Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz Pazolini #19820 üzenetére

    Szia!

    Köszi a 99%-ot, örülnék annak, ha ennyire jó lenne a találati arányom.

    Visszatérve a gondodra. Ha egy Sea zárolja magát, annak elsődleges oka, hogy egy műveletet nem tudott korrekt módon elvégezni. Vagyis "időzavarba" kerül, mely kiváltja a firmware sérülést. Ilyen hibát sofware nem tud okozni. Maximum, ha tuningolt a gép, akkor az esélye a hibának megnő. Ezután Regenerátorral szedtél le hibás szektorokat (software hogyan tud ilyent okozni?). A rendszer folyamatos gondokra panaszkodik (szó nincs itt még backup programokról), nem tudsz írni rá.

    Elemezzük:
    - A drive már HW hibás volt egyszer. (Javítva.)
    - Szektorhibás volt. (Javítva.)
    - Nem lehet írni rá.
    Okok:
    - Felületsérült. (Nem valószínű, mert később látszólag hibátlanul működött.)
    - Tápellátási hiba. (Feltételezhető, hogy ezt már megvizsgáltad, hiszen nem az első eset a drive életében a gond - vagyis én kilőttem a hibalehetőségekből.)
    - Tuning. (Régi PH-s vagy, így olvashattad sokszor, ezt hibakeresésnél ne - szintén kizártam.)
    - Memória, egyéb adatátvitel. (Programok is vacakolnának, nem csak a másolás.)
    Eredmény:
    A drive a hibás valóban, a belső erősítő lassú halálával. Először a hiba az írás során csak meleg állapotban jelentkezik, majd egyre hidegebben is. Ezt írtam meg tömören. A Sentinel 100%-ot elérheti, hiszen a felületről olvassa az adatokat, és ha leálláskor nem tudja aktualizálni, ritkán de előfordul, hogy halott drive nem ad hibajelzést.

    Tévedtem.

    Valószínűleg (jobb ha mindent feltételezek) a tápellátás lehetett a gond, mely a felületi gondokhoz, adatok sérüléséhez vezethetett. Az adatok sérülése a drive zárolásához. Lehet, hogy összeveszett a két program is, de ez rendszergazdai gond, nem a drive hibája. Ja, csak akkor lehet, ha össze is vesznek, vagyis tojnak a kompatibilitásra, a szabványok betartására, és egymást rivalizálva akarnak uralkodni. Az ilyen programot nagyon nem szeretem, vagy a konkurenssel tilos összeereszteni.

    Utóirat: Ha egy drive nem írható, akkor azon feltételezem, hogy a gyári tesztprogram már lefutott (írásra is), és úgy sem használható. Ha ezt lefuttattad volna, akkor semmi nem maradt volna a felületén, így ahogy írtad a format után használható lenne, kérésed sem lett volna.

    Valóban tévedtem. Nem gondoltam végig, hogy a hibakeresés elemeit nem végezted el, és utána hibás következtetést vontam le.

    Ennek ellenére fenntartom, hogy a drive nem 100%-os, csak tűréshatáron belül tud még dolgozni. Hiba nem keletkezik csak úgy a levegőből.

    Utóirat 2. Sorry, nem vettem észre a válaszod, másnak is válaszoltál, így elfutottam a kérdésed felett. :B

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák