdekében szeretném, ha a NAS HDD-k a lehető legkevesebbszer pörögnének fel, kerülnének használatra. Ezt hogyan tudom elérni, egy rendszeren belül? Vagy ne aggódjak emiatt?

    Gondoltam arra is, hogy külső RACK-et használok (pl. Raidsonic Icy Box, Sharkoon Raid Box/Station), de ezek elég drágák, és úgy tudom, van amelyiknél megfelelően formázni kell a HDD-t a behelyezés előtt - mivel adatokat tárolnék rajtuk, ezért ez szóba sem jöhet.

    Belső, 5.25-ös helyre szerelhető hot-swap dokkolóra is gondoltam, amivel 3-4 HDD-t is be lehet rakni a gépbe, ilyet azonban HTPC-be balyosan lehetne elhelyezni.

    Szóval Ti mit gondoltok erről, mit ajánlanátok?

    "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Új hozzászólás Aktív témák