- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #995 üzenetére
"Az Oehlbachról tér és mély terén nem írja a legjobbat az av-magazin tesztje" Ezt meg tudom erősíteni. A magas szekcióban viszont sokat hoz és miven nekem Onkyom van ,így nem is baj ha a mélyeken visszafog egy kicsit....ez volt a célom. A tér csökkenését viszont sajnálom ,de ez van ... Nem fogok megint 50eFt ért másikat venni. 1200Ft/m megér de a dupláját szerintem nem.
"el sem tudom képzelni annak a lapos kábelnek a bekötését"
a szigetelést megblankolva a vezető részt összesodorva pont u.olyan kerek véget kapsz mint egy sima kábel...amúgy a csavaros rögzítő meg kilapítja .
-
Formaster
addikt
Nyilván ez így kissé vaktában lövöldőzés, de jómagam sem vagyok egy pro audiofil, bár kihallom a részleteket és igényes vagyok a hangzásra. Szerintem akkor ennél maradok
A másik kérdés lenne, ami még érdekel, hogy van-e értelme valami profibb tábkábelben gondolkodni. A tesztekben eléggé felmagasztalják, sokszor olvasni, hogy egy belépő szintű AVR-t képes klasszissal javítani.
A másik, de valószínűleg nagyon hülye kérdés, hogy van-e értelme a hangszórókat szétszedni és az abban találhatö gyári kábelezést is lecserélni a kiválasztottra
ugyanis felmerült a dilemma, hogy mit ér a kábelezés, ha a hangfalon belül mondjuk egy gazdaságos kábel fut.
-
BBéci
legenda
válasz
Formaster #995 üzenetére
Szerintem jó választás lenne a Van den Hul, annak ellenére mondom ezt, hogy álláspontom szerint kábelt kizárólag saját rendszerben történő alapos kipróbálás után szabad venni.
A Norstone felejtős, örülj annak, hogy éppen nem kapható.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
A válaszokért mindenkinek köszönet, hirtelen 3 befutó van, az árakat is kiírnám, mivel külföldön vagyok, teljesen más az árazás itt.
Oehlbach Silver Stream 25: 2600Ft
VAN DEN HUL THE SKYLINE: 1517Ft
Inakustik Exzellenz LS-20: 2925Ft
Norstone DHCR 100.2: 1300Ft, de jelenleg nem kapható sehol!Próbáltam olyan kábaleket nézni, amik nem vágják meg túlzottan sem a mély, sem a magas hangokat, illetve adnak egy kis plusz teret. Az Oehlbachról tér és mély terén nem írja a legjobbat az av-magazin tesztje, illetve el sem tudom képzelni annak a lapos kábelnek a bekötését, valamint felén elég durva áron mérik, az otthonihoz képest, így kiesett.
A Van den Hul tűnik bíztatónak mind árban, mind a tesztek alapján, tekintve, hogy a Norstone jelenleg sehol sem kapható és az Inakustik már eléggé kiverné a biztosítékot a 3000Ft körüli méterárával. Erősítsetek meg benne, hogy jó választás lenne, a fórumtárs által is preferált VDH Skyline
-
BBéci
legenda
"Ráadásul az erősítő beméréskor korrigálja ha lesz is v.mennyi eltérés."
A kábelek hangra gyakorolt eltérő hatását korrigálja az erősítő?
Olyan erősítőt még nem találtak fel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #989 üzenetére
A Media Markt -ban
A LCR szekcióhoz azért kell vastag mert nagyobbak és több teljesítményt szállítanak...a hátsókhoz meg azért kell vastag mert messzebb vannak és a kábelnek is van ellenállása.
Szóval szerintem mindenhová 2,5 -eset vegyél.
" surround x méterre van, a másik x+3 mondjuk, akkor egyformára mérjem a két kábelt, vagy legyen annyi, amennyit pont kér?" Elvileg az a jobb ha egyforma de belépő/közép szinten szerintem nincs jelentősége...kár lenne kiadni +3x2000Ft-ot. Ráadásul az erősítő beméréskor korrigálja ha lesz is v.mennyi eltérés.Ha nagyon spórolni akarsz akkor 10m hosszig mehet a 1,5-ös hátra ,de ha a kereted engedi akkor inkább a vastagabb 2,5-ös.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Ki kellen mérnem mennyi is az annyi, ha 30 méterből kijövök, ami sanszos, akkor elmegyek akár 2000-ig is.
