Új hozzászólás Aktív témák

  • aviator

    tag

    Sziasztok!

    Elég borzasztó és különös problémám van, nem tapasztaltam még ilyet pedig elég régóta foglalkozom számítógépekkel. Egy héten belül egymás után két winchesterem lett használatra alkalmatlan. Hál istennek annyira még működik hogy az adataim lementhetők.
    Az egyik egy 500 gigás WD a másik egy 320-as Samsung. Egészen eddig egyikkel sem volt semmi gond, kifogástalanul működtek pedig egyik sem mai gyerek már 2-3 évesek. Bár nem tudom mennyi egy ilyennek az élettartama. Múlt hétvégén a WD adta meg magát, program futása közben több másodpercre megállt az egész innen gondoltam, hogy baj lehet, HD sentinel mutatta is a 0%-ot, a következő kép pedig az hogy nem engedi újra rakni a win7-et a telepítő. Kuka, legalábbis nem nyúzom tovább, egyszer lesz még rá szükség, amikor külső tokba téve átmentem valahova az adataimat. Ki is vettem a gépből.
    Ma reggel kapcsolom be (már csak a Samsung van benne ugye), ugyanaz a helyzet, akadozik az egész folyamatosan és nagyon sokáig tölt be mindent, perceket kell várni a böngészőre pedig a net gyors. Nézem a HD sentinelt, mutatja, hogy egy hete 79%volt most 78. Lefuttattam egy külső diagnosztikát (UltimateBootCD) egy halom hibát jelzett (LBA és sok szám gondolom a hibás szektorok), ezután már a Windows sem töltődött be, kiírta hogy read error. Beraktam külső tokba, laptopon a HD sentinel már csak 42%-ot mutatott. Nagyjából ez a történet. Valaki aki ért is hozzá fejtse már meg ezt nekem, mert ötletem sincs mitől mehet tönkre két winchester egymás után, látszólag minden ok nélkül. Azaz, hogy egy valami eszembe jut, egyszer kétszer volt olyan hogy direkt ilyen célra készített gépház köré rakott hevedernél fogva hoztam vittem a gépet a lakásban két emelet között. Okozhatott ez valami traumát?
    Előre is thnx!

Új hozzászólás Aktív témák