Új hozzászólás Aktív témák

  • Dénes87

    csendes tag

    Sziasztok!
    Segítséget kérnék. Vettem egy új gépet és a telepítés közben hibaüzenetet kapok.
    A gép adatai:
    Chieftec CTG-500-80PB OEM táp 36 hó gar.
    Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz KHX1600C10D3B1K2/16G memória
    Zalman Z9 fekete számítógépház
    MSI H87M-G43 alaplap 36 hó gar.+
    INTEL Core i7-4770 3.40GHz 1150 BOX
    Rendszernek egy Vertex 3 SSD 120 gigás
    A probléma a következő. Összeraktam az új gépet, beleraktam az SSD-t, leformáztam a telepítővel és indítottam volna a telepítőt, de hibát ír ki. Sajnos balfasz voltam és nem írtam le, pontosan mit. A lényeg, hogy szerinte nincs megfelelő partíció és nem is tud létrehozni. Mindezt a formázós ablakban. Leformáztam újra. Töröltem a partíciót. Újra létrehoztam. Kikapcsoltam bekapcsoltam és újra az egész. Semmi. A telepítést egy 8 gigás memóriakártyával és egy kártyaolvasóval csináltam volna. Mivel a a dvd olvasóm IDE-s és az újban nincs IDE csatlakozó, az átalakítóval pedig nem működik a dvd olvasó. A régi gépben az egyik vinyót ezzel az átalakítóval használom, tehát úgy működik, dvd-vel nem. Ezért próbáltam USB-sen. Rákerestem neten és ez alapján csináltam meg a memóriakártyára:
    http://hvg.hu/tudomany/20101027_windows_7_usb_boot
    A win 7 olyan verzióját tettem fel, amit eddig használtam, tehát működőképes. Az egyik régi vinyómon meghagytam egy windowst ilyen esetekre. Beraktam az SSD-t és leformáztam azzal a windows-al is. De semmi, így sem működik.
    Azóta visszaraktam a régi gépbe az SSD-t és a dvd-ről, ami ott működik a rendes IDE porton keresztül, ráraktam ugyanazt a win 7-et, Aminek a telepítője a formázás után elakad az új gépben.
    Aztán arra gondoltam, hogy a vinyón lévő windowsal leszedek egy partition megyiket és megformázom az SSD-t. Leszedtem, feltelepítettem, aztán azonnal indítottam is, de újraindult a gép. Még semmit nem csináltam a programban. Azóta nem jön be a windows rajta és a régi gépbe visszatett SSD-re telepített windowsal nem látom egy meghajtót sem. Ha a vinyót indítom, akkor normál módot kínál fel, ami pár másodperc után egy kék ablakot dob fel egy pillanatra, aztán újraindul. A másik hibajavítása lehetőség, arra csinál valamit, újraindul és kezdődik az egész elölről, semmi sem javul meg. Csökkentett módra nincs lehetőség.
    Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?

Új hozzászólás Aktív témák