A másik ami kérdés lenne, hogy különböző hangszórókról van szó méretben. Anno mikor a Hamat vettem azt javasolták, hogy a frontokhoz vastagabbat vegyek, a surround/centerhez pedig vékonyabbat az ellenállás miatt. Ennek van alapja? Illetve ha az egyik surround x méterre van, a másik x+3 mondjuk, akkor egyformára mérjem a két kábelt, vagy legyen annyi, amennyit pont kér?
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #986 üzenetére
Nekem 31m kellett az 5.0-hoz a Silver Streamból 1200Ft/m és 24m az Atmoshoz ,de oda már a megmaradt Sinus Live ment....csak hogy az is fel legyen használva. A Hsz kábelek értéke cca.50eft és az össz kábeleknek, mindennel együtt meg 100(hsz, hdmi, sub, táp).
"ennyiből el lehet érni érezhető változást" A Hamához képest könnyű lesz. Természetesen a 700Ft -os Sinus Live is agyonveri 4x. Ezen ne aggódj, elég hozzá az 1000Ft/m is. Kéne kérned tesztelésre kábeleket....ha tudsz.
Kezdésnek én csak a LCR szekciónak rendeltem le 7m-t kipróbálásra. Megtetszett és jöhetett a +24m ...igaz így 2x kellett a postát kifizetnem, de megérte.Ui: Csak hogy ne hidd azt hogy utálom a Hama-t elárulom, hogy hdmi kábelem van tőlük és elégedett vagyok vele. Digitális kábeleivel nincs gondom, hozza ami rá van írva ...csak az analóg kábelei pocsékok.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Mindenkinek köszi, a 2000ft-os méterár már kissé kiveri a biztit, de azt kéne kitalálnom mi is kell valójában. Kacérkodok, hogy mégis megtartom egy darabig ezt a szettet és megnézem mit lehet kihozni belőle.
Szóval jellemzőiben, a magas nem túl tolakodó, a párbeszédek közepesen kiemeltek, de nem tagolódnak el kellő képpen. A téren pedig lenne mit növelni, kissé zártnak érzem. Sajnos a mellékelt kábelek tulajdonságait nem ismerem, de összegben valahol 1000ft +/- húznám meg a lélektani határt, szerintem sokkal tőbb nem is passzol ehhez a rendszerhez és a Hama-hoz képest ennyiből el lehet érni érezhető változást.
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #983 üzenetére
Az említett Hamán és a silver streamon kívül még sinuslive-ot próbáltam. [link]
700ft/m megér....talán a legolcsóbb ajánlott kábel.
Nagyon jó teret csinált ,de a magas hangokat erősen vágja. Azt nem tudom hogy Denonnal+Jamoval hogy viselkedne ...lehet ugyanígy.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #981 üzenetére
Azt tudom hogy most van ,de azt is hogy másik lesz....pont erről beszéltem.
Megveszed az új 5.0-t és az AVR-t . Meghallgatod és akkor kiderül mi nem tetszik neked a hangban ....na ekkor jöhetsz a kérdéssel.
Ha szerencséd van minden patent lesz ,de ismerem a HAMA kábelt pocsék a hangja....attól csak jobbat tudsz venni.
A másik lehetőség hogy upgrade előtt veszed a kábelt ,de semleges hangút ...ekkor viszont nem lesz lehetőséged a később vásárolt AVR+5.0 -t finomhangolni.
A kép címe " A pocsék HAMA megy a kukába"[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz
Formaster #979 üzenetére
Szia. Nekem Oehlbach van [link] szerintem jó ár/érték arányú.
A silver stram egyes rendszerekben harsány lehet ...nekem nagyon jót tett a felső tartománnyal .
Ha még nincs meg az 5.0 akkor nem tudod hogy a kábellel merre módosítsd a karakrterét (ha egyáltalán kell) Érdemesebb először az 5.0- megvenned és utána a kábelt.....vagy veszel egy semleges kábelt és a rendszer többi elemével hangolsz.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Szeretnék tőletek ajánlásokat kérni kábelezésre. Mivel évről évre fejlesztek a rendszeremen, ezért ne azt vegyük alapul, hogy most a belépő szinten kalimpálok, mert úgy választanék kábeleket, hogy egy jövőbeni fejlesztésnél ne kelljen újra húznom mindent, ne ez legyen a szűk keresztmetszet.
Szóval a jelenlegiszett, ami nem mérvadó:
X2500H + Jamo S626 5.0 szett + Klipsch r-120sw
Ami kellene az jó minőségű hangfalkábelezés és egy jó optikai kábel. A frontok nagyjából 3 méterből adják ki, a surroundok olyan 10 méter környékén.
-
fehér_ember
addikt
válasz
WaterWawe #968 üzenetére
Én is használok egy olyat mint a találatok közt a felsők. Nem egy audiofil megoldás, de működik.
Úgy látom lentebb (valamivel drágábban) már van kényelmesebb (távirányítható) megoldás is, szemben a full áttekerős mechanikus-sal. Bár a felsőhöz meg legalább nem kell áram.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A körülmények és a rendszer ismeretében akkor sem mentem volna el, ha tudok róla. Bárki hozzáértő borítékolhatta, hogy nem lesz látható különbség.
Itthon teszteltem HDMI kábeleket OPPO-val, VT60 plazmával és nem láttam különbséget az AQ Vodka és az 5000 forintos Hama között. De 12-15 métereseket összehasonlítva egyértelműek voltak a különbségek. Mielőtt belekötnél. utóbbiak közott nem volt Vodka, mivel akkorát nem gyártanak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
A kiinduló tétel az volt, hogy a high end kábelek minden esetben javítanak a kontraszton, élénkebb színeket produkálnak, nagyságrendekkel javítják a képet. Olvasd el a kábelező topikokat, még a csapból is ez dől. Ezen kiinduló feltételezések alapján látni kellett volna a különbségeket, de nem láttunk. Szerencsére ott még nem tartunk, hogy a 2m-es kábelnek zöldebb a képe, mint a 10 méteresnek.
Az külön érdekesség, hogy bár sokan, sokféle minőségű rendszer tulajdonosaként vettek rész a teszten, mégis csak azok fosozzák a végrehajtást és az eredményeket, akik nem voltak ott... de hasonló tesztet azóta sem hirdetett meg egyikük sem.
-
bajnokpityu
félisten
Jó lesz az 15dollarnak is, bár annyiért tok jó s905 is létezik openeleccel.
Hasonlóan működik a kale politikája, mint a coreaudioe. Drága, akkor jónak kell lennie. Ja, hogy nem jó? Nem baj, majd az arcedula alapján meggyozik magukat.
Akkor egy másikon voltam, de ott is kijott, hogy mennyire alkalmatlan rendes tesztre a lnc.
Es a 9300 mozgása a másik katasztrófa.. Volt nekik benq is JVC is, mindketto jobb ezen szempontból. Erre elég harklis vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A Kaleidescape képminősége fasorban sincs a Dune lejátszókéhoz viszonyítva, talán egy Mede8er szintjét sem éri el. Valamint, amennyiben valóban komolyan gondolják a tesztelést, Barco Optix,vagy valami hasonló vetítőt kellett volna bevetni és nem 1-1,5 méteres madzagokat, hanem 12-15 métereseket, amiket jellemzően használni szokás.
Eleve az volt a cél, hogy a résztvevők ne lássanak különbséget.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz
bajnokpityu #970 üzenetére
Szerintem nem ugyanazon a teszten vettünk részt, mivel csak egy darab rec709-re kalibrált Epson 9300 vetített, egy kb $15000 Kaleidescape M700 rendszerről táplálva. A résztvevők listáján sem találtalak...
-
bajnokpityu
félisten
Azert annyira fos volt ott a forras, cale PC, hogy tényleg nem lehetett difit találni. Minden projin szar volt a mozgás, színek felé hiányzott, stb. Odaát a 4k szoba oppoja, ami nem nagy szám, de fényévekkel jobb forrás lett volna.
A nordost amúgy jó kábel, azt mondják, ott már ki kellett volna jöjjön valami. A többi meg abszolút also kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
A Dreamcinema bemutató házában teszteltük egymás ellen a következőket:
- 1.5m Nordost Blue Heaven
- 3m noname kínai - csak fekete képet adott, nem működött
- 3m Hama high speed
- Wireless HDMIA résztvevők nem tudták, hogy mikor mi van bekötve, csak az volt biztos, hogy minden filmrészlet más összeköttetéssel jut el a projektorba, tehát olyan nem volt, hogy csak úgy tettek volna a szervezők, mintha cserélnének. A tesztelők pontozták a kép és hangminőséget. A teszt eredménye, hogy mindenki vaktában tippelt, nem tudtuk egyértelműen megmondani, hogy most épp a high-end kábelt használjuk, vagy valamelyik másik összeköttetési módot.
Ezek alapján szerintem eldöntheted, hogy megéri-e neked kifizetni a márkanevet, meg az esztétikusabb tálalást.
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Először is bocsánat, ha nem ide tartozik, de nem találtam megfelelőbb topicot.
Létezik olyan optikai splitter, ami 2 bemenetből csinál egy kimenetet és lehet váltani egyszerűen a kettő között?Az erősítőmmel nagyon meg vagyok elégedve, de kényelmetlen mindig bemászni hátulra, hogy kihúzzam az egyik kábelt és bedugjam a másikat.
Segítséget előre is köszönöm!
-
bajnokpityu
félisten
Képben a vdh ultimate volt a legolcsobb, amin találtunk kép éli változást. Ez a kábel annyiból furi, hogy szinte megszunteti a graint, a zajt. Ezt még a 150e folottiek se csináljak.
Ezt a méteres kábelt 30ezerert árulom. Ez alatt mi semmi difit nem találtunk. Következő amin találtunk difit, az az aq diamond volt. Ennek jóval kisebb a hatása képre, nagyon komoly lánc kell hozzá.
Hang tekintetében se nagyon érdemes foglalkozni a 30e alattiakkal.
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Első körön hirtelen felindulásból valami ilyenre gondoltam az olcsóbb szegmensből: INAKUSTIK White line High Speed HDMI
Természetesen nézelődtem a fehér_ember által linkelt Hififutárnál is ( egy face csoportból ismerem az oldalt ) de ott meg aztán a bőség zavara van.
Az egyel drágább kategóriában az Oehlbach Real matrixot néztem. Bár van aki azt mondja, hogy ebben a kategóriában semmi különbség nincs köztük a képminőségben.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Az jutott eszembe, hogy valaki a tudtod nélkül megmozgatta a rendszert és emiatt kilazult a kábel, amit a cserével orvosoltál. De ezek szerint sajnos tényleg a kábel hibás.
1.5m-re bármilyen high+speed(with ethernet) kábel megteszi, amit az első számítógép boltban vagy Mediamarkt-ban kapsz.
-
smiti
veterán
válasz
fehér_ember #960 üzenetére
Ez egy nagyon hasznos hozzászólás lett köszönöm.
-
smiti
veterán
HDMI kábelre kérhetek ajánlást? Megnéznék egy 5k-ig és egy 5-10k közötti lehetőséget 1.5m-es méretben.
Lehetőleg itthoni beszerzés érdekelne. -
TuTa86
tag
Sziasztok!
Van egy coaxial digitális kábelem rca dugókkal a kábelvégeken. Tudomásom szerint ez 75 ohm-os kábel. Azt szeretném tudni, hogy ezt használhatom átmenetileg, néhány napig sub kábelnek? Mi a különbség a digit coax és sub kábelek között?
Köszönöm!
Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!
-
smiti
veterán
A kérdés nem arra vonatkozott,hogy mi lehet a hiba. Az első amit megtettem az a kábel ellenőrzése volt egy másikra cserével. Innen derült ki a kábel hiba, mivel a másik HDMI kábellel egyből helyrejött a kapcsolat.
Én csak azt nem értem, hogy egy összekötő kábel ami egyszer volt bedugva és azóta háborítatlanul használva mitől mehet tönkre. Nem mondom hogy márkás kábel, de erős és stabil kontakttal rendelkezik "aranyozottnak" hirdetett / látszó dugókkal.
-
BBéci
legenda
Nem ült le, csak senki nem tett fel kérdést.
A te kérdésedre nagyon egyerű megkapni a választ, próbáld ki másik kábellel! Ha akkor sem fog működni, akkor máshol, valamelyik készülékben van a hiba.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Látom egy kicsit leült a topik de hátha van még valaki aki benéz ide.
Szerintetek egy HDMI kábel csak úgy bedögölhet simán használat alatt? A Blu-ray lejátszó volt bekötve a HM erősítőbe és egyik napról a másikra nem viszi át a jelet. Se kép-se hang. Nem volt piszkálva, valamikor annó be lett kötve és azóta hozzá sem volt nyúlva. Mindig kikapcsolt, áramtalanított állapotban kötök be minden kábelt.
-
BBéci
legenda
4 méter nevenincs kábelért elkérnek 8500 forintot?
Sürgősen felejtsd el!
Vegyél valami olyat, aminek métere 2-300 Ft és toldozd a meglévőhöz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nyaxi
csendes tag
Sziasztok.
Megoldottam az optikai-rca probléma dolgot. Egy régi dvd-lejátszó, ami ehyben házimozi szett is, csatlakoztatom a tv-re.
Viszont a problémám... ami régen is volt, most már nagyon zavar. a két hátsó hangfalnak kb 4m a vezetéke.
Gyári csatlakozós a dugója a végén.Ehhez hasonló:
https://hqelektronika.hu/kabelek-kiegeszitok/cable-480-hangfal-kabel-4-m-rDe a szoba feléig sem ér el, nemhogy hátra, ahhoz kellene legalább 10-12 m, ha szépen körbe szeretném vezetni. Hogyan lehet megoldani ezt a problémát? Láttam olyat, ami toldó, de 4-5 ezer ft 1 db, mivel a két Rear-ben 4 ér van, 12e ft-ot nem ér az egész házimozi szett... Lehet-e orvosolni máshogyan a problémát?
-
törölt tag
Kicseréltem a madzagot ilyenről
ilyenre,
de rohadjak meg, ha észreveszek bármi különbséget a hangzásban![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
Mennyire számít az optikai kábelnél a "minőség"?
Az 1500 Ft-os és a 2800 Ft-os között van különbség? -
-
mettek
addikt
Sziasztok.
Marantz 7013 + Quadral platinum szett a mozi m20 sorroundokkal. A front szekció centerrel chord Company Epic Twin kábelezés. A hátsók sajnos még gagyi proson kábelezésűek. A renszert bővítem atmosra 2 mennyezeti quadrallal.
Ugy gondoltam azokhoz használom majd a prosont (kevesebbet szólnak ugyis a plafon hangszórok) és a sorroundokhoz veszek egy kicsit jobb kabelezést de nagyon nem akarok elszállni árban mert kb 16m drót kell összesen hozzájuk.
Tud valaki valamit ajánlani?
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BBéci
legenda
válasz
Neurotoxin #937 üzenetére
Egyrészt semmi gond, csak értetlenkedtem.
Másrészt akkor sem lenne ontopik, ha hangszóróhoz, zajcsillapításhoz lenne köze.
Harmadrészt nem tudom törölni, de ha tudnám, akkor sem tenném meg.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz
Neurotoxin #935 üzenetére
Örülök, hogy megtaláltátok a választ, de mi köze van ennek a topik témájához??? Ekkora offolással még nem találkoztam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz
Neurotoxin #931 üzenetére
UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
balasz09
újonc
Hogyan tudnék tv-ből jack csatlakozón kijövő stereo jelből, 5.1-es erősítőbe jelet küldeni?
Nem egyszerű a probléma, mivel az erősítőn nincs stereo bemeneti jel csak 6db (front r-l, surround r-l, center, sub) Rca bemeneti jel csatlakozó. Hogyan tudnám ezt a problémát áthidalni?
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyen járok, de kiváncsi lennék, hogy mi lehet ez az eszköz a képen? A kollégám éppen egy Vivaldi koncerten ül Velencében, 2 ilyen eszköz van jobbról és balról is, de nem tudunk rájönni, hogy mik lehetnek. Valakinek van valami ötlete?
A válaszokat köszönöm előre is!
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
BBéci
legenda
Alighanem valami egydobozos bögreszettet vettél, annak a kábeleit toldozgathatod, nem fogja elrontani a hangzást. Valódi házimozi rendszerekben szigorúan tilos.
A tévéken 7-9 éve nincs analóg hangkimenet, csak optikai. Amit "audió csatlakozó"-nak nevezel, az bemenet, amin a tv hangjelet fogad, nem pedig kiad.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sgteam
aktív tag
hali
gyors kérdés vettem egy sony házimozit viszont rövidek a kábelek kb 4 méterrel kellene megtoldanom de ahoz el kell vágnom a kábelt ugyanis fixre van kötve.... ha én ezt elvágom és bele toldok mennyire romlik a hangminőség?
még egy kérdés
van egy 5.1 aktív hangfal rendszerem miért nem szól ha össze kötöm a tv-vel? van egy régebbi lcd tvém azon se szólt ha az audió aljzatba dugtam az aktív hangfalat de azon még volt scart csatlakozó ha azon keresztül dugtam a tv-re akkor szólt viszont a mostani nagy tévémen már nincs scart csatlakozó és az audió csatlakozóban szintén nem akar szólni az aktív hangfal... miért?
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D
-
BBéci
legenda
Tévéből nem jön ki jó hangminőség, csak elfogadható, ezért a legolcsóbb kábelek közül válaszd ki azt, amelyik mechanikailag kellően stabilnak tűnik. Itt egy példa: [link].
Miféle zajra gondolsz? Optikai átvitel esetén olyan nem szokott előfordulni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
elprimo
tag
Üdv . Milyen optikai kábelek közt érdemes nézelődni ami minimum 5 méter , és jó hangminoseget , kis zajt produkál egy dac és TV közé?
-
válasz
felismeres #924 üzenetére
Szia.
Galvanikus levalaszto, ezt javaslom beuzemelni.
Foldhurok szokott ilyen jelenséget produkalni...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
felismeres
csendes tag
BÚG a hangfal!
Sziasztok!
A hangfalak búgnak, amikor lekapcsolom a számítógépet.
Ha kihúzom a kábelt a gépből, búg. Ha kihúzom az erősítőből a kábelt, akkor elhallgat.Tehát a kábel nem tetszik neki:
3db 5m noname jack-jack. Ezt a három kábelt összefontam, hogy ne váljanak szét.Hol a hiba?
Csak fussanak egymás mellett?
Kell rá valami zajszűrő vas az elejére-végére?
Duplán árnyékolt segít?Köszönöm!
-
TuTa86
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne tanácsra a tapasztaltabbaktól. Adott egy Onkyo TX-NR3007-es erősítő, amit elég sokat használok Pure Audio módban zenehallgatásra, mert szerintem jó tere van, számomra jól teljesít zenében. Klipsch R-28F frontsugárzókat hajt az erősítő, az ő kábelezésükben szeretnék kapni iránymutatást.
Első körben single wire voltak csatlakoztatva Triangle Opera kábellel de szerettem volna kihasználni a frontok dupla kábelezhetőségét, így vásároltam még egy párat az Operából és bi-wire voltak összekötve BI-AMP módban hajtva. Így nagyon tetszett a hangja sokkal energikusabban szóltak filmen és zenén is és nagyon jó kis széles szinpadteret produkált. A kis ördög persze nem alszik: Vásároltam fejlesztés képpen egy pár Audioquest Rocket 33-as kábelt, amit BTL módban kötöttem be, a gyári jumperekkel. Most abban szeretnék tanácsot kapni, hogy merre tovább? Gondolkodom rajta, hogy, készíttetek Kácsában Rocket 33-ból jumpert vagy spóroljak össze még egy szettre és használjam újra bi-wire?
Köszönöm ha mutattok írányt! Elnézést hogy hosszú lett.
pacsi
Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!
-
fehér_ember
addikt
Szerintem egynek elmegy és még fejhallgatókábelhez is marad belőle
Persze az megeshet hogy nem jobb mint a gyárilag mellékeltek.
Komolyabbra fordítva; várd meg mások mit ajánlanak. -
elprimo
tag
Üdv . Keresek 3.5 jack - rca ic összekötő kábelt, maximum 20k ig. Ennyi pénzért vajon melyik al legjobb minőségű ? Néztem ezt is, [link] csak mert a supra t USB kábelekről jót hallottam.
-
boroskarcsi
tag
-
Snoop-y
veterán
Ez sem teljesen fedi a valosagot mert pl a Roline az Designed in Switzerland. Tehat itt nalunk rakjak ossze milyen specnek kell megfelelnie aztan kinaban legyartatjak. Ha csak ebbol vonunk le kovetkeztetest ennyi erovel az AQ-t is kukazhatjuk mert az is kinaban keszul most mar.
