Új hozzászólás Aktív témák

  • pigsty

    aktív tag

    válasz djculture #31766 üzenetére

    Bár nem napi részem az adathordozók közötti áramlás, csak home szinten, és tudom is, ahogy nő a kapacitás, nő a sérülékenység a kisebb méretek miatt, és volt árvíz is, és nekem (már) természetes némi backup rutin; de azért ez gáz, hogy egy adattároló nem megbízható, ilyen szinten már, ahogy részletezed a statisztikát. Mert van ára, főleg itthon, még hardveraprósan is...

    Amúgy este lement némi WD LifeGuard:
    Test Option: QUICK TEST
    ...
    SMART Status: PASS
    Test Result: FAIL
    Test Error Code: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 1!

    Extended testnél mintha a HDD "elején" lenne gebasz, mert pár perc után ugrott 1-2-t a gyenge szektor szám. Olyankor pár másodperce le is állt a rendszer, egyébként most is megy, nincs rendellenes zaj, károgás, kattogás. Nem vittem végig az extendedet, nem akartam, hogy nagyon nőjjön a hibaszám, pont közben szálljon el.
    Kár, mert nem volt olyan, hogy defrag közben belerúgtam, dobáltam, táp is stabil, szellős házban volt, 25-35°C között mérte a saját hőt. Nem ment azért 24/7-t, inkább naponta 1-3-6 órát.

    Érdekes, a WD10EARS-00Y5B1, ami kb 2 éves, külső vinyóként kezdte, a firmware állításig sok parkoló állása volt (most 43 ezer van!), hibátlan. Igaz, be van építve a PCbe, de ritkán van áram alatt, nyári szünetre, filmnézős időkre raktam be.

    [ Szerkesztve ]

    Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

Új hozzászólás Aktív témák