- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Benyaking
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #698 üzenetére
Ja értem
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok nem is tudom jó helyre írok-e
Van egy Kenwood 4070D erősítönk amit arra szeretnénk használni,hogy a Upc Stb-boxból (cisco) kijövő hang is azon szólaljon meg.Jelenleg így néz ki kábelezésileg.
Upc box HDMI-n csatlakozik a TV-hez majd a TV optikai hang kimenete csatlakozik az erősítő optika bemenetére.Össze is van kötve de azt tapasztalom,hogy a TV bemeneti további hangerőt kell adni mint a többi más bemeneti forrásra (rádió, Pc)
Azt gondoltam kipróbálom a settopbox-ról a hangot analóg jelen levinni az erősítőre (fehér-Sárga) az Aux bemenetre. Itt már a jelszintek azonosak nem kell hozzányúlni a távirányítóhoz viszont van egy alap búgó hang ami ugyan nem hangos de én hallom. -
BBéci
legenda
válasz
Benyaking #690 üzenetére
Felesleges azon a szinten, amin a rendszered van, készre szereltet venni, közel duplájába kerül a méterre kaphatóhoz képest.
Mélynyomóhoz szubkábelt vegyél!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
Audioquest Pearl hdmi-ből vennék majd 2 db-ot, de mintha azt olvastam volna tőletek régebben, hogy ennél a márkánál érdemes akcióra várni, mert nagy a diszkont.
Jól emlékszem vagy menjek rá most a 7k/1m-es árra?
Nem láttam a karis szezonban akciózva sehol... -
Benyaking
aktív tag
Sziasztok! Adott egy denon avr2400 as erősítő, jamo s809 5.0 hangfal szett és egy klipsch r10 sw mélyláda. Ehez szeretnék hangfalkábelek venni illetve a ládához rca t.
Mit lenne érdemes hozzá venni? Frontokhoz valami készre szerelt 1.5m megoldást gondoltam a többihez meg szerelhetőt. Rca ból 1.5-2m eléglenne. -
Dorian
félisten
Elvileg normál használatban ez MHz-es tartományban működik, tehát a hangfrekvenciákat nem szűri. De éppen ezért ésszel kell használni, mert elképzelhető ha túl nagy vasgyűrűt használsz, túl sokszor körbehurkolva, akkor lehet hatása lejjebb is, ami nem kívánatos.
Ugyanakkor a jelre rárakódó zavarokat, magasfrekis torzításokat sokszor érezheti az ember hamisan plusz részleteknek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
migabi24
nagyúr
Na egy kis tesztelés után gyorsan kiderült, hogy az erősítő vezetékéről le kell hajítani mert egyértelműen elvett a magasakból, a Dac-nál még nem tudom eldönteni, ott mintha javított volna, de még sok zenét meg fogok hallgatni, hogy biztos legyen
-
-
migabi24
nagyúr
Ferrit gyűrűvel van itt valakinel tapasztalata, tápkábelnél próbálgatom, de még nem sikerült kifülelnem csinál-e valamit😁
-
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #672 üzenetére
Nem lesz, már van: Triangle Celius.
Egészen jó hangú cucc, bár a magassugárzója nekem nem a szívem csücske, picit harsány és szűk a tere.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zsubi
őstag
válasz
#01758976 #665 üzenetére
Tudom hogy a QED középkategóriás már de az Oehlbach és az Inakustik is belépő még is van a kettő között némi hangminőség különbség számomra ez volt a meglepő. Azt pedig lehetett sejteni hogy a QED veri mindkettőt hangba
(#668) ELACielvtárs: BUÉK neked is!!
Szeretem is nagyon, ár/érték arányban nincs párja
-
Patice
nagyúr
Nem tudom milyen anyagból vannak az IsoAcoustics állványok rezgéselnyelő részei (a váz alumínium), de nálam megdöbbentő volt a hatásuk (ha jól emlékszem az Aperta volt nálam egyik fórumtárs jóvoltából).
SoundCare-ből nálam is van készleten a legkisebből. IsoAcoustics ISO-Puck a versenytárs.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #668 üzenetére
Remek hangdoboz, pont valamelyik nap hallottam egy Yamahát aminek 180 körül van a listaára..., az 57-es köröket vert rá, nem is értem, hogy az enyém miért nem kell senkinek...
Amennyiért árulom szinte ajándék..[ Szerkesztve ]
-
-
migabi24
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #668 üzenetére
BUÉK magának is, el van veszve kedves uram😁
-
-
troll81
addikt
Sziasztok nem megfelelő hdmi kabel okozhat e random kephibat visszintes vonalak formajaban ami ugye nem mindig es nem ugyan ott jon ki. Uj tv es hd tv box össze kötésenel jött ma ki. Es a 900 ft os hdmi kabel nagyon rossz a masik amivel probaltam az majdnem tunetmentes
probaljak egy drágább kabelt meg vagy csereljem a tvt?
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #664 üzenetére
"Valószínűleg ahol nem anyagspórolás miatt terveztek egy vékonyabb/könnyebb/kevésbé merev dobozt, az alá inkább a tüske a célszerű. Persze nem állítom hogy merev doboznál biztos nem célravezető, de ott inkább a kipróbálás dönt." Ez tapasztalataim szerint is így van. Nagy +1 Gumi talpat nem ajánlanék én sem.
Zsubi: Halkan mondom az Oelhbahc kábeled 3 csillagos, tehát belépő az Oehlbach világába. Ez a Qednél is így van?
-
fehér_ember
addikt
De ha jobban belegondolok, akkor a gumiban igenis elnyelődik a doboz nemkivánatos rezgéseiből is valamennyi, míg én ezt egy szilárd valamitől nem tudom elképzelni. Elcsatolásnak valamennyire még jól lehet olyan szempontból hogy talán másmilyen frekvenciájúvá alakítja át a doboz rezgését az alatta lévő felület számára, de a dobozt érintetlenül hagyja hogy rezegjen a saját kívánatos vagy nemkívánatos módján és a felület is kap továbbra is rezgéseket csak másmilyeneket. A gumi meg igenis csillapít, mindkét irányban szerintem. Szóval inkább az lehet a használatukhoz a kulcs, amit a hifi topikban már többször pedzegettek, hogy a doboztestet mennyire tervezték olyanra hogy az is kivegye részét valamennyire a produkcióból. Valószínűleg ahol nem anyagspórolás miatt terveztek egy vékonyabb/könnyebb/kevésbé merev dobozt, az alá inkább a tüske a célszerű. Persze nem állítom hogy merev doboznál biztos nem célravezető, de ott inkább a kipróbálás dönt.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az előző hozzászólásom második felét fehér_ember szaktársnak akartam címezni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Egyetértek, de csak elméletben.
Az SVS talpak semmiféle negatívumot nem okoztak, igaz, javulást sem vettem észre. A B&W gyári gumilábai közül kipróbáltam a viszonylag lágy hosszúkásat és az acéltüskéket, ott sem lett rosszabb a hang a lazább alátámasztástól. Nem véletlenül adnak hozzá olyanokat is, padló fajtájától függ, hogy melyiket érdemes használni.(#39100) migabi24
A centersugárzóm nem kap 80 Hz alatti jelet, tehát nem tudom, milyan hatása van a basszusra. Toobee fórumtárs leírta a tapasztalatait Focal Electra 906 alá tett SuperSpikes-okról, olvasd el.[link]
Általam tervezett, asztalos által MDF-ből készített, furnérozott állványon vannak a készülékek és a centersugárzó.[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #658 üzenetére
Sosem tartottam a gumi lábat jónak. Az nem stabil alátámasztás, a doboz rezgését nem elcsatolja, hanem részben csillapítja, viszont részben visszarúg, az eredeti rezgés valamilyen felharmonikusaival, ami szépen hozzáadódik a hanghoz, így olyan tévedésbe eshetünk, hogy plusz részleteket hallunk, pedig ez csak hozzáadott torzítás.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
Ez érdekes. Mármint az hogy a centernél így élted meg. A mélynyomóknál meg pl. azért jobban el van terjedve a gumiláb. Amikor régebben próbálkoztam állványos dobozaim alatt, ott is inkább a szilikonnal volt számomra tetszetősebb a mélyátvitel, ugyanis annak a különbözősége volt elsőre a legszembeötlőbb.
Viszont akkor tán lehetséges lenne, hogy a tüske akkor ezekszerint (centersugárzó) nem a mély tartományra gyakorol elsősorban kedvezőbb hatást.
Persze az is elképzelhető, hogy az többet számít milyen felületre kerülnek. Vagy esetleg még összetettebb a dolog.
Nálad a center milyen anyagból készült asztalra, állványra van téve?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az egyik leghasznosabb fejlesztésként értékelem, mintha centersugárzót cseréltem volna, annyit javult a hangzás. Kipróbálásra jött hozzám, nem adtam vissza, hanem kifizettem.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #653 üzenetére
Tudnak akkorát mutatni!
Több okból nem cseréltem le a Premiert. Egyrészt nálam roppant kicsi pluszt adnak a tápkábelek, mert kivételesen tiszta az áram. Másrészt nem engedhetem meg magamnak, hogy 3-400000 forintos tápkábeleim legyenek. Annyiból inkább vennék egy remek ötcsatornás végfokot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #650 üzenetére
Írtam LessLoss kábelekről, többfélét, több különböző rendszerben próbáltam, tényleg nagyon jók.
Volt nálam néhány HiDiamond madzag, nem csak táp, hanem interkonnekt és hangszórókábelek is, mindegyik bőven megéri az árát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #647 üzenetére
Na ennek igazán örülök, hogy te is megerősíted, nem egyszerű ez a tesztelgetés😁 és néha már elbizonytalanodok, biztos jól hallottam-e, nem tudom amik gyárilag így vannak szerelve LessLoss vagy HiDiamond kábelek azokkal mi a helyzet😁
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #590 üzenetére
Jól tetted hogy a fázis megduplázása helyett kipróbáltad szimpla bekötéssel is.
Én is kipróbáltam úgy, és tényleg jobb lett. Most ugyan nem tesztelgettem a premier ellenében, mert most a másik hm erősítőmet fogtam be, és most kicsit azt is szoknom kell. Az árnyékoló háló bekötését meg hagytam a fenébe + rendeltem még egy darabot (bár nagyon úgy néz ki hogy idén már nem csipkedték magukat hogy minél hamarabb átadják a futárszolgálatnak; igaz, én is csak 23.-án rendeltem).
-
Zsubi
őstag
válasz
#97950976 #643 üzenetére
Igen új még pár napja van csak bekötve. Olvastam ezt a tesztet nem írnak róla rosszat
(#642) migabi24: PC-ről optikain is ugyan ez a helyzet, ahol nagyon hallom az Michael Jackson-Thriller című számában az elején és a lövésnél..
Egy olcsóbb kábellel sokkal élethűbbnek hallottam ezeket a részeket de azok meg máshol véreztek el
(#644) zsoika: Nem mai darab az erősítőm de múltkor még hallottam ezeket a részleteket. Igaz azóta lakást cseréltem és lehet az akusztika is az oka mert még hiányos a berendezés kicsit
-
-
zsoika
addikt
válasz
#97950976 #643 üzenetére
Én is elveszettnek hittem a teret kábel csere után ,de hosszas állítgatás után sikerült némileg visszahozni. Persze lehet hogy még nem járódott be ,de érdekes hogy a kölcsön LX53 -mal minden a helyére került.....szóval szerintem az erősítő a ludas. Most hogy elkészültek a black out függönyök és azóta a kábelek is járódtak csinálok egy új mérést és kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Zsubi
őstag
válasz
#97950976 #640 üzenetére
QED vs. Oehlbach között szinte elsőre lehetett hallani a különbséget, viszont a QED vs. Inakustiknál már jobban kellett fülelnem és egy zenét többször meghallgatni hogy észre vegyem miben is másabb.
Mindenképpen a QED volt a legjobb a három közül de mindenki döntse el maga hogy neki megéri-e a 4x-es árat.
Ha lesz egy kis időm akkor teszek egy próbát PC-vel is mert a forrás most egy Samsung Smart TV volt USB-n FLAC zenével
A térrel egyik kábelnél se vagyok kibékülve nem érzem pontosnak ennek lehet az oka VDH The Skyline Hybrid hangfalkábel amit a napokban kötöttem be[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kipróbáltam én is az Ohelbach Opto SL 75-öt (ez csak rövidebb) egy 3000ft-os noname optikai kábellel összehasonlítva ([link], bár ez sem ér sokat, de többet mint az Opto SL), és az Ohelbach-nál a magas tartományban volt hiányérzetem nekem is, illetve mintha egy nagyon kicsivel a tér is kisebb lenne.
Bár ezzel a kábellel összehasonlítva nagyon kicsi különbséget hallottam, és többször megkellet hallgatnom hogy egyértelmű legyen. Lehet egy 20 ezer forintos optikai kábellel összevetve elég lett volna egyszer is meghallgatni, és máris egyértelmű lett volna az Ohelbach gyenge pontja. -
Zsubi
őstag
válasz
migabi24 #634 üzenetére
A QED kábellel ami elsőre feltűnt hogy sokkal pontosabbak lettek a magas hangok (zongora, cintányér, gitár) sokkal természetesebb. De ez szinte minden hangról elmondható hogy fedettségnek szinte nyoma sincs. Az énekhang természetesebb jobban artikulált pl. Diana Krall jazz zenéiben nagyon észrevehető az Inakustik vagy Oehlbach kábelei után.
Hirtelen ennyit hallottam most egy kicsi hallgatózás után
Ha hallók még valamit megosztom veletek -
fehér_ember
addikt
válasz
lordjancso #628 üzenetére
Szívesen; persze lehet elég lett volna ha csak egy ilyesmit linkelek, és természetesen elég 1perc 17 másodperctől 1:23-ig nézni.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz
lordjancso #628 üzenetére
Szerintem a fehér/piros végű kábel az bemeneti RCA kábel és te rátettél egy banándugót. A dugó a fekete /piros kábelen kéne legyen és az a Speaker -ben.
-
lordjancso
senior tag
válasz
fehér_ember #626 üzenetére
Hmm... Valóban, csak nagyon-nagyon erősen kellett próbálkoznom. Köszi szépen!
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
zsoika
addikt
válasz
lordjancso #625 üzenetére
Szia!
A feketébe a feketét és a pirosba a pirosat....abba amire az van írva hogy speakerOlyan mintha a banándugó végét a bemeneti RCA-ba dugtad volna. Összekeverted a kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
lordjancso #625 üzenetére
Pedig a kábelek végén lévő banándugókat csak simán bele kell dugnod a fekete és piros műanyaggal rendelkező banán aljzatokba. Tehát azoknak a "réz üregeknek" a közepébe amik a második fotódon jobb alul látszanak, pont úgy "szemből" ahogy a képen is látszanak; pirosba a pirosat, feketébe a fehér jelölésű kábelt.
Ezen ugyan nem fehér és piros, hanem fekete és piros jelölésű a hangfalkábel amivel össze vannak kötve, de jól látszik hová van beletolva.
Ha kicsit nehezen megy bele ne zavarjon, legalább jobban tart. Szóval told bele bátran a "TO L SPEAKER" L- és L+ aljzatába a kapott kábelt.[ Szerkesztve ]
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e az űber béna kérdésemmel, de vettem egy Microlab Solo 6C hangfalpárt és egyszerűen ötletem sincs, hogyan kössem össze a bal és a jobb hangfalakat.
Egy ilyen káblet kaptam, amivel össze kellene kötni, de a hangfalak hátulja így néz ki, szóval ötletem sincs, hogyan kellene belepasszírozni ezt a kábelvéget.
A segítségeket előre is köszönöm!
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #622 üzenetére
Bocs el vagyok havazva😁 elfelejtettem kiradírozni
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #618 üzenetére
QED Profile HDMI kábellel csatlakozik Dune lejátszóm a házimozi erősítőhöz, oda nem kell annál jobb. Ezt több másik kipróbálása után állítom.
OPPO, vagy Arcam lejátszóhoz már kevésnek tartom, leginkább a hangátvitel miatt.[ Szerkesztve ]
-
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #614 üzenetére
Az biztos, hogy be van kötve, a többi bizonytalan csak😁 tulságosan lekötött a gyári csatlakozók trimbolása😂 egyébként nem hiszem, hogy ennek a részének ekkora jelentősége lenne😊
-
fehér_ember
addikt
Kicsit pipa vagyok amiért nem sikerül megtudnom, hogy a gyári isotek sequel tápkábel hogyan van bekötve. Gondolok itt olyanra, hogy az árnyékolása a kábelnek be van-e kötve a védőföldhöz, és ha igen, akkor mindkét végen vagy csak az egyiken?
Múltkor már kísérletet tettem a gyári szerelésű premieremmel oly módon, hogy próbáltam varrótűt oldalirányból beszúrni a "külső borítás" alá, reménykedve hogy érintkezni fog az árnyékolóhálóval és így ki tudom mérni hogy mi a helyzet a villásdugó illetve az iec oldalon. Sajnos nem sikerült és azt is megtapasztalhattam hogy a kezembe a tű tompább vége sokkal könnyebben belemegy mint a hegyes vég a kábelbe, persze utána már fogóval próbálkoztam.
Mostanra már annyira elegem lett, hogy gondoltam beáldozom inkább a gyári szerelésű premier eladhatóságát és kicsit megfaragom amíg elő nem bukkan az árnyékolás. Megtettem és nehogymá összejöjjön, kiderült hogy nincs is árnyékolóháló ebben a kábelben. Úgyhogy hiába tettem tönkre "gyári állapot szempontjából" a premiert, ugyanúgy fogalmam sincs hogy a sequellel mi lehet a helyzet.
Annál természetesen van árnyékolás, szóval az nem kérdés, csak a gyári bekötés mikéntje lenne az.
Ha valaki esetleg tudná tutira (nem bizonytalanul, tippelve, meg azt hiszemre) és elárulná, az jól jönne. -
törölt tag
Akkor nem hiába hallhattam én is jobbnak a régi optikai kábelemet, ami egyébként egy noname valami [link].
Így van, az Oehlbach optikai csatlakozója alig tartja szinte. Amikor hozták az erősítőt és a hangfalakat, az Oehlbach optikaival dugtam össze a médialejátszóval, és az erősítőből gyakorlatilag félig kicsúszott, amit aztán nem vettünk észre, csak a hangzáson: nagyon erőtlen volt meg sistergett, azt hittem hirtelen hogy az erősítővel vagy a hangfalakkal lehet gond...
[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
válasz
fehér_ember #607 üzenetére
enyém is pontosan ugyan ez a fekete, ( csak a 2 méteres ) és anno mikor hozta a futár én is csodálkoztam,hogy miért nem bordó mikor a netes fotókon akkoriba majdnem mind bordó volt!
-
Zsubi
őstag
Srácok!! Mennyire lehetséges az hogy két belépő kategóriás optikai kábelnél (Inakustik vs. Oehlbach) nem kicsi különbséget hallok hangba úgyhogy ráadásul a forrás egy smart tv??
-
fehér_ember
addikt
Ezeket az imént hozta a futár; azt hittem az nf 214 bordó színű, de nagyon nem bánom hogy mégsem olyan. Amúgy ajándékba szánom, és azért esett rá a választásom mert többen dicsértétek.
A másikból meg fejeskábel lesz, ha majd megveszem hozzá a csatikat.[ Szerkesztve ]