- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #285 üzenetére
TV hangjához nem kell 2000 forintosnál drágább, az is csak a gagyinál jobb csatlakozók és általános minőség miatt.
Ha komolyabb, pár százezer forintos lejátszóról lenne szó, akkor indokolt a drágább, persze a kipróbálás nem maradhat el.
Nem tételeztem fel, hogy tévével hasonlítgatod a kábeleket.(#286) tomyka74
Kiváló![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tomyka74
senior tag
vélemény HDMI szinten? ez árkategóriájában milyen minőséget képvisel?
-
migabi24
nagyúr
Valaki tapasztalt már különbséget optikai kábelek közt? Én most próbára összehasonlítottam egy 900Ft teskós 5m kábelt, egy 10.000Ft-os 2m-es QED-el, de semmi difit nem hallok
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #281 üzenetére
Mivel én használtan kaptam, nem tudom milyen a nyers kábel hangja, de szerintem nem fogsz csalódni ha bejáródik😉
-
fehér_ember
addikt
-
Snoop-y
veterán
válasz
migabi24 #279 üzenetére
Probalok szerezni egy sima nyomtato kabelt is az lesz majd a referencia
Kivancsi vagyok ,hogy en is hallok e barmilyen kulonbseget. Ha van akkor a vasamon hallani kell (vagy meg lehet bot fulem is bar most voltam audiologusnal kb denever vagyok szerinte
)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
Na erre kivancsi vagyok talaltam egy local hifi boltot ahol el lehet hozni kabeleket tesztelni.
Lefoglaltam egy AQ Carbon-t meg egy Shunyata Venom-ot.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam #272 üzenetére
VDC Silver Session low-cap.
Asszem 12 körül van egy pár /méter, de messze árán felül teljesít.
Én analóg IC-nek használom, de koax felépítésű kábel, tehát biztos jó digitként is.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
alphamooncam
őstag
Milyen IC és koax kábelt, kábeleket tudnátok ajánlani Kercsoaudio Moment MKII DAC-jához?
Forrás RPI3+Allo Digione, erősítő NAD D3020 ( később cserélem majd vmi. jobbra ), füles AT-AD900X.
Keret max. ( már hogy az is legyen ) koaxra 20k. RCA-ra 35K.
Koaxra, ahogy olvasom 75ohmost illene használni, de pár google keresés után sem tudom, hogy RCA/Cinch stb.-re. mi a szabvány.
Ez már csak azért is érdekes, mert ahogy olvasom koax esetén még a nagy nevek sem feltétlenül tartják a 75ohmos szabványt.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Snoop-y
veterán
válasz
fehér_ember #268 üzenetére
Hjam azt nem irtam ,hogy keret az 100 EUR max
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
fehér_ember
addikt
Akkor találd meg légyszi annak a linkeltnek is az USB A-B változatát, mert én is nagyon szeretnék venni belőle.
De semmi gond, ezt mostmár eléggé kitárgyaltuk. A lényeg hogy tudjuk hogy USB A-B-t keresel, nem kell 3.0-ásnak lennie, és remélhetőleg a hossz is szokványos. Így már nincs akadálya hogy ajánlásokat kapj. Főleg mert ez egy nagyon elterjedt változat. Majdnem minden típusból lehet ilyet vásárolni.[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz
fehér_ember #266 üzenetére
De ertettem azt is.
High res teljesen jol megy USB2-nNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
fehér_ember
addikt
Látom nem érted a jelentőségét annak amit írtam. (kiegészítés: sebességnél természetesen 2.0 vs. 3.0-ra gondoltam, és a hosszt még én is kifelejtettem).
De hogy megvilágosodj: Ezt a típust jó usb kábelnek tartom. Eredményes vadászatotÉs majd linkeld nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz
fehér_ember #264 üzenetére
Tipus ajanlast vartam csak a csatlakozot majd kivalasztom
USB ---> B kabelre vadaszom egyebkent.
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
NAS es DAC koze keresek USB kabelt.
Mielott nekem esnek egyesek ,hogy csak 1 es 0 tovabbitas es tokmindegy:
We all know, digital signal is just 1s and 0s, a voltage range corresponding to high level and low level. This might come as a surprise to some as well, but digital signal is just a sequence of analog square pulses timed at a specific rate. Thus a theory of “conductive wire” still applies to digital signal, except now we have to worry about jitter
-
fehér_ember
addikt
Köszi hogy ezeket elmondod (meg amúgy is jó ilyen dolgokról olvasni), így már az is világosabb számomra, hogy miért is láttam a múltkor egy jónevű gyártó jónevű kábelét olyan állapotban az ebay-re feltéve, hogy a két végén lévő gyári zsugorcsövezett felségjelzései közötti részen, hiányzott róla a kábelharisnya. Ha tippelnem kellett volna, azt mondom, hogy nagyon kíváncsi volt a tulaj
, de így legalább már tudom, hogy valójában mi is lehetett az ok. Amúgy nagyon meglepő volt egy drága hangfalkábelt így, esztétikailag megcsonkítva látni.
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz
migabi24 #259 üzenetére
Amennyire visszaemlékszem, az általad linkelt CuAg II kábel már egy kicsit tovább fejlesztett (csinosított?) változat. Meg kellene keresni róla az "irodalmat", mert nem vagyok 100%-ban biztos benne. Csak azért rémlik így, mert akkoriban (mikor megjelent ez a változat) gondolkodtam róla, hogy talán érdemes lenne Ákossal felvenni a kapcsolatot a kábelem "optikai tuningolása" érdekében. De aztán elmaradt ez a szándék... Egyébként sem olyan típus vagyok, akit egy komponens csilli - villi állapota tud meggyőzni róla, hogy az hangügyileg is bizonyára jobb lehet. Valahol megvan a kábellel együtt kapott A4-es "minősítési bizonylat" is, ami szintén teljesen semmitmondó számomra.
Számomra a mindenkori lényeg, hogy ízlésemnek/elvárásomnak megfelelően teljesítsen egy - egy komponens a rendszeremben, az optikai/esztétikai benyomása csupán egy többed-rangú tényező.
Erről egy példa:
Néhány éve sikerült igen - igen baráti áron beszereznem az AQ GO4 2x2,5 m-es hangfalkábel párost! Hiányzott róla a külső borítása (kígyóbőr). Akkoriban gyakran lehetett olvasni róla, hogy az AQ termékeit hamisítják. Remek a kapcsolatom a KáCsa Kft Laci bácsijával, kíváncsiságból bevittem hozzájuk, véleményezni szíveskedjenek már, nem-e egy "hamisítványba" botlottam bele? Összehasonlította a csévén (dobon) lévő méterre vásárolható GO4 kábellel és azt mondta, jó esélyjel eredeti a kábel. (nem mintha meg akartam volna válni a kábeltől, ha esetleg hamisítvány). Azonnal meg is nyugtatott, hogy a náluk méterre mért kábelt, az esetek 40 - 45 %-ban eleve kérik, hogy szerelés előtt távolítsák el róla a kígyóbőrt. Állítólag negatívan hat a kábel tolmácsolta hangminőségre. A kollégámnak is annyira tetszett a GO4 okozta változás, hogy rövid időn belül vett egy szintén 2,5 m-es kábelpárt, ugyanolyan dugókkal felszerelten, mint amilyen az enyémen volt. Nosza! Remek alkalom kínálkozott a tesztelésre! Igen alaposan tudtuk tesztelni őket úgy nálam, mint az ő rendszerében. Igaz, egyáltalán nem volt kardinális különbség a két kábel között, de mindkét rendszernél simán kihallható volt a differencia a "kopasz" kábel javára.
Közben találtam egy régit: [link][ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
válasz
migabi24 #256 üzenetére
Beismerem, azt a fehér (nagyon mezeinek tűnő) villásdugót sikerült kicserélnem egy aránylag középkategóriásnak mondható Furutech villára, majd később egy Oyaid (eredeti) villára. De semmi olyan definiálhatóan jótékony változást nem okoztak, ami a végleges megtartásukért kiáltott volna. Így, visszakerült az "eredeti" villa a kábelre. Persze, könnyen előfordulhat, jó irányba történik az általam elgondolt "fejlesztés", ha lenne olyan erősítőm, amely érzékenyen reagálna egy ilyen cserére (is).
-
nebulo5
senior tag
válasz
fehér_ember #201 üzenetére
Ugyan, nem most értem haza a "melóból", de csak most sikerült időt szakítani rá, hogy megnézzem a napokkal ezelőtt általam említett WalhallA tápkábel típusát! Egy Valhalla CuAgII 1,2 m-esröl van szó! Elnézést a "kényelmes" hozzáállásomért!
-
válasz
migabi24 #250 üzenetére
Valahogy úgy
Meg azért ne tudjátok meg mennyi felesleges vásárlásról beszélt le, és még így is volt egy rakás felesleges 'fejlesztésem'.
Van itthon belőle jo néhány maradvány, kezdve a cxu vs cxuhd playerrelMásodik hsz-re: amúgy igaz, ehhez a rendszerhez ami itt van, a tv allvany és zsurkocsi kivételével, mindhez ő segített hozzá, szó szerint
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
migabi24
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #249 üzenetére
Nem sejtette, hogy mit zúdít magára😂😂
-
Naaa uraim, nem én terhelte le Nemir Ombe urat, amúgy is ő kezdte
O írt ram amikor szubot kerestem, szóval vessen magáraNah azért nem írok többet, mert ideér es kapok
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #243 üzenetére
Én 74pü-ből megoldottam vele.
Mostmár tudom hová tűnt Nemir ....nincs ideje fórumozni miattad! -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #244 üzenetére
Roppant durva igazságtalanság, ami azt a jóembert sújtotta.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
migabi24
nagyúr
válasz
Atya isten😂😂
-
fehér_ember
addikt
válasz
Akkor miatta(d)tok nem pumpálódik elég tudás a fórumba. Rontom-bontom, enyje-benje ...stb.
Mi ez a kisajátítás?
Nem privátban kell kérdezősködni. Másokat is érdekelhetnek a válaszok.Persze nekem is van vagy 300 levélváltásom kammerer-rel a hifis fórumról, de az négy év alatt jött össze; és azért már igyekszem nem sokat zaklatni őt a butaságaimmal. Ja és a legfőbb, hogy ő meg ráadást koholt vádak alapján ki is van tiltva a fórumról, tehát másképp nem is volna lehetőségem tőle kérdezni.
[ Szerkesztve ]
-
-
migabi24
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #241 üzenetére
Így van én is tök hülyén álltam neki, aztán ha kérdésem volt zaklattam Nemír mestert alig 200 pü és össze is állt a mostani rendszerem amivel elégedett vagyok😂 Köszönöm itt is a hatalmas türelmét😊
-
válasz
Nemir Ombe #240 üzenetére
De azért nem árt hogy az avatatlan nem hozzaerto emberkék mint én, hallgatnak itt 'ilyen Nemir Ombe félékre,' ha jó rendszert akar
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #235 üzenetére
"(irigylem is az olyanokat mint Nemír; akiknek adott a lehetőség, rengeteg cucc meghallgatására; bár tény hogy kedv is kell hozzá)"
Én lennék a legboldogabb, ha csak "kedv" kellene a meghallgatásokhoz....
De a lényeg, hogy mindenki csak a saját fülének higgyen, ne pedig a tesztoldalaknak és fórumoknak, akkor elégedett lesz ....
Hmm ....
