Új hozzászólás Aktív témák

  • athalas

    csendes tag

    Sziasztok!

    Leállt a vinyóm, és kiváncsi lennék a véleményetekre.

    Egy 3,5' 1,5 tb-os sata wd green vinyórol lenne szó, külső usb-s rackben használom/használtam, külső tápos.

    Legutóbb mikor ez a nagy hóvihar volt, volt nálunk áramingadozás és akkor is használtam, aztán másnap a 4 éves unokatesóm lerántotta a kisasztalrol, ugyh koppant egy picikét.
    Ezek után még simán használtam egy napig, vagy 200 gigányi adatot átmásoltunk róla még más gépekre, majd egyszer csak mikor mégegy fájlt át akartam húzni kiírta a windows h nincs meg a fájl. Nézem a meghajtót, tényleg eltüntek a fájlok, csak mappákat lát. Kikapcsoltam a racket, majd visszakapcsoltam akkor már fel sem ismerte a hdd-t egyáltalán.

    Próbálkoztam minden félével, de legutóbb odáig sikerült jutnom, hogy a windows látja a meghajtót, de ha rákattintok lefagy. Total commander kapcsolódást ír a meghajtóhoz de nem csinál semmit. hd sentinelt ha elindítom elkezdi keresni a meghajtót majd az is lefagy. Próbálkoztam adatmentő progikkal(getdataback, hdd regenerator), mikor bedugom a vinyót látják, az egyik talált is rajta valami adatokat, de egy idő után eltűnik a hdd, mintha kihúztam volna. Amit talált rendesen adatot meg csak valami word file volt amiből hiányzott a szöveg. Persze bekötöttem gépbe is rendesen, a bios látta hogy van, a többi ugyanaz, illetve próbálkoztam windows telepítő lemezről formázni, az egyáltalán nem látta. Easy US Partition Master nevű progival is próbáltam megformázni, az is ha bedugtam a vinyót akkor éppen látta ha elkezdtem volna valami műveletet akkor eltünt a vinyó.

    Valami ötletetek van, hogy lehetne megmenteni? A gari sajnos egy hónapja járt le, bár gondolom sérülésre az se lenen érvényes. De ha az ütéstől sérült, akkor hogyan működött utána még egy napig simán? Filmet is néztünk róla tv-vel összekötve és semmi akadás nem volt. Vagy csak véletlenül pont elkerültem addig a sérült részt?

    Válaszotokat előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák