Új hozzászólás Aktív témák

  • JoinR

    senior tag

    Sziasztok!

    Van egy Western Digital Eco Green 1 TB winchester-em (jelenleg rendszerwinyó, igen tudom nem arra való), ami úgy néz ki kezdi megadni magát...tünetek: heti szinten nem tölt be a windows (újrarakás segít, néha a system repair), mindig ugyanakkor kap kék halált, szóval nem esélyes a memória hiba; játék közben a kép megakad 1-1 mp-re - ez gondolom a gyenge szektorokról próbál adatot olvasni, és alapvetően a legegyszerűbb másolásnál, telepítésnél is megakad a zene lejátszása pl., illetve a gép erősen lelassul.
    HD Sentinel szerint a teljesítmény 100%, kondíció 46% 12 bad sector-ral és 65 500 gyenge szektorral. Ezt egy CHKDSK futtatása után sikerült ~50 gyenge szektorra csökkenteni, kondíció 68% (hibás szektor nyilván megmaradt).
    A HD Sentinel véletlen elérési idő tesztjén az átlagos 15-20 ms-ok mellett egyes helyeken felugrik 90-900 ms-ra, ez a CHKDSK futtatása előtt 3000 ms is volt.
    A HD Sentinel rövid ön-tesztje nem fut le, általában kiírja, hogy olvasó egység hiba miatt, de van mikor a végtelenségig tesztelné, holott elvileg 1-2 perc lenne.
    A CrystalReadMark tesztje szerint hozza a neten talált olvasási és írási sebességeket.
    A winyó 35 °C körül üzemel, sose ment 40 fölé.

    Nincs egy éves, szal még garis, 110 napot se ment.
    Szerintetek ennyi indok elég ahhoz, hogy garanciáztassam? A firmware nem volt frissítve, hogy később tegye alvó helyzetbe az olvasófejet, viszont a böngészővel mindig el volt indítva, hogy írva maradjon a winyó, de úgy látszik hiába, ez egy fos széria :(

    Köszi a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák