- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
Adott rendszerben történő kipróbálás nélkül lutri. Csak akkor veszünk kábelt, ha meggyőződtünk annak pozitív hatásáról.
(#397) ELACielvtárs
Kontaktlencsétől kékek, nem illik az arcához, teljesen idegen tőle.
Annak számára határeset, aki színtévesztő. [link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Amúgy jól látod, az avatar nem lett olyan szép, mint az 'eredeti' [kép]de legalább jobban beleillik a ph arculataba, szerintem, mivel 'rajzosabb, karikaturasabb'
Az elmult években ezt láttam mint új egyedi képek.
Jah, és sajnos fotóból nem dolgoznak a mesterek, csak animált vagy rajz alapú képből...Pedig kértem a kék szemeket, (szerintem határeset) de kicsiben ilyen, ez lesz három évig, aztán majd lesz más vagy ezt javítottam fel
Jah es a szemei a filmben kékek, [kép]
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #392 üzenetére
Ő egy csodaszép nő, ám a rajzon abból semmi nem jön át, inkább karikatúra.
Ráadásul a szemei inkább barnák, mint kékek. [link], [link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
-
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #389 üzenetére
Lacus! Nincs kölcsön, meghallgatásra 2,5mm2 hsz kábeled belépő szintre...olyan 1000-2000 ft/m?
2x3m és 1x1m a centernek kellene.
Szemezek az Oehlbach [link] kábelével de attól félek hogy hasonló lesz a mostani sinus live hoz [link] .
Vagy valakinek van tapasztalata a két vezetékkel?(#390) BBéci: én is
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #389 üzenetére
A mostani arcodat kiről mintázták? Azt hittem, az is Olivia.
-
-
moti07
tag
Sziasztok!
Luxor SP hangfalkábelről mi a véleményetek?
Esetleg más ebben az árkategóriában? -
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #386 üzenetére
Befestetted a hajad ? Kinek nem tetszett a régi?
Snoop-y: kibontva is kéne kép.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsoika
addikt
válasz
tomyka74 #381 üzenetére
Meg kell venni
Csak eredeti játékaim vannak...elmúltak már a letöltős korszakaim.
Sokszor van olyan nagy akció hogy nincs is értelme. Nemrég néztem a Battlefield 1 et DLC-kel együtt volt tán 15€ de nem tetszik az a kor így ingyen sem kéne.
Apropó ingyen ...Sokszor teljes játékok ingyenesek . Legutóbb talán a For Honor-t töltöttem le ingyen.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
tomyka74
senior tag
üdv.
tapasztalat megosztás!
na tegnap megjöttek a audioquest pearl HDMI kábeleim, ami rögtön feltűnt,hogy sokkal vastagabb a 8 méteres mint az 1 méteres! (itt már bizakodó voltam,hogy gondolom meg van az oka,csak nem lesz ez placebó)
bekötöttem figyelve a helyes irányra amit kis nyilacskák mutatnak rajta a hosszabb pc-avr a rövidebb avr-tv közé került.
na azt kell mondjam,hogy jótékony hatással lett a képre és a hangra is egyaránt, a feketét most nem említem viszont a legszembetűnőbb a 3D filmeknél lett a változás mintha "teresebb" lenne az egész vagy nem tudom kifejezni.
a feliratok élesebbek mintha több szín lenne. a hangoknál ami változott az a magas hangok jobban "ciszegnek"nekem mondjuk ez nagyon tetszik de ez ízlés dolga de határozottan jobbnak hallom!
hát így elsőre ennyi a tapasztalat,én is elcsodkálkoztam rajta mert én elég placebót érzek a kábelek terén, DE ahogy minél több kábelemet cseréltem minél minőségibbre a rendszerben úgy lett egyre jobb a kép és a hangzás világ.
[ Szerkesztve ]
-
t.zolka
aktív tag
Srácok!
Kipróbálnám a Klotz MC5000-as kábelt, nem sub-nak, raspberry pi + allo boss és az erősítő közé.
Kérdés, hogyan kéne forrasztanom?
piros - jel, kék - test, árnyékolás - test
vagy
piros, kék párosítva - jel, árnyékolás - test
vagy
piros - jel, kék - test, árnyékolás sehova, vagy csak az egyik oldalon -
jaszy76
aktív tag
válasz
fehér_ember #365 üzenetére
Bocsánat, lejárt a szerkesztési idő.
