Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo

    tag

    Szaisztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni!

    A helyzet az, hogy van egy notebookom és a merevlemeze megadta magát olyan negyed éve (bad sector). Vettem helyette másikat, de a hibáson volt jó pár adat ami kellet volna. Azt tettem, hogy elindítottam egy 10.4-es Ububtut pendriveról, miközben a laptopban volt a hibás lemez, csatlakoztattam egy külső merevlemezt és erre sikeresen kimentettem az adatokat, aztán - úgy emlékszem - formáztam Ubuntu alatt a hibás merevlemezt, eltűntek a partíciók is. Kidobni nem akartam még, hátha jó lesz még valamire. Aztán arra gondoltam, hogy veszek neki egy házat és USB-ről használom majd, nem fontos adatoknak, vagy telepítek rá XP-t és egy két régi játékot amiket nem szeret a W7, mert nem akarok dualboot-tal szórakozni és az USB-ről bootolást a merevlemezénél előbbre véve, ha be van dugva akkor XP indul, ha nem, akkor meg W7.

    Na mármost megvettem a házat, teszem bele a lemezt, Win 7 kezdi telepíti a vezérlőket és semmi. Nem látom Sajátgépben, pendrive-os Ubuntum sem látja. (Nem a külső "doboz" rosz, tesztelve más merevlemezzel.)

    A hibás lemezt óvatosan elcsomagoltam anno, az új merevlemez antistatikus zacskójába, leragasztva tároltam.

    Mi lelhette? Csak úgy mérgében eltávozott a polcon ülve kihasználatlanság miatt, vagy valamit rosszul csinálok? Fel lehet-e ismertetni a géppel, mert mintha látná a rendszer, meg települt is valamilyen meghajtó (lásd a képet a lenti linken), de ennyire már nem értek hozzá.

    [link]

    Válaszotokat előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák