Hozzászólok Aktív témák

 • rodhathal

  csendes tag

  Üdv!

  Az lenne a problémám hogy kb 5 napja rendeltem egy gépet az IPONról, ami rendben meg is érkezett.
  Minden hardver tökéletesen működik, pontosan azt kaptam amit rendeltem, egy dolgot kivéve.
  A HDD egy Seagate ST3500418AS 7200.12 500GB "CERTIFIED REPAIRED" felirattal van ellátva, és bár feltüntetve sehol nincs/nem volt, de a méretei alapján ez a slim változat.
  Azt tudom hogy a HDD gyártóknál megszokott eljárás hogy a garanciára visszaküldött hibás de javítható vinyókat rendbe teszik.
  De normális dolog hogy az IPONtól egy használt/javított HDD-t kapok amikor a weboldalon és a rendelésen is egyértelműen ez új terméknek van feltüntetve az eredeti áron?
  Mindezt a HDD eredeti doboza nélkül ami ugye elvileg kellene a garanciához.

  A HDD állapota 100/100 Sentinel és a Seatools szerint is, a tesztek alapján megközelítőleg teljesíti amit írnak róla bár ez gép függő is, szóval mondhatom semmi probléma nincs vele eddig.
  Viszont nagyon magas hangon sípol folyamatosan, nem hangos de az egyébként csendes gép mellett jól hallható és néha már az őrületbe kerget.

  Mivel nincs sok tapasztalatom az újabb HDD-k terén (az előző konfigom 7 éve meg van és még mindig tökéletesen működik), azt szeretném kérdezni, ez a sípoló hang normális e a 7200as vinyóknál vagy úgy egyébként a Seagate-nél vagy ez valamilyen hibára utal?
  Érdemes e ebből balhét csinálni, vesződni a garanciával/cserével stb, vagy van rá esély hogy ez a HDD működni fog normálisan? (12hónap garanciával)

  Bármilyen véleményt szívesen várok!

Hozzászólok Aktív témák