Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz SP4C3 #43130 üzenetére

    :W :W :W

    Az LLF mellett DOS-os kép van! Pont azért, mert a LLF során kialakításra kerül a szektor fejléce, adattörzse, és lezárása után a gap is! Így a felület TELJES átmágnesezése megtörténik, melyet csak fix léptetésű rendszer, vagy dedikált servo felülettel rendelkező drive képes megcsinálni.

    A Zero-Fill a felület összes ADATTERÜLETÉNEK nullával való felülírása. Itt nem készül el a szektor fejléce, nem foglalkozik a szektorok közötti biztonsági területtel.

    Vagyis az előző két folyamat ROH@DTUL NEM UGYANAZ!

    Amióta a servo az adatszektorok között helyezkedik el, NINCS LLF! Hiszen a servo információt is törölné! Ha viszont annak hiányában képtelen sávra állni, akkor NINCS adatterülete. Így a gyártók a LLF parancsot az ST157A utántól tiltják a drive-on belül. Ez a drive a LLF használatával kinyírható volt. Ott a figyelmeztetés a tetején. De ez ugye régi drive! Ha innentől NINCS LLF, akkor miről beszélünk?

    Elnézést, hogy keményen fogalmaztam, de egyszer és mindenkorra szeretném tisztába tenni a fogalmat. Te csak annyiban vagy érintett, hogy Nálad szakadt el a cérnám. Sorry.

    U.i.: A hagyományos 512 B/sector esetében és az AF (4096 B/sector) esetében is minden szektorok közötti "szünetben" ott van a servo jel, ami alapján a fejek a sávon tarthatóak. AF esetén pont itt tudtak a gyártók plusz helyhez jutni, így kapacitást növelni, ami a sebességet is kicsit megemelte.

    [ Szerkesztve ]

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák