Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz Pazolini #17347 üzenetére

    A HDD Regenerátort el kéne felejteni. A mai drive-ok már olyan felületi bitsűrűséggel dolgoznak, hogy ott ha hibázott a drive, nem csak az adatterülete sérül legtöbbször a szektornak, hanem a fejléc és servo is valamilyen mértékben. Így ha tud is segíteni, legtöbbször csak elkendőzi a felület hibáit. Nem ritka, hogy csak akkor jelentkezik, ha nem szekvenciálisan írod, hanem a fejet "odaugratva" próbálod meg írni a szektort. Ilyenkor a kicsit sérült servo miatt keletkezhet hibás írás.

    Ami egyszer kiesett, azt jobb nem piszkálni. A legjobb, ha a SMART-ot kényszerítjük a hiba javítására. De azt is csak abban az esetben, ha a tápellátást és hűtést leellenőriztük! Ugyanis változatlan környezetben, ha a környezet volt a hibás, nem javítani, hanem hazavágni lehet egy drive-ot teszteléssel, Regenerátor használattal.

    Végleges és korrekt javulás az esetek 5-10%-ban várható a fenti program használata esetén. Ez olyan arány, hogy csak hordozásra használt drive esetén célszerű szerintem a kockázatot felvállalni. Ugyanis ott csak másolatot viszek, ha az meghal, nincs adatvesztés, csak kellemetlenség. ;)

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák