- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capt.Obvius
aktív tag
Sziasztok,
Ide is beteszem a kérdésem, mert itt talán aktuálisabb
'Illetve még egy kérdés? Összekötő kábel XLR. Rezesből mi az amit ajánlanátok?
Most van nálam egy Kácsa KCS-XLR színezüst, de nekem egy kicsit soknak tűnik (igaz, még nem hallgatom 1 hete). Van egy rezes slag is, de azt meg most az ezüst mellett tompának érzem kicsit.
Nem szeretnék pénzben elszállni, tehát ehhez mérten húznám meg a határt:
Supra MKII tápkábel, A30pro+D30pro, a fentebb említett ezüst interconnect, pc aq carbon usb-vel, és szintén ezüst kábel a seni 660s-be.
A jövő héten érkezik még egy iso premier táp az egyik supra helyett.
Köszi, a helpet ' -
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #1898 üzenetére
Én eleve nagyobbat kértem, mert az nagyobb javulást eredményez.
-
fehér_ember
addikt
válasz
bajnokpityu #1897 üzenetére
Pont azért kérdezett vissza, mert már próbálta és olyan kis vacaktól is javulás lett.
Én amúgy nem biztosítékoztam. Egyszer rákérdeztem, de már nem emlékszem hogy pont olyan érték nem volt, vagy hogy kifejezetten lassú vagy gyors nem volt.
Mindegy; nem is az a lényeg.
De az maradt meg bennem, hogy annak ellenére hogy pont olyan nem volt, mégis rá akart beszélni egy más értékűre, hogy jó lesz az is.
Még el is tudnám hinni, ha akarnám. De a fene se akar már tovább mókolni még azzal is. Legyen elég annyi, hogyha rászántam magam egy mittudomén mennyire megbízható minőségű biztosítékra, akkor az a minimum, hogy egy az egybe olyan értékű legyen, mint amilyen nekem kell, mint amilyen az eszközben van.
Szóval, akkor a maradék kedvem is elment az egésztől.u.i.: Pl. a furutech az meg nem olcsó; illetve azokból sem láttam valami nagy választékot.
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz
bajnokpityu #1895 üzenetére
Ha már itt tartunk akkor egy 2cm-es biztosíték, hogy tud akkorát javítani a hangon mint egy jó tápkábel?
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
bajnokpityu #1889 üzenetére
Köszi mindenkinek!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Capt.Obvius #1887 üzenetére
fejes láncok jóval érzéketlenebbek kábelre. nem bárhol lényegtelen...de itt kb igen
-
migabi24
nagyúr
válasz
Capt.Obvius #1887 üzenetére
Szerintem bárhol lényegtelen, én többször vágtam már kábelt és soha nem változtak a jellemzői, szerintem minél hosszabb egy kábel annál nagyobb ellenállás a jel útjába, jelenleg 30cm-es a tápkábelem és az rca is 😆
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
bajnokpityu #1886 üzenetére
Akkor gondolom egy fejes láncban lényegtelen hogy 50cm vagy 1m?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
alphamooncam #1884 üzenetére
nekem viablue s6 a teljes mozikábelezés. simán hozza azt a minőségugrás, amit elvársz ilyen értéktől.és aktiv cucc cserével se lennék sztem előrébb kábel helyett.
mozinál sztem csak annyi a hossz értelme, hogy normálisan elérjen. 70cm alatt sztem necces egy vastag merev kábelnél. hifiben szokás hosszabb kábeleket venni, mint a szükséges, és ott felár függvénye, hogy megéri-e. a dupla hossz nem lesz dupla olyan jó, nagyjából sehol. de, ahol mondjuk 30%a felár, ott már van némelyik kábel, ahol elgondolkodnék.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
alphamooncam #1884 üzenetére
Igaz, nem írtam oda, hogy zenéhez lenne csak.
Házimoziba nem vágok bele. arra nekem elég a harman soundbar
-
alphamooncam
őstag
válasz
Capt.Obvius #1883 üzenetére
Évek óta aktív hangsugárzóim vannak.
JBL LSR 305-310 szett Neurik XLR kábellel a Hangáruházból.
Ezüst kábelt overkillnek gondolom házimozihoz.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Capt.Obvius
aktív tag
Szeretnék kipróbálni egy ezüst XLR kábelt. Alapból méterre van.
Ha tetszik és csináltatok belőle egy 50cm-eset akkor a méret kihathat rá? Illetve létezik ilyen hogy mekkora az ideális hossz pl összekötő kábelnél?
-
BTom1970
aktív tag
Keresek koax kábelt:
F csatlakozó (koax elosztóba) - Koax dugó (TV-be)
- 3x-os árnyékolású
- réz vezetékes
Nincs hozzá szerszámom, szerelt kellene.
Hol érdemes valami jó minőséget keresni?
