Új hozzászólás Aktív témák

  • blackdog

    csendes tag

    Sziasztok!

    Átirányítottak ide, így szeretném itt is feltenni a kérdésemet:

    Gondolkodom egy HDD dokkoló vásárlásán. Viszont nem tudom, hogy a rendszeres használata során - azaz mondjuk több órás használat közben - nem melegednek-e nagyon a vinyók?
    Munkám során sokszor előfordul, hogy mellettem az asztalon fekve egy hosszabb PATA-kábelre kötve van egy vinyó. Egy-két óra használat után, hűtés hiányában viszont eléggé melegednek. Van olyan eset is, amikor egy házból, egy beépítőkerettel együtt kivett vinyó fekszik az asztalon, azaz a vinyó alatt és felett van levegő, de ebben az esetben is nagyon melegszik.
    A kérdésem az, hogy van-e nektek tapasztalatotok dokkoló terén?
    Egyáltalán ezek a dokkolók alkalmasak hosszabb munkára, vagy csak arra valók, hogy egy-két adatot rámentsünk (backup), aztán lekapcsoljuk.

    Válaszotokat előre is köszönöm!

    Üdv:
    B.

    U.i.: Ugyan Arni usertől kaptam egy olyan választ, hogy nem lesz semmi baja, mert volt itt egy teszt, ahol szerver merevlemezek statisztikáit hasonlították össze és az lett az eredmény, hogy a melegebb lemezeknek hosszabb az élettartamuk.
    Nos én egy statisztikával nem tudok vitatkozni, de a tapasztalatom épp ellenkező. A régebbi szervereimben, amik csak szabadon ház nélkül futottak nem igen alkalmaztam hűtést. A hdd-k egy év után el is kezdtek meghalni. Azokban a szervereimben, amik elé egy 12 cm-s ventit raktam, azok azóta is működnek, már több mint 5 éve folyamatosan.
    Ha Arni arra gondolt, hogy a statisztika azt mutatta, hogy egy normál üzemmelegű (32-35 fok) hdd tovább bírta, mint egy 20 fokra hűtött (légkondis), akkor azt elhiszem.
    De itt mivel nem lesz semmilyen hűtés, ezért ez is simán felmehet nyáron lakásban 50 fok felé is.

Új hozzászólás Aktív témák