Új hozzászólás Aktív témák

  • talpas

    aktív tag

    válasz djculture #30736 üzenetére

    Talán, de én nem veszek, elég a riasztóban pótolni az óccó aksikat azokat is 3-5 évente. Tudom nem 1 eget verő összeg. De akkor a gyerekeim gépe, a "lapos TV" vel mi legyen? akkor már ide sorolva a nejemet is mert munkagépe van már 30-40-E.Huf. a nagy védelem.
    20.éve, hogy 1 dobozban 220v.relé, az a "nagy" fekete került beépítésre. Rajta kikapcs és behúzásra, indításra 1 nyomógomb és dug aljzat. C-64 - A1k2 monitor stb. erről kapta az áramot abban az időben. Később kiraktam a szobából mert vagy por v. kontakt miatt lett 1 alaphangja ami zavaró lett. Nos nem egyszer ejtett a relé, védve a cuccaimat és nem csak viharban. Nem durrant, puffant, füstölt semmi, csak leoldott.
    Az én házamban 2x járt villám, aki volt katona és hallotta a kézigránátot 20 m-ről az tudja miről beszélek. És ez csak a hang hatása volt. Azt csak mellékesen, hogy drót a falban, kötéseknél is pörkölődött. Örültem, Tűó létemre anno nem kellett a házamat oltani.:)
    Az esetek óta a hivatalos lakásriasztó is dug villával szerelt, hogy függetleníteni tudjam legalább mikor itthon vagyok. Azt csak 1 szer küldte el a villám, ki is fizette a biztosító. Sz. volt 1-2 eset amiből tanultam. Nem kell semmi szir.sz@r, vihar jön, kihúzni mindent.

    "Veled, Uram, de nélküled..."

Új hozzászólás Aktív témák