Új hozzászólás Aktív témák

  • janika16

    csendes tag

    Csáó!
    Van nekem egy Samsung Sata II-es 320 Gb-os winchesterem. Vettem egy 1TB-os WT winchestert, mert kevés volt a helyem. Innentől kezdődött a kálváriám.
    Az alaplapom (Gigabyte P35-DS4) nem ismerte fel az 1Tb-ot hanem csak 32 mb-ot, a cache méretét. Utána jártam és kiderült, hogy ezt a problémát BIOS frissítéssel meglehet oldani. Sikerült is, felraktam az F14-es verziószámú BIOS-t. Leellenőriztem ezt, hogy felismeri a korábbi rendszerembe, ami egy 160-as Samsung Sata II-es winchesteren volt (van). Rendben minden látta. Akkor ugye következett a Windows telepítése az 1TB-os winchesterre, szerencsémre simán megoldódott ez. A probléma a következő: Ugye szerette volna minden adatomat átmenteni az új winchesterre, a 320-as és a 160-as winchesterről is. A 160-asról rendben ment minden felismerte, szépen kiválogattam, ami kell, ami nem, szóval ezzel nem volt semmi probléma.
    Jött a 320-as. Bedugok mindent - ahogy szoktam - és a következő történik:
    A BIOS látja, ez OK. Az xp-nél a lemezkezelőbe döbbentem le. Azt írja: Lemez 2, dinamikus, olvashatatlan (a kis HDD ikon piros kereszttel áthúzva). Ez után csak lestem, mert nem emlékeztem, hogy dinamikus lemezzé konvertáltam volna. Jobb egér gombot nyomok --> konvertálás alaplemezzé. És akkor itt kezdődött minden. Kiírta, hogyha vissza akarom konvertálni, akkor minden adatomat elvesztem, ami ugye 320 GB.
    Felraktam a Getdataback for ntfs 4-es verzióját, hogy megnézzem meg vannak-e a dolgaim. Kereste szépen 1,5 óráig, és MINDEN adatomat megtalált.
    DE, amikor le akarom copy-ni a dokumentumokat, sajnos nem csinál semmit, nem másol semmit, sehova.
    Ez mitől lehet?
    Ez lehet amiatt mert a Windows szerint olvashatatlan a winchester?
    Kipróbáltam, mi történik akkor, hogyha összerakom a régi rendszert, tehát a 160-as (ezen van még mindig a régebbi xp-m) + 320-as winchestert. A régebbi rendszerem is teljesen ugyanezt írja ki a lemezkezelőben, mint az új (olvashatatlan).
    Ma eszembe jutott egy ötlet, mi lenne ha leformáznám (konvertálnám) alaplemezzé és így ismételten lefuttatnám a GDB-t, és talán most már így tudnék copy-ni is. Ettől kissé tartok, hogy valamennyi adatom el fog veszni az űrbe, mert nem lenne jó érzés elveszteni adatokat aztán, hogy meg volt korábban mindenem.
    Mit javasoltok? Ez mennyire kockázatos? Mit tegyek? Sajnos kifogytam a jó ötletből ezért már csak a segítségkérés maradt. Mindenféleképpen vissza szeretném nyerni az adataimat, több év munkája veszne el, ha nem sikerülne.

    Várom mielőbbi válaszotokat, segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák