Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    válasz Dr. Romano #2560 üzenetére

    Samsung saját HDD diagnosztikai progiját kéne leszedni (asszem HUTIL), és azzal nyomatni egy mélyformázást, persze előtte minden adatot archiválj.

    Ha gariba kerül és el a Samsunghoz, ott is eleve ezzel a progival fogják a diagot kezdeni...ha kiír vmi hibakódot diag során (lásd dokumentáció), akkor télleg rossz és gari, ha csak bad van rajta, megér a mélyformázás egy próbát.

    Nekem egy régi Maxtoron a PowerMax így megjavította a lemezfelületet, pedig ott is terjedtek a bad-sectorok...azóta is használom a HDDt letöltős vinyónak és semmi baja, a bad-ek sem szaporodnak tovább rajta.
    Azt hiszem lehet logikai és fizikai bad sector is, a logikait biztosan javítja a low-level-format, a fizikait nemtom. Elméletileg a vinyóknak van pár backup-szektora, ami arra van, hogy a rossz szektorokat váltsa fel. Gondolom mélyformázás közben ezt is detektálja a diag-program, és asszem a vinyó firmware-ébe beleírja az infót, hogy ezt a című szektort kizárom (mert bad), helyette ez a cím erre a fizikai szektorra mutasson (backup-szektor). Asszem kb. 120 szektor van így meghagyva backupnak.

    Ha vki pontosabban tudja ezt és ökörséget írtam, akkor sorry.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák