Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    azt hiszem baj van...

    van egy terás seagate vinyóm, 2008decemberi, amit nem lát a bios. eddig is csinált mókás dolgokat (eddigis kétszer eltűnt), de a kábel kihúzása és visszadugása eddig mindig megoldotta a problémákat. na, most nem.

    a lap egy giga p35 ds4, kábeleket másik vinyóval teszteltem, szintén rendbenvannak. végigpróbálgattam a táp (chieftec 360) mindhárom kábelsorán (ide1, ide2, sata) és az alaplap vagy 4 portján. a másik WD 500 green mindről megy, ez semelyikről. próbáltam egyedül és társaságban is.

    vész esetén még a régi celeronos rendszerrel is megpróbálom egy p4p800s x lappal (szvsz felesleges, ha laphiba lenne a WD se menne), más tápom viszont nincs itthon (az adatlapon lévő fsp 3 hét múlva lesz elérhető).

    felpörög bootnál, tehát áramot azt kap. sőt, annak ellenére h bios nem látja amig megy a gép kap áramot. kábelből végigpróbáltam hármat, a másik vinyóval mind oké, na ezzel nem.

    vagy semmit nem lát belőle a bios, vagy a biosban bugot okoz, értsd a mellette lévő vinyó neve "Samsung" helyett "None sung", WesternDigital helyett "None rnDigital" lesz, tehát az első öt karakter a normál helyett "none "ra változik, de ilyenkor se jelenik meg ez a vinyó. ez néha előjön, néha nem.

    a health állapota három hete lecsökkent 99%ra, aztán maradt annyi (nem tudom miért, furcsálltam, de az életartalmát továbbra is 1000 nap fölé becsülte a mérőprogi). hőfokok lakásban 15-20 fok körül, vinyóra pedig egy 120as venti tolja a hideg levegőt, szóval meg nem sült (35 fok fölé sose ment, pedig ez a széria raptorokat megszégyenítően melegszik), le nem esett. vigyázva rája volt. tehát a SMART semmit nem jelzett (és itt vagyok baromi ideges, mert volt már egy 640es samuval bajom, de ott a smart bejelzett és utánna még bőven volt időm mindent lementeni)! oprendszer win7 build 7068 (nem volt időm RCre átállni utóbbi hetekben). a bootvinyó is ez lenne. egy 50 és egy 900gigás stripe volt rajta. március óta napi max 5-10 órákat ment, előtte 7/24ben használtam (de bootvinyó akkor még nem volt).

    garisnak garis, de külföldön vagyok... szerintetek lehet ezzel még valamit kezdeni? a családi fotók is ezen vannak (minden más pótolható), szóval kissé mérges vagyok... esetleg valakinek volt már hasonló tapasztalata? javaslatokat, hozzászólásokat, ötleteket előre is köszönöm...

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák