Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz Mr X #2061 üzenetére

    A drive firmware-e tartalmazza a hirtelen leálláshoz tartozó műveleti sorrendet. A lemezek forgási energiája meg nagy, így innen még tápfeszültséget is tud előállítani. Sőt, még arra is van ideje, hogy a gyári területre leálláskor adminisztrációt visszaírjon. Csak utána megy parkoló pozícióba.

    Az egyetlen ilyen típusú hiba az, ha hirtelen elmegy, visszajön, elmegy, visszajön, stb.... a tápellátás. Tervezési bug esetén ilyenkor előfordulhat leállási vagy indulási logikai sérülés, melynek következménye lehet, hogy a fejeket nem teszi parkoló pozícióba. De ez hálózati zavar (ritkábban), vagy tápellátási (kontakt) hiba esetén lép fel. Nem sűrű.

    Az alaphelyzetben gyors kikapcsolás volt a kérdés, mely esetén egyszer megy el a tápfesz. Ilyenre pedig a fentiek alapján fel van készítve a rendszer.

    Az a hiba ami újraindítja a gépet és winyóhoz köthető, az az adatátvitelnél az interface processor meghibásodása szokott lenni. Ilyenkor zagyva adatokat kap az alaplap. Ha úgy érzékeli, hogy boot rutin, akkor ráfut, majd a sérülés miatt újraindítja a rendszert.

    Ennyire részletesen azért nem szoktam leírni a dolgokat, mert aki a Fórumra téved, b@szik visszaolvasni akár csak egy oldalnyit is. (Tisztelet a kivételnek.) Ha valakinek gondja van, akkor vigye szakemberhez. Ha ennyit nem ér meg Neki, akkor ki tudja várni míg a rövid kérdések és válaszok a megoldáshoz elvezetik. Sőt, lehet, hogy közben kiderül, nem is az a gond, mint az az elején látszódott.

    Sajnos találkoztam olyannal is, amikor valaki a céges winyót kezdte otthon ''generálozni''. Hozzám már a menthetetlen állapotban jutott. Fizetett volna egy millát is! De a nincs nem hozható vissza. Kérdem én: Ha valakinek az adatok ennyire fontosak akkor, hogyan veszi a bátorságot, hogy a ''konyhaasztalon'' próbálja meg a mentést. Gyakorlat, szerszámok, alkatrész hiányában? :F

    Elektronikában jártastól több ismeretet várnék el. :o :O

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák