Új hozzászólás Aktív témák

  • Snowy_owl

    őstag

    Sziasztok!

    Van itt nekem egy problémám. Igazából nem is az enyém, hanem ismerősé. Elmesélem részletekben, hogy érthető legyen, hogy mi is történt.

    1.hív haver, hogy nem jó a gépe újra kéne tenni. Ok: nem tölt be a windows.
    2.elmentem hozzá, beraktam az xp telepítőlemezt, és próbáltam volna újratelepíteni, csakhogy a telepítő el sem indult, mert hibát észlelt. Mivel a lemezzel minden rendben volt, ezért másra kezdtem gyanakodni
    3.következő lépésnél memtestet futtattam, ami hibát jelzett. a gépben két darab 256 megabájtos DDR memória volt. Ezeket kiszedtem átraktam másik slotba, és utána be is töltött a windows, és mint aki jól végezte munkáját, ott is hagytam.
    4.Későb hív haver, hogy gáz van. ugyan az a hiba mint volt. mondom neki, hogy futtasson memtestet. Ok: memória hibázik. Mondtam neki, hogy vegye ki azt a memóriát, amelyikre gyanakodtam, hogy kontakthibás. Ki is vette, és utána minden flottul ment.

    Hibák megoldva jót alszunk. Persze... Ezután jön az igazi probléma amin elképedtem.

    5. Haver hív, hogy nagy a gáz. Van neki két partíciója. C a rendszer, D az adatoké, csak az a gondja, hogy a D meghajtóján ugyan az van, mint a C-n. Ugyan az a mappastruktúra, ugyan annyi a foglalt hely is, de a partícióméret különbözik. Na ekkor döntöttem úgy, hogy mivel ilyennel még nem találkoztam ezért hozzátok fordulok.

    Vinyó típusa: Samsung sp0842n

    Az ok amiért hozzátok fordultam az az, hogy nekem anno volt egy Spinpoint szériából származó 250gigás samsung vinyóm ami valamilyen hirtelen leállítás, vagy újraindítás következtében (nem emlékszem pontosan) adatvesztést produkált.

    Szóval, valakinek van valamiféle ötlete, hogy mi történt a vinyóval, és hogy a rajta lévő adatok megmenthetőek-e?

    régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

Új hozzászólás Aktív témák