Felre ne erts nem azt mondom ,hogy a linkelt kabel az ver mindent es szuper mert ugye valamiert csak nem kapta meg a plecsnit bar azt ugye filleres foscsikon is lehet latni szoval nem tudom az egyaltalan er e barmit is.
Lasd fenti tortenetet mod:ahol kabeleket keresgeltem (kicsit bele is faradtam
) 100-200 CHF -es kabeleknek sincs olyan certje. Es azert mondjuk azt tulzasnak tartanam ,hogy egy HDR opciohoz 200K HUF-ert kelljen kabelt venni.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
BBéci
legenda
Annak a 200 ázsiai beszállítónak lehet egy hányada dzsunkás.
Az a lényeg, hogy nem kábelgyártók, nem terveznek, fejlesztenek, kísérleteznek mint az AudioQuest, Harmonic Technology, Kimber, Kubala Sosna, Nordost, QED, Siltech, Transparent Audio, Van den Hul, Wireworld és még sokan mások. Keresnek egy olcsó beszállítót, felcímkéztetik a HDMI kábelt és a saját nevük alatt adják el.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Snoop-y
veterán
Mondjuk a Roline az pont nem egy kinai dzsunka de valoban nem egy tul ismert marka.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
BBéci
legenda
válasz
boroskarcsi #913 üzenetére
Valami kínai dzsunkatermék, bottal sem piszkálnám meg.
Márkás, 3-400000 forintos kábelekre nem mernek olyanokat írni, amiket a linken olvastam.[ Szerkesztve ]
-
boroskarcsi
tag
ez a kábel milyen lehet?
https://www.hdmishop.hu/HDMI-2-1-kabel-8K-60fps-2xHDMI-dugo-2m.html?tag=hdmi2.1
-
Snoop-y
veterán
nah jol van rendeltem egy premium certes kabelt semmi hokuszpokusz vagy vilagmarka review-ban mindenki dicseri megy a HDR 60Hz-en etc. Majd meglatjuk. 12 CHF volt...
-
BBéci
legenda
-
Snoop-y
veterán
Igen jelenlegivel ez a bajom ,hogy nem viszi
Most nem akarok venni egy hatha jo kabelt 10K-ert aztan hasznalni szaritokotelnek es akkor vehetek egy masikat mondjuk 15K-ert
Inkabb veszek egyet 20K -ert csak az legyen elsore tuti
Oke how about this?
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
kérdeztem, hogy szerinted miért nem, nem vitáztam, béke van.
valóban, a konzolra, játékra nem gondoltam, mert én már nem űzöm, jogos.átmegy a HDR10+, qled tv-m van, az tudja is. de olcsóbb kábellel is átment. ( a 24p-s film, más forrást nem próbáltam)
Snoop-y, az Apple TV4K le is ellenőrzi, ahogy írtam, de neked is látnod kell ezt. videó és hang beállításnál átállítod a legmagasabbra, 4k HDR 4:2:2 ( a tv-n is be kell ezt állítani!!) és csekkolja. ha jó, jó.
-
BBéci
legenda
Áruld már el, hol írtam azt, hogy bármi nem megy át! A kétséges szót használtam és a legmagasabb HDR-re, a 10+ változatra.
Sokak számára fontos a 60 fps, mert nem a fütyijükkel játszanak, hanem konzollal, PC-vel.[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
én pont most vettem Inakustik White Line kábelt, kb az imént linkelt darab alatt van eggyel, árban is. szintén Apple TV4K-hoz. maga az Apple TV4K is lecsekkolja, átmegy-e az adat, minden oké-e automatikusan, amikor beállítom a 4k HDR formátumot a beállításokban!
miért nem megy át rajta szerinted a 4k HDR?itt nem tisztán adatmennyiésgről és sávszélességről van szó?
eleve nem 60fps műsort nézek, nézünk általában, hanem csak 24p-s filmeket.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A linkelt Inakustik csak a gyártója sorozatnevében Premium, kétséges, hogy tudja-e a legmagasabb HDR-t. A leírásában csak High Speed szerepel, nem Premium High Speed.