-
fehér_ember
addikt
válasz
Lacielvtárs #237 üzenetére
Pedig én is fotelnemszakértő vagyok
de fordítsuk figyelmünket inkább a tapasztaltabbak felé, vannak bőven, sajnos sokan elég hallgatagok, akik meg nem, azoknak köszönjük hogy aktívak.
-
migabi24
nagyúr
-
válasz
Most hogy mondod, igazad van...
Ettől és mindig örömmel olvasom soraid.
Értelmesebbek a soraid, mint más 'fotelszakertonek'[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz
Ne viccelj már, hogy a premier szintjét hozza, attól egyértelműen jobb, nem véletlen kerül a duplájába, a fázis dulázását mindenképpen ajánlom, még olyan áron is ha a földelésre szükséged van akkor azt egy + vezetékkel oldod meg, nálam szárnyrakapott a rendszer ettől a tuningtol😉
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
Lacielvtárs #234 üzenetére
Rosszul emlékszel, biztos nem én voltam az. Én is elég kezdő vagyok (irigylem is az olyanokat mint Nemír; akiknek adott a lehetőség, rengeteg cucc meghallgatására; bár tény hogy kedv is kell hozzá), ezért ha mondtam is valamit, az csak valami nagyon kevés lehetett. Igazából, még ennél is sokkal kevesebbet kéne fecsegnem. Csodálkozom is, hogy nem szólnak rám néha.
(#149992) migabi24
Nemrég felvettem a postán a sequelt. Egyenlőre esélyes hogy a gyári módon kötöm be, aztán a későbbiekben lehet én is variálok.
Ha lesz legalább olyan jó mint a premier, akkor azt meg el fogom majd adni; de ez még odébb van és nem is 100%. Egyenlőre megpróbálom bejáratni az új szerzeményt (csak hetek kérdése).
Ennyit még nem adtam ki egy csupasz kábeldarabért. Amúgy rendesek voltak a HomeMovie-sok, mert 150cm helyett 156,5cm-t kaptam, szóval le a kalappal.[ Szerkesztve ]
-
-
migabi24
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #232 üzenetére
Fehér embert nem vezeted meg, olyan mint egy indián nyomolvasó😂
(nem baszogatás akart lenni, de embert nem láttam még itt a fórumon aki így figyel, dícséretre méltó😊)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
fehér_ember #230 üzenetére
nah jó, ez lehet hogy igaz
-
migabi24
nagyúr
Tegnap érdekes tapasztalattal lettem gazdagabb, ugye nemrég húztam be egy tömör 4mm ösvényt a hifinek, gondoltam meggyorsítom a bejáratást és egy 500Ft os T elosztóval ami rézsínes bedugtam a Tv-t a Dac mellé mondom 1-2 hónapot csak kibírok, nem ronthat rajta akkorát, azt tudni kell, hogy nálam az ösvény saját készítésű elosztóba landol amibe Furutech FI-E30G ajzatok vannak beépítve, ebbe csatlakoznak az Isotek Sequel kábelek, tehát az ajzat és a tápkábel közé dugtam ezt a csodát, azoknak szól az írásom főként akik szerint az utolsó m nem számíthat és ez hülyeség meg placebó, ez a kb 5cm amit közbeiktattam, teljesen elhangolta a rendszert, a mélyeket megvágta a közepet magasat kiemelte de azt is csúnyán, számomra elfogadhatatlan hangot csinált úgyhogy repült és marad a türelmes várakozás😀
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
Lacielvtárs #229 üzenetére
"Mondjuk tény hogy az én 'locsolócsövemre' az istenért nem ment fel az Oehlbach xxl banándugó"
Max. a piros meg a fekete kupak a végén; azt kellett volna lehagynod vagy felfúrnod.
