Új hozzászólás Aktív témák

  • LBandi

    aktív tag

    Üdvözlet!

    A problémám a következő, géphasználatközben áramszünet érte a gépet. A következő bekapcsoláskor a Win nem bootolt be, megpróbáltam helyreállítani, az sem sikerült elindítani. Megpróbáltam újratelepíteni, már ott olyan gyanús dolgokat csinált a gép a merevlemez és a korábbi windowsok keresése alatt, hogy egyrész nagyon sokáig tartott neki aztán meg a particióknak a fájlformátumát nem ismerte fel (ismeretlennek írta), illetve azokat teljesen üresnek látta. Nekiláttam formázni a célparticiót, ami iszonyat lassan haladt (nem vártam végig), kb 10%- ment ˇóra alatt. Újarindítottam és megpróbálkoztam a célpartició törlésével majd létrehozásával ami sikerült is és utána a gyorsformázás választottam ami szintén ment. Utána miután a telepítő sikeresen átmásolta a fájlokat resart után elkezdte a chkdiskel vizsgálni, ami talált jópár olvashatatlan rekordot, amiket megpróbált helyrehozni, aminek az lett az eredménye hogy a javítás közben nyomott egy olyan hangot mint amikor standby-ba rakják a gépet és egy kék üres ablakba egy hibaüzenet azzal hogy a fájl binárisan nem egyezzik stb stb.
    Megkérdeztem egy ismerőst hogy ezt mi okozhatja (én elejétől fogva csak a vinyóra gyanakodtam) ő azt mondta hogy még ram vagy akár táp is lehet.
    Van bootolható ramtesterem, szóval ráeresztettem a gépre.
    2×1GB DDr 400Mhz Corsair ramjaim vannak gyári időzítéssel mindent default beállításokkal használom (dual channelbe)
    Szóval az első teszt má az első lefutás alatt talált 17 errort. Kivettem az egyiket és az első dimm slotba helyezve elkezdtem tesztelni a két ramot külön külön. Többszöri lefutásra (4-4 ramonként) nem talált híbát. Visszatettem újra a két ramot és ismét lefuttam a tesztet és az sem talált már hibát :F . Közben az elején leírt telepítési, formázási, chkdisk hiba továbbra is fenáll.

    Fő kérdés hogy csak a vinyóm mehetett tönkre, vagy más alkatrész elromlása is okozhat hasonló tüneteket?

    Köszönöm szépen előre is a segítséget! :R

    "Az igazi EMO-s halva születik."

Új hozzászólás Aktív témák