Nyilván azokat tudom összehasonlítani, amikkel rendelkeztem ill. rendelkezek.
A fejlesztésnél a számomra elérhető legnagyobb ugrás a célom, ezért előfordul, hogy egymástól elég távol elhelyezkedő cuccok követik egymást. Így van ez ennél a kábelnél is.
Egyébként a surroundok és az atmosok maradnak van damme-n.[ Szerkesztve ]
-
jaszy76
aktív tag
Nem "ment" messze: hidiamond 5-öt.
Nagyon jó volt a Van damme, igazán szerettem. De volt lehetőségem ezt meglépni, megtettem. Ha nem tetszett volna, akkor már másnap vitte volna vki más. Olvastam róla gyártói oldalt, teszteket és véleményeket. Nyilván a technikai oldalát olvastam, de azok a döntésben nem játszottak szerepet.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Szememben ez a vandamme dícsérete is volt. Ugyanis úgy 10 szeres árú kábellel hasonlítottad.
Amúgy tudsz ezekről valamit bővebben mondani. Milyen és hány érből áll, milyen tisztaságú, van-e bevonat és ha igen akkor mi ...stbVagy csak megvetted mert jókat hallottál róla, ajánlották.
-
zsoika
addikt
Oké...értem és köszönöm!
-
Dorian
félisten
Várj, ne értelmezd félre.
Az ilyen problémát két dolog okozhat. Az egyik a földhurok (ez egy más téma) vagy pedig az okozza, hogy a hálózaton DC jelenik meg (minimális mindig van, egy mértéknél nagyobbra gondolok). Ilyesmit elektromos berendezésekből szivárgó áram és nem tökéletes földelés együttese szokott okozni. Nyilván a probléma legjobb megoldása, ha ezt az alap problémát megoldjuk, de az az esetek túlnyomó többségében nem megoldható, valószínű, hogy nem is abban a lakásban van a probléma oka. Ekkor alkalmazunk DC szűrést. Alcesben ilyent alapból nem tud, ha jól tudom, de kérhető vele. Tehát nem az Alces a megoldás, hanem a DC szűrés, ami lehet Alcesben.
Még annyi, hogy egy rosszul összerakott DC szűrés a mély átvitelnek is odabsz, tehát olyantól veszünk ilyesmit, aki ért hozzá. (Hivox ért hozzá)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz
kbhuinfo #358 üzenetére
Próbálgasd a beállításokat, valami nincs a helyén, előbb utóbb meg fog szólalni. Nemrég írtam, hogy én is sokszor jártam így.
Nem ebbe a topikba tartozó a téma.
-
kbhuinfo
tag
Mindent (osszes bemenet) vegigprobaltam es a source hdmi-re van allitva. A kabel onmagaban jo, mert a Tv es a box direktben osszekotve 4k-val megy szepen. Viszont a ket hdmi mar jelenthetne annyi jelromlast egyutt, hogy ne menjen, de tudtommal az erosito repeater is egyben, igy ez nem jatszik. Egyeb otlet esetleg? (ez ontopic hozzaszolas, igaz?)
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
zsoika
addikt
Örülök hogy leírtad eme szösszenetet!
Nekem is olyan bajom van hogy a Sony erősítőm trafója búg. A mosógép, hűtő, hajvasaló is bezavarja ,de leginkább a hajnali órákban (amikor semmi nem megy) random hangoskodik. Néha szinte zörgeti az erősítő fém házát.
Bár a Sony str dn1040 nem torroidos ,de szerinted segítene nekem is a Hivox Alces ?
1x 32A hálózatom van és nincs ösvény húzva a hm-nak. Feszültséget mértem és hajnalban (amikor rendszerint zajong) 241V feszültséget mértem az elosztónál. Az áramszolgáltató ennyi túlfesszel nem foglalkozik.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz
kbhuinfo #352 üzenetére
Látatlanban nehéz ilyesfajta tanácsot adni. Gondolom a bemenetet arra állítottad amelyik hdmi-be dugtad a Beelink-et!? Ha igen, akkor a beállításban meg kéne nézned arra a bemenetre mi van kiválasztva...honnan várja a jelet. Lehet a kábel is rossz, de azt könnyű ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"- Plazma képe nyugodtabb, zajmentesebb."
Én is tapasztaltam ilyet IsoTek Solus-szal, beírtam a plazmás topikba, szinte mindenki hülyének nézett, a főokos (déemfan) lehetetlennek minősítette.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kbhuinfo
tag
Problémával fordulok az értő közönséghez. Adott egy Beelink media box ubuntuval (lejátszó pl. Kodi, VLC), összekötve egy Marantz NR1605-el HDMI kábellel. A megjelenítő egy LG 55SJ850V, ami a Marantz Monitor Out (ARC) kimenetére csatlakozik a HDMI2 ARC-ból. A kérdés, hogy a kábel minősége miatt nincs kép a media player-ből? Gondolom mindent jól beállítottam és a Media Player-TV közvetlen HDMI kapcsolat jó képet eredményez (igaz, itt a hang csak sztereoban szól a frontokon - a többi csatorna lemarad és nem szól)
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
Dorian
félisten
Érdemes kipróbálni. Volt korábban is, de nemrég vettem újra, a már kifejlesztett, felépített rendszerembe.
- Plazma képe nyugodtabb, zajmentesebb.
- Magas hangok (fúvósokon venni leginkább észre) torzítatlanabbak, így nagyobb felbontásúak.
- Csendek nagyobbak, (alapzaj szűrés) így a halk részletek előbukkannak -> nagyobb dinamika
Térben én nem vettem észre különösebb változást, bár ezúttal már bemért és akusztikailag kezelt szobában lévő rendszerbe került.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
jaszy76
aktív tag
válasz
migabi24 #346 üzenetére
Persze. Nekem a korábbi toroidos T-12 ládámmal gond volt: búgott a trafója, változatos intenzitással.
A hallgatási pozícióban simán lehetett hallani, ráadásul a háztartási gépkre is érzékeny volt. Ha a feleségem hajat szárított, akkor olyan szinten búgott, hogy megőrültem.
Bajnokpityu ajánlotta Zolit, hogy van DC leválasztó cucca. Azt tippeltük, hogy a hálózatban található egyenáramú zavar okozza a búgást, mivel erre a toroidok érzékenyek.
Szóval kértem egy 5-ös alcest, ami megkapta a szokásos elektronikát + 2 dugalj még DC leválasztót is.
Csodát tett. Elkussolt a toroid.
A többiről: plazmám képe nyugodtabb lett, a nálam jelen lévő vibrálás eltünt. A hangról nehezebben nyilatkozom, mert nem egyes tulajdonságokat változtatott meg, hanem az összképet. A sztereó tér egyértelműen megnőtt minden irányban, nálam a mélysége lett nagyon "szembetűnő". A karcos, idegesítő, éles magasakat megzabolázta. Érettebb, nyugodtabb, kiegyenlítettebb lett a teljes előadás. Na, ezen tudott még a jobb hangfalkábel javítani. Szerintem egy próbát nagyon megér, én most akarok majd egy 1-es Alcest a projektorhoz is venni.
Annyit még, hogy amikor az alcest vettem (jópár éve), akkor gány volt a rendszer többi eleme (tápok, vezetékek), szóval volt mit javítani neki. -
jaszy76
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam beszámolok a legújabb fejlesztésemről, egyúttal az ezzel kapcsolatos érzéseimről. Azért érzések, mert nincs vakteszt, senki nem cserélgeti a kábeleket függöny mögött, nem mérek műszerrel stb.
És nem is fogok.
Egyszerűen csak kicseréltem a front és center Van-Damme HiFi kábeleit HiDiamond 4-re, és élvezem, amit hallok.
Használtan, patika állapotban sikerült hozzájutnom 2x3 m és 1x1,5 m banándugós kivitelü D4-hez, szvsz elég jó áron. Nyilván, még így sem olcsó...
Picit a jövőnek is fejlesztettem, mivel a jelenlegi rendszeremhez "kissé" túllövés. Viszont a tegnapi fél napos folyamatos hallgatózás után semmi kétség sem maradt bennem, hogy az előző kábel elfedte a rendszerem bizonyos képességeit ill. érdemeit kissebbítette.
Próbálom érthetően:
1. Ami a leginkább és határozottan kihallható első meghallgatásra, hogy a régi kábel "vágta" a magasak tetejét.
2. Ezzel együtt az egész magas szekció megnyugodott, a kissé bántó, nyersnek és ezért fárasztónak ható érzés elmúlt, kifinomult és lágy lett.
3. A rezes hangszerek ércessége új erőre kapott.
4. A színpad minden irányban kiterjedtebb és tagoltabb. Sokkal "pontszerűbbek" az egyes zenészek, mintha többen is lennének a pódiumon a rongyosra hallgatott kedvenc felvételeimen.
5. Ezért ne nevessetek ki, de az egész előadás meghittebb lett. Olyan, mintha több érzelmet tudna nekem a cucc tolmácsolni. De ez lehet, hogy a vételár miatt van.Satöbbi, satöbbi...
Egy AV-online tesztben írták vmilyen eszközről, hogy a változásokat nem kellet keresni a teszt közben, azok jöttek maguktól. Na, pont így voltam vele tegnap én is.
(A fentiek nyilván teljesen szubjektív dolgok, habár a rendszeremet én ismerem.)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
a.t.t.i.
senior tag
Tud valaki segíteni?
Denon házimozi erősítőm van,és szeretném azt megcsinálni,hogy HDMI-in rákötöm a médialejátszót,és a kimenetére pl egy tv.t
Megcsináltam,de csak a képe megy át,az erősítő nem ad hangot.Mit kell állítani? -
-
t.zolka
aktív tag
Igen ezt én is megtaláltam, de valami hazai boltnak, vagy valami alternatívának is örülnék.
De ha nem lesz, akkor marad a rendelés.
Alternatívaként gondoltam szétbontott UTP kábelre, S-video, vagy valami vékonyabb, több eres kábelból kioperálni a szálakat, billentyűzet, vagy egér kábelből, de mind túl vastag, merev és nehéz. -
t.zolka
aktív tag
Srácok!
Egy régi Pioneer lemezjátszóhoz szeretnék új hangkar kábelt. Tudnátok ajánlani valamit megfizethető áron. Sajnos itt lyukra futottam, mert azt gondoltam én naiv, hogy métere 990 forint, de centire adják. Egy centi 990 forint!!!Így egy picit azért drága lenne.
-
Zsubi
őstag
Fejhallgatós rendszer kilőve az nem az én világom. Házimozit ahogy írtad is nem tudom teljes mértékben kihasználni panel környezetbe. Lehet hogy igazad van egy jó sztereó rendszer kiépítése lenne a legjobb megoldás.
(#325) hárásó: köszönöm!
(#329) alphamooncam: az enyém 78'-as építésű de már az előző tulaj 2008-ban egyszer felújította villanyhálózatot. Most szeretném átnézetni lakásfelújításkor az egyik villanyszerelő barátommal a teljes hálózatot. Köszönöm akkor szerintem megcsináltatom
-
nebulo5
senior tag
válasz
fehér_ember #316 üzenetére
" másfeles tömör aluvezetékek; vagy egyáltalán nincs védőföld, vagy ha van is, akkor szerintem a nullára vannak kötve. Szóval ekkora a káosz."
Már 5. éve igen hasonló körülmények közé "kényszerültem delejforrás szempontjából. A beköltözésünk után szinte elsődleges prioritást élvezett az audio-video rendszerem összerakása/szerelése. Noha a helyiség alapterülete és lég köbmétere is változott, mégis sejteni véltem a kb. várható hangügyi eredményeket.
Hááát... igen kellemetlenül csalódtam! A vártnál silányabb eredményt kaptam! Eléggé el voltam keseredve, az akusztikai körülményeket is próbáltam javítani, de sehogyan sem sikerült megközelíteni a korábbi (másik lakásban elért) zenei hangminőséget. Már-már kezdtem belenyugodni (jó sok kompromisszummal elfogadni) a körülmények diktálta eredményekbe, amikor is felkeltette figyelmemet néhány fórumon olvasva a "virtuális földről" és a téma családjába integrálható egyéb ketyerékről. Mivel a hobbym-ra szánható/fordítható anyagi forrásom (ami sosem volt sej de jó) maradt a korábbi színvonalon, így a neves gyártók által készített Vf termékek számításba sem jöhettek. Hazai garázsműhelyekben gyártott, a Vf. csoportba beerőszakolt termékek után kezdtem érdeklődni. Egy fórumtársam (akit személyesen is sok éve ismerek) által gyártott és mások által is méltányolt Vf. terméknévre keresztelt kütyüre esett a választásom, ami némi levelezés után elkerült hozzám "kipróbálás" címszó alatt. Bevallom, amíg a kütyüre vártam, még olyasmi is eszembe jutott, hogy mi lesz abban az esetben, ha mondjuk a VF. okoz egy féle (valamilyen) változást, amit kellően megfűszerezve a gyártó általi marketing szöveggel, pozitívumként társítok az esetleges placebó hatásommal, és megveszem? Kell énekem néhány tizest ismét áldozni a "jó hang" reményében?... Meglepetésem a "termék" tesztelése során többszörös volt! Egyrészt, elmaradt a várt marketing szöveg, másrészt a fórumtárs eleve úgy pakolta ki a cuccát, hogy bármi történjen is a próba során hangügyileg, nem kell azonnal döntenem. Marad nálam a Vf, és majd egy - két hét után visszaviszem, vagy odaadom az árát. De a legjobb meglepi az egészben, a Vf. által kifejtett változás volt! Olyannyira tetszett, hogy a beszélgetéssel és az általam unalomig ismert "teszt anyagaim" meghallgatása után, máris felrúgtam a spórolási projektemet, kifizettem a Vf. kütyü árát!
Azóta is használom a rendszerembe iktatva, egy percre sem bántam meg a termékre kicsengetett vételárat!
Ezzel a (ismét) bő lére eresztett irománnyal szeretném figyelmedbe ajánlani a "virtuális földnek" keresztelt terméket, aminek gyártóját egy másik audióval (is) foglalkozó fórumon megtalálhatsz. Tudtommal, a "kütyü" kipróbálhatósága saját rendszerben, továbbra sem jelent vételi szándékot a gyártójának. (aki mellesleg egy igen tapasztalt fülű, zeneszerető emberke is egyben)Üdv: nebulo
-
alphamooncam
őstag
Igen, érdemes.
Panelom épült 1972-74 .
Villamos hálózatra akkoriban, és még jó sokáig nem terveztek ekkora volumenű fogyasztótengert.
Eredmény, kötődobozokban megégett, amperszagú aluminium "kötések", ill. 20 éve, egy egész szakasz falban elégett kábel.Cél: Tehermentesíteni a többi ágat.
Csak a hm. berendezésiem összesen a több mint 1000W-ot tudnának ténylegesen felvenni a hálózatból, és ezt valahogy égés nélkül kellett megoldani.
Kb. egy hónapja lett kész az ösvényem. Nem kell nagy dolgokra gondolni, sk. falon kívül vezetett, 2,5mm2-es sodrott réz kábel, külön kismegszakítóra kötve, egy APC ( Schneider) túlfesz védővel.
Az ösvényen természetesen csak a hm.-hoz tartozó berendezések lógnak, semmi más.
Ha hangbéli, hallható hozadéka nem is lesz, már akkor is megéri megcsinálni, mert a lakótelepi lakásokat általános igényekre tervezték úgyhogy nagyonis ráfér a külön kör, csak a hifire.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
törölt tag
-
Snoop-y
veterán
válasz
#01758976 #325 üzenetére
Nekem NT-503 van. Mondjuk en jriver-en keresztul jatszok le vagy USB-n. Eszembe nem jutna a beepitett appot hasznalni erre
mod: ezert meg halal felesleges az 505-re varni. Abban is lesz valami idegesito design error ugyis.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
törölt tag
válasz
migabi24 #323 üzenetére
Forrás, általában thinkpad x220, de van kölcsönben egy yamaha wxc 50 (gyengébb mint a noti) DA, centrance dacportable, xindak 6900 az amp és castle knight 5 a doboz
Forrás vonalon kellene fejlődni, csak nem tudom, mert mióta tuningoltattam a dobozokat, meg az ampba is volt nyúka piszka, baszott elégedett vagyok. Teac nt 503 lenne jó a rendszerembe, de tidal problémás. Maradna a teac nt 505, csak hát nem adok érte annyit. Most olyan szinten vagyok, ha a két teac alatt jön forrásnak valami hálózati, az csak ront. Ezt meg kerülném. lehet, hagyok így mindent és csak élvezkedek. Egy év kísérlet, cserebere, miegyéb után. Végre.
Zsubi: ott van feljebb egy link, olvasd végig a tápellátást, azt hiszem 10 rész
-
Zsubi
őstag
Lakótelepi lakásban is érdemes tápösvényt kialakítani? Most állok lakásfelújítás előtt és gondolkozok hogy meg kellene csinálni ha már szét lesz bombázva a lakás. Hozzáteszem jelenleg nincs olyan komoly konfigom ami igényelné de még a későbbiekben kitudja hogyan alakulnak a dolgok
Ha valaki tudna erről egy cikket vagy leírást linkelni azt megköszönném
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #317 üzenetére
Nálam szintén 4-es az ösvény, vastagabb nem fért a csőbe, illetve nem sikerült a behúzás. De ezzel is maximálisan elégedett vagyok, sokkal kisebb hatásúak a hozzá illesztett tápkábelek és elosztók, egyebek, mint példásul egy lakótelepi lakásban. Próbáltam. Tehát nem lehet drámaian javítani ilyenekkel a hangzást.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #309 üzenetére
ezt meg elítrtam
:
"Nem azt akartam sugallni, hogy amit régebben a monokristályos réz + ezüst hibrid tápkábelemmel előreléptem"
Nem azt akartam sugallni, hogy amit régebben a monokristályos réz + ezüst hibrid készülék összekötőmmel előreléptem ...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
migabi24 #317 üzenetére
Olvastalak, a 4mili nem lett sok? Gondolom te is a fázist dupláztad? Úgy értem a sokat, hogy V karakter felé nem tolódott a hangkép? Vagy nem lett dögös? Ha forrásnak is külön adtál, ott nem lett testesebb?
Én 13 méterbe húztam 2.5 felest, fázist duplázva, de minimum volt az eredmény.( Ebből kettőt. Forrás és amp. )Inkább mintha nyitottabb lett volna tőle, vagy lehet az a caig deoxit volt, fene tudja már. Mindegy is, lelkem megnyugodott, így marad
Sajna komoly forrásom még nincs, lehet azzal majd más tapasztalat lesz.
Az előbb lemaradt [link]
-
migabi24
nagyúr
válasz
#01758976 #315 üzenetére
Nálam a tápösvény is sokat hozott a konyhára, és nem is volt egy nagy beruházás mivel magamnak csináltam mindent 12m 4x4mm tömör kábel meg 2db furutech ajzat volt vagy 17.000Ft, bőven behozta az árát, tisztább, nyugodtabb lett a zene mégtöbb részlet lett hallható, pont ma hallgattam egy zenét amit egy bizonyos hangerő felett zavarónak hallottam a sodrott 1.5mm vezetékkel, mostmeg nyomtam neki a hangerőt és csak egyre jobb lett
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
#01758976 #315 üzenetére
"No, gondoltam, hogy ez lesz."
Ugyan már, nincs azzal semmi gond ha elmondod a véleményed. Csak egy kicsit bővebben kértemÉn albérletbe vagyok, régebbi építésű panelbe, másfeles tömör aluvezetékek; vagy egyáltalán nincs védőföld, vagy ha van is, akkor szerintem a nullára vannak kötve. Szóval ekkora a káosz.
Nem tervezek semmi ösvényt (pedig sokkal közelebb vagyok mint aki pl. a nyolcadikon lakik), ezért a tulajokat sem fogom megkérdezni hogy engedélyeznék-e vagy sem. Meg persze azt sem tudom hogy mennyire volna bonyolult egy ilyen helyen. De legalább a villanyórák még analógok (lennt a "földszinten")Nálam, az isotek tápkábel hozott a legtöbbet (a furukawához viszonyítva). Többet mint a "hifi series vandamme"-ról az "acoustic zen satori" hangfalkábelre váltás és többet mint pl. a "furutech CA22pa vagy épp harmonic technology precision link" készülék összekötőről a "ht pro silway II"-re váltás; bár ez utóbbi sem volt elhanyagolható.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
No, gondoltam, hogy ez lesz. Általánosságban írtam a táp, táp ösvényre gondoltam, amit írtam. Az összekötők és a hf kábel más tészta. Ott aláírom az combos hatást, tényleg tök mások lehetnek, ráadást az összképbe is erősen beleszólhat. Ellenben, nem gondolok ekkora hatást tápösvény vonalon, nem is tapasztaltam, nem is mondta számomra szavahihető zeneszerető. Ha ösvényt építesz, komoly(abb) kábelekkel, hozzá illő biztosítékkal, konnektorokkal, ezeknek a hatása legtöbb esetben jóval kisebb, mint mondjuk egy hf kábel csere. Ez a legtöbb esetben, csak minimum tuning, költséget nézve pedig, nem, pláne ha a házhoz is nyúlni kell a tápösvény kivitelezése során. Erre szerettem volna felhívni a figyelmet.
A tápösvény akkor ad „szárnyakat” egy rendszernek, ha pl. vastag drótokból csinálod, és ne adj isten azt még duplázod is. Én ezüsttel sem nyúlnék az áram útjába, jó példa erre a tiéd. Most megint nyúlkálhatsz valami másba, míg nem leszel elégedett.
Ettől függetlenül az ösvény építés részemről is ajánlott dolog, long oldalán elég jól le is van írva. Aki gondolja, használja az ott tapasztaltakat. link
A jel kondicionálóról. Meglepő tanulságon vagyok túl. Lessloss és Siltech tápábel tulajokat ismerek. Ha a méregdrága kábeljeiket csatlakoztatták egy jobb jelkondihoz, majd egy olcsóbbat, nem hallottak, eltérést. Nem vak teszten. Tehát 1000eu-s táp be, látva. majd a 100 eus táp be, látva, és bőven placebo a hatás. Ilyen is van.
Az én rendszerem. Két ösvény 1 méter hosszban 4 szál 2.5 mm mcu búl fonva, kismegszakítóig. Jól elvagyok vele. Jövőre jön a házamra napelem. Ha szarabb lesz, kap majd valami jelkondit. Remélem nem lesz az és nem kell vennem.
Meg egyszer utoljára. A tápösvény tuning, kis hatású tuning, ha drágán csinálod, akkor is, pl. egy rendes ampban végzett táp tuninghoz képest. Pláne egy HF tuninhoz képest.
-
fehér_ember
addikt
válasz
#01758976 #308 üzenetére
Meg még annyi, hogyha főleg használtan veszel kábeleket és idővel valamiért esetleg már nem lesz szükséged rájuk, azokat azért valószínűleg el tudod adni, és mindenképp "kisebb" bukóval mintha újakat vettél volna.
Szóval ez az egész általad kábeles szopatásnak tartott dolog, azért nem annyira vészes.
Különben is, más meg hobbinak fogja fel.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
Jelentős javulást lehet elérni táp kondicionálókkal, akár a linkelt típussal is, de ahhoz szintén kötelezően kellenek minőségi tápkábelek, különben a készülék hatásának jelentős része elvész.
-
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #310 üzenetére
Hát, azt hogy nálad is ilyesmi-e az oka, azt talán még ki tudod próbálni.
Mármint isotek-ek nélkül megfüleled pl. az ezüstözött hangfalkábeled majd a nem ezüstözött énekhangra gyakorolt hatását, majd ugyanezt kipróbálod isotekek mellett is.Ha majd rendesen bejáratódott a sequel-em, akkor természetesen hasonlítom a dac-nál és furukawával kombinálva is.
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #307 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, csak nem tudtam, hogy a tápkábelnek köszönhető, hogy a monokristályos rézzel jobb a rendszer mint az ezüstözött kábelekkel, ha bejáratódik a sequel azonnal dugd át a dac-ba ott mutatja meg igazán mit tud😉
-
fehér_ember
addikt
válasz
#01758976 #308 üzenetére
Nem azt akartam sugallni, hogy amit régebben a monokristályos réz + ezüst hibrid tápkábelemmel előreléptem, most ugyanannyit visszaestem azzal, hogy mostmár meg megint csak a monokristályos réz összekötőimet érdemesebb használnom.
Ezek az ezüstözött isotek tápkábelek, többet hoztak; úgyhogy ezekre érdemesebb költeni, mint egy elég drága készülék összekötőre. Legalábbis, eddig, a saját bőrömön tapasztaltakból, így vélem.
Persze a tapasztalatok idővel bővülnek és emiatt, ahogy a példa is mutatja, változhat a megítélés is.
De szerinted, most akkor inkább nem is kellene ezekről a megtapasztalt dolgokról beszélni?Azért amit javasolsz, gondolom a saját magad által végigjárt kábeles, csatlakozós tapasztalatok után; és az alapján, hogy már te is ilyen áram és jelkondícionáló(ka)t használsz; számomra még mindig drágábbnak tűnik, mint az, amit eddig kábelekre költöttem, feltételezve hogy talán 1db. nem is lenne belőle mindenkinek elég, illetve, hogy tán egy ilyen mellett sem elégséges "gagyi" kábelekkel felvértezni a rendszert.
Én amúgy szívesen olvasnám az utadat (akár csak nagy vonalakban is), addig, amíg eljutottál az említett dologig.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #307 üzenetére
Végig olvasva a topikot. Szerintem szopatjátok magatokat, a sok kábellel. Főleg az aki 100-200k beletesz, mondjuk a táp vonalba. Aztán meg szárnyakat kap a rendszer
, de sok mindent lehetne erre mondani.
De legyek konstruktív is. Vegyétek pl [ezt]. És mindjárt nem kell tápkábelekre, csatikra, konnektorokra, elosztóra, meg sok egyébre költeni.Csak, ha szeretnél.
Szárnyakat lehet nem kap a rendszered, de lényegesen többet lépsz előre, mint a kábel mizériával.
Nem személyeskedésnek szántam, próbálom szerkeszteni, hogy ne a szemáélyednek szóljon, csak nem megy.sorry
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #136 üzenetére
Furcsa, de már így tizenvalahány órai járatás után is javult az isotek sequel kábel. Ezért tegnap késő délután kicsit már fülelgettem a rendszerem hangját. A premier is be van még kötve, az még maradt a dac-nál, a sequel meg az erősítőbe került (mert az több szuflát igényel, talán ott hamarabb bejáratódik).
Hát érdekes dolgot tapasztaltam, úgyhogy ezen ezüstözött tápkábelek miatt a múltkori készülék összekötős kijelentésem, már át is húzandó; mivel sajnos (vagy nem sajnos) de nagyon úgy tűnik, hogy mostmár a drága monokristályos réz+ezüst hibrid interkonnektem magasba húzóvá viszi a hangzást. Eddig, amíg réz tápkábelek voltak, addig azzal szólt jobban a rendszer. Most hogy ezüstözöttek lettek a tápkábelek, így meg már nagyon úgy néz ki, hogy inkább az ezüst nélküli készülék összekötő a megfelelőbb.
Hát ezek szerint akkor mégsem kell mindenhová az ezüst is, hisz nálam tápkábel és készülék összekötő vonatkozásában már "ütik" egymást. A hangfalkábel az réz volt, mindkét esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, lenne egy nagyon általános jellegű kérdésem.
(Nem találtam ennél alkalmasabb topikot)
Van egy mini hifim, amit erősítőnek is szoktam használni TV-hez, notebookhoz kötve sima RCA kábellel.
Olyankor, amikor nincs RCA kimenet, csak fejhallgató (így is szól, csak halkabb), akkor egy Jack - RCA kábellel össze lehet kötni. Most csak egy ilyen kábel volt kéznél, amin ügye van egy plusz video is.
Működik, de azért szeretném megkérdezni nem okozhat gondot, ha olyan kábelt használok, amin van egy plusz video, vagy pl mikrofonos fejhallatónál mikrofon rész? Tehát a Jack dugón 3 sáv van az alap 2 helyett. -
Hohocali
aktív tag
válasz
tomyka74 #295 üzenetére
Utóbbi 2 évben Octogon, ahogy irták feljebb. Ezt a BF átbaszást sose értettem, ha valamit látsz nagy kedvezménnyel, beirod valamelyik árukeresőbe, és ellenőrzöd, tényleg leárazás-e. És ez nemcsak a BF-re vonatkozik.
Az AQ ezt jól csinálja szerintem, olcsón nem lehet adni, mert akkor gagyinak nézik. Ritkán bedobnak egy ilyet, és akkor az is megveszi, aki sose venne ennyiért kábelt. Mindenki nyer rajta (vevő és AQ is)."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)