De azt kötve hiszem hogy létezik olyan vezetővel megáldott hifis hangfalkábel, ami ne menne bele az óriási 6,3mm átmérőjű furatába ami úgy cirka 31mm²-es keresztmetszetet jelent, tehát a 3AWG-s kábel is könnyedén belecuppanna. -
válasz
Nemir Ombe #228 üzenetére
Jeee a mester
Gondoltam egy kis csilli-villi felár magyaraztra is...Mondjuk tény hogy az én 'locsolócsövemre' az istenért nem ment fel az Oehlbach xxl banándugó
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #227 üzenetére
Egy bizonyos szint/ár felett, inkább a speciális szerkezeti felépítés/vezető keresztmetszet miatt kerül villa/banándugó a kábelekre, mert csatlakózó nélkül kissé bajos (de van amikor szinte lehetetlen) lenne a használatuk.
Meg ugye ott van még a "dizájnfaktor" is, mert egy szép és jó marketinggel megtámogatott, különleges minőségű (vagy annak nevezett) csatlakozóval szerelt kábel mindig jobban/drágábban/könnyebben eladható, mint a csak "csupasz drótvégekkel" rendelkező darabok.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #222 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Akkor ezek szerint felesleges banándugó nekem, azt az összeget akkor tudom jobb hangfalkábelre fordítani...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Egy szint felett a kábeleket szerelve adják, a gyárilag rászerelt villa, banán, Z sokkal stabilabb, nagyobb felületű kontaktust biztosít és nem ad lehetőséget a korróziónak.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #222 üzenetére
Belépő szinten valóban csak akkor javallott, feljebb más okai is vannak a dugónak, villának.
-
-
törölt tag
A banándugók befolyásolják -e a hangminőséget (gondolom igen)?
Azonos hangfalkábelhez ugyanattól a gyártótól származó banándugó ajánlott?
-
boroskarcsi
tag
válasz
boroskarcsi #211 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat.
-
jaszy76
aktív tag
Sziasztok!
Az Isotek EVO 3 premier és a HiDiamond 2 hálózati tápkábel kb. ugyanaz a kategória? Van vkinek tapasztalata ez ügyben? Tudom, saját rendszeren való meghallgatás szükséges, de hátha járt már valakinél mindkettő. Köszönöm! -
BBéci
legenda
válasz
"Én úgy tudtam, hogy azonos kábelhossz kell az adott hangszóró-párokhoz."
Igen, jól tudod.
-
Snoop-y
veterán
válasz
-
válasz
Szia, ha sok penzed van
, akkor ajánlott az egység kábel téren is.
Persze ez volna a legjobb megoldás.
Ennek ellenére 'vizet' prédikálok, mert nalam a front oldal az egységes...
Es még a mérete sem egyforma, talán a két front kabele hossza egyforma...[ Szerkesztve ]
-
boroskarcsi
tag
Kábelguruknak és fizikusoknak kérdésem:
Én úgy tudtam, hogy azonos kábelhossz kell az adott hangszóró-párokhoz.
2-2-2 méterem van a front és -centerhez (4 mm), és hátra a surrondokhoz 12-12 méter (2,5 mm), bár a közelebbihez elég lenne 9 méter is.Szóval: 1. kell az egyforma hossz vagy sem?
2. érdemes hátrafelé is nagyobb keresztmetszetet tenni vagy sem?nem tudom számít-e: Klipsch R-28F, R-34C center és R14S hátsók
előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
migabi24 #208 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Biztos, hogy ez a legjobb választás? Én hangfalkábelért max 3000Ft/m tudnék kiadni...
A Chord hangfalkábelekről mi a véleményetek?
Közben visszaolvasgattam a fórumot, és sokan dicsérték az Oehlbach hangfalkábeleket.
Melyik lenne a legjobb ezek közül, a van damme hifi series?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
A jövőhéten érkezik meg a Klipsch Reference R-28F 5.0 hangfalszett, amit be kéne kábelezni...
Milyen kábelt javasoltok hozzá, ami ideális lehet
Köszönöm...