Új hozzászólás Aktív témák

  • Toto_HU

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy vinyó problémában szeretném kérni a hozzáértők tanácsát.
    Előrebocsátom, hobbi júzer vagyok, szóval kérlek a lámázást mellőzni. :)) (Bár láma voltam, ez tény!)

    Történt, hogy cimborám - aki nálam is hobbijúzerebb - gépe sehogyan sem ment, kikapcsolt magától aztán semmi. Táp problémára gyanakodtam, át is szaladtam hozzá a tápommal, tényleg az volt.
    Otthon a táp visszaszerelése után a SATA Seagate320-as vinyóm hosszabbító tápkábelébe véletlenül fordított polaritással dugtam be a tápot.
    Igen, tudom, f@sz voltam - mentségemre legyen mondva, hogy bár a ház Gigabyte, a táp Chieftec, a konverter valami kínai xar volt, amibe nem túl nagy erőkifejtéssel fordítva is lehetett bedugni a tápot.
    Indítás után azonnal percegés és szikra a vinyó felől, égett szag - elfüstölt.

    A kérdésem az, hogy:

    - Csak az elektronika hal meg ilyenkor, vagy a teljes vinyó? Menthető-e még maga a vinyó egy hasonló (Seagate 320 SATAI) elektronikával? A mostani elektronikát simán le tudtam kapni. Vagy fordított polaritásnál game over az egész vinyónak annyi?
    - Ha menthető: csak ugyanilyen Seagate vinyó elektronikája jó, vagy hasonló (kisebb-nagyobb) Seagate satás vinyók elektronikája is használható?
    - És végül: hol szerezhetek hasonló, jó elektronikájú de mondjuk bad sectoros vinyót?Itthon vagy külföldön lehet ilyet venni? Merrefele nézelődjek?

    Hál' Istennek a fontos adatok rendszeresen mentve voltak, némi film, zene és játék esne csak áldozatul, de azért a vége felé járó Assassins Creed 2-t nem hagynám ott. :)))
    Egy hasonló, másik Seagate-et nem vennék, 8 rugót pár filmért és játékért sajnálok, hol lehet szerezni hibás, de jó elektronikájú vinyót?

    Mindenkinek ezer köszönet a válaszért!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák