Új hozzászólás Aktív témák

  • Bengio

    tag

    Sziasztok!
    Egy óriási problémám lenne, és nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni :F
    Van egy 2 éves WD20EARS vinyóm, és 2 napja egy új torrentet indítottam el, majd 2-3 perc múlva az egész win megakadt (SSD-n van a rendszer), a zene megállt (winamp, mp3 a vinyóról), itt már sejtettem, hogy gáz van. Kb 30-40mp elteltével a torrent kliens CRC hibát jelzett, és minden ment tovább... Aztán jött HD Sentinel, ami azt mondja, hogy 18 gyenge szektor a lemez felületén. Egy újraindítást, és SATA adatkábel cserét követően már csak 10 gyenge szektort írt :F
    Kiírtam a régebben jól bevált HDD Regenerator nevű progit, elindítottam, és kb 15 szektor / másodperc sebességgel ellenőrizte a lemezt, és összesen van durván 390 millió szektor... A hibajavítás 5 órán keresztül ment, amikor az 1830GB-ból már 160MB-nál!!! járt... Nem volt türelmem végigvárni a (számolásaim alapján) 2 hónapos procedúrát, így elindítottam a wint, és már csak 9 a gyenge szektorok száma. Sikerült szereznem egy 250-es samu vinyót, adatmentés céljából, de bármit akarok másolni, vagy olvasni a vinyómról, 1-2mp-enként kattan egyet, ergo nem tud folyamatosan tölteni. Szóval azt a nagyjából 150-200GB-nyi adatot sztem pár hét alatt át is tudom menteni másik vinyóra.
    A kérdésem az, hogy szerintetek elektronika csere megoldaná a problémát a vinyón?? Megjegyezném, kb a fél életem ezen a HDD-n van.. jah, most van benne 199 nap, 22 óra, és az összes indulás / leállítás száma: 1761, teljesítmény 100%, kondíció 95%.

    Előre is köszönöm a segítséget, életmentő lenne... :R

    Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák