Új hozzászólás Aktív témák

  • homer10

    csendes tag

    Üdv!
    Már jó ideje hogy hely hiánnyal küszködök, de tegnap végre rászántam magam hogy beruházzak egy új winchesterre. Neten kinéztem egy ígéretes 1terrás Samsungot, elmentem megvettem. Otthon gyorsan beszereltem a másik winyó mellé, (ami mellesleg még pata) és elindítottam a gépet. Ekkor valami kattogást hallottam (kb 8at klattyant egymás után, és ez kb 10mspként ismétlődik) és a bios töltőképernyő nem nagyon akart tovább menni. Gondoltam : remek, hibás az új HDD. Kiszedtem a gépből, és újraindítottam a gépem. Még mindig kattog, és nem bootol. Mi a fene? Hiszen kivettem az új winyót! A régi HDD-m halt be?! Igen. Pont azon a napon, amikor végre megvettem az új vinyót! Ilyen nincs. Mégis mennyi erre az esély hogy pont az utolsó pillanatra mondja fel a szolgálatot?
    Irány a google, megtaláltam a jelenség nevét, "click of death", szuper, ez hiányzott.
    Olvastam hogy hibás táb vagy PATA kábel is okozhat ilyen jelenséget, ezért megpróbáltam egy másik gépen is , vadi új kábellel, de sajnos ugyan az a jelenség. Szóval ezt kizárnám. A winchester rendesen felpörög indításnál, és a bios is felismeri a típusát! Ebből az olvasó fej sérülésére következtetnék, de kíváncsi vagyok mit mondanak a profik.
    Olvastam hogy lehetne elektronikát is cserélni, de az ebben az esetben is segítene? (végig néztem szemmel a nyákon nincs sérülés) Kérlek titeket segítsetek, ha tudok, meghálálom, akár KP-ban is.
    Diák vagyok, nincs pénzem KÜRTre (ha jól láttam 150K nél kezdődik), és hasonlókra :S
    Nagyon fontos adatok vannak a winchesteren, biztos hogy nem fogom kidobni a kukába, és mindent megteszek hogy vissza hozzam az életbe.

    Infók :
    -Samsung 160GB SP1604N ről van szó.
    -ATA/133
    -Rev. A
    -F/W: TM100-24
    -Gyártási év: 2006.03
    -Board (PCB) Number : BF41-00091A
    -Controller Chip : 88i6522-LG01 (a legnagyobb chipp, nagy M betűvel)
    -Rev 09
    -126-109 2M Palo / Veloce

    Tehát minden segítséget megköszönnék!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák