Hozzászólok Aktív témák

 • Madn!ght

  őstag

  Hali!

  Korábban feltettem itt a kérdést, de a kapott válasz sajnos nem volt megoldás, úgyhogy reménykedem, most hátha...

  Szóval a probléma a következő.

  A gépemben két merevlemez van, egy ssd amin a rendszer fut, valamint egy 1 terrás WD green adat/letöltés meghajtó.

  Az ssd-n minden hibátlanul műxik, viszont az 1 terrás olyat csinál, hogy a letöltött tömörített fájlok crc hibásak, illetve a "megvásárolt" mp3 fájlokban 1-1 tizedmásodpercnyi sercenés, kattanás, ugrás (olyasmi, mint ha nem megfelelő bitrátával van grabbelve a zene) van. Ahonnan "megveszem" ott természetesen előhallgatva hibátlan. 2. 3. letöltésre már nincs hiba. Ugyanígy a rar fájloknál. Kétszer háromszor nekifutva már jól szedi le.

  Korábban a játékokat is erre a meghajtóra szerettem volna tenni, de telepítés közben vmi hibaüzenet mindig jelentkezett.

  Az SSD-n minden hibátlanul működik, a telepített játékok, programok, etc. LinX, 3dmark, valley terheléses tesztek nem jeleztek hibát.

  Tegnap mondom legyalulom az 1 terrást, összefűzöm a partíciókat. Megtörtént, a hiba viszont megmaradt. Ma reggel leszedtem egy HDDsentinelt, a lejött rar fájl crc hibás (hivatalos honlapról). Másodjára letöltve jó.
  A vinyó a sentinel szerint 100/100-as, SMART teszt szerint 0 hiba.

  Korábban itt a memóriavezérlőt, memóriákat okolták a hibáért, de ezeket a terheléses tesznek ki kellett volna mutatnia.

  Zenéléssel is foglalkozom, ezért a letöltött zenékben lévő hibák mindenképp orvoslásra szorulnak.

  Tippjeim: AHCI driver hiba (hivatalos driver van fent, kizárnám?), SATA kábel hiba? (cseréltem, a hiba maradt), proci, mem hiba? előbb írtam, kizárnám, firefox letöltési hiba? (nem tudom, hogyan szűrhetném ki), vírus? (van írtóm, de még a trojanok kiszűrésére teszek egy próbát), vmi windows beállítási hiba? (az itt leírtak szerint jártam el, csak erre tudok gyanakodni, hogy vmi beállítást az 1 terrásra is belőttem, amit az "nem bír"), gyorsítótár hiba? (hogyan szűrhetem ki?)

  Ötlet?

  Köszi a segítséget előre is!
  :R :R :R

  üdv: mad

  [ Szerkesztve ]

  ₪ Herbalife Nutrition ₪ (rendelésben tudok segíteni) - FB: fit2gether

Hozzászólok Aktív témák