(sok helyen nincs megadva az árnyékolás, márka, egyéb fontos adat - csak a SZÍN)
Köszi![ Szerkesztve ]
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
bajnokpityu #1880 üzenetére
lets war begin
-
-
Aldorfin
tag
üdv.
android boxot kötnék össze proketorral. 5 méter hdmi kábelre lenne hozzá szükségem. hol tudok bp-en venni hétfőn, és melyiket javasoljátok? 8-9 ezer Ftot terveznék rá. köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
fehér_ember #1874 üzenetére
Folytassuk inkább a másikban.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
fehér_ember
addikt
válasz
Speeedfire #1871 üzenetére
Attól hogy [ezt pl. hangfal átkapcsolónak nevezik] és nem erősítő átkapcsolónak, szerintem ugyanúgy megfelelne számodra. Ha a linkeltnél pl. a hangfalpárodat kötnéd a TO AMPLIFIER be és a SPEAKER1-be az egyik erősítőt a SPEAKER2-be meg a másikat, akkor ugyanúgy működne az átkapcsolgatós dolog. Csak az a lényeg hogy soha ne legyen mindkettő ON állásban.
Szóval nem csak kimondottan azt a cuccot tudnád így használni amit [erősítő átkapcsolónak hívnak] és úgy is feliratoznak, hanem egy hangfal átkapcsolót is. Bár ez a drága, az 1db. forgókapcsoló miatt bolondbiztosabb mint az alzás. Szóval keress inkább valami 1 kapcsolósat.#1873 Speeedfire
Igen, a pre out jelszintje az változik amikor állítod a hangerőt a házimozi erősítőn.
Szóval a sztereón csak fel kell olyankor tekerni, és utána azt már nem birizgálod. A csatornák jelszintjét egymáshoz képest meg úgyis a hm erősítő menüjében lövöd be.Azért modtam a hm belépő szinten fórumot, mert hm erősítőről ott szokás érdeklődni, nem a kábelesben.
Az átkapcsolóról természetesen mindegy hogy kérdezel.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
fehér_ember #1872 üzenetére
Hmm, érdekes megoldás. Nem is gondoltam ilyenre. Ilyenkor max annyi a para, hogy 2-t kell távval vezérelni. Meg egyszer összehangolni. Vagy a HM pre out az rca jelet is változtatja a hangerő függvényében?
HM belépő szinten jobban pörög, vagy miért? Nem vágom, ezt dobta ki a kereső a házimozira nekem
Igen, ilyesmi yamaha, vagy denon erősítőn agyaltam én is. Nagy elvárás nincs.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
fehér_ember
addikt
válasz
Speeedfire #1871 üzenetére
Amúgy sem muszály másik front szett. A HM erősítő "front pre out"-ját viszed be a puccinid egy másik vonalszintű bemenetébe (kapcsolod őket össze egy rca kábelpárral) és akkor arra a bemenetre átkapcsolva a sztereó erősítődet, a jelenlegi frontokon fog szólni a házimozid is. Tehát a hm erősítődre nem csatlakoztatsz fizikailag frontsugárzókat.
A legtöbb hm erősítő hátulján vannak pre out kimenetek. Szóval a lényeg, hogy olyat vegyél amin megvan a "front pre out" is.
Persze ha az előbb említett módon zavarna a hangminőségbéli eltérés a csatornák közt, akkor vegyél erősítő átkapcsolót.
Amúgy van házimozi belépő szinten fórum is, ott biztos tudnak neked ajánlani valami modern csili vili mindenttudó budgetet is.
Nem ilyen és hasonló régieket: [link1]; [link2]; [link3] ...stb.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Hello!
Van egy sztereo rendszerem antal 202 dobozok, hozzá egy puccini se erősítő. Gondolkozok, hogy jó egy HM rendszert építeni. De 2 szett első doboz nem férne el, max csak pici polc sugárzó. Viszont a puccinit megtartanám sztereora.
Létezik olyan elosztó amibe a 2 erősítő kimenete megy, rajta egy kapcsoló hogy melyikről vegye a jelet, és a kimeneten csak 1db doboz van?
Mert akkor 1 db első szett lenne, 2db erősítővel (sztereó, meg az 5.1). Hozzá meg vennék hátra pici polc sugárzókat, center, meg sub.
Ha ezt így meg lehet oldani, tudnátok ajánlani egy low budget szettet?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Mikisys
őstag
válasz
migabi24 #1868 üzenetére
Úgy tudom, van egy szabvány a digitális jelre vonatkozóan, valószínűleg ezt a gyártók be is tartják és a gyárban be is állítják. Nem piszkálom el, normál menüből ez nem is lehetséges, csak szerviz módban, szerviz-távirányítóval, vagy egyéb kütyüvel.
Nem ez a lényeg, amit vettem kütyüt, az nem tudja a szabvány(!) PCM-jelet kezelni, Én meg nem állítom át a TV-t a kütyü kedvéért, mert lehet, hogy a házi-mozi erősítőmnek meg az nem tetszene.Üdv!
-
BBéci
legenda
válasz
Mikisys #1866 üzenetére
Annyira hihetetlennek vélem, hogy meg fogom keresni a kezelési leírását. CirKa 70 különféle tévét teszteltem itthon, mindegyiken lehetet választani PCM és eredeti adatfolyam között.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mikisys
őstag
Relatív, hogy régi, ez a PFL5406-os, kb.10-11 éves.
Az új TV pedig PUS8505-ös, 2020-as modell, de ezen sem lehet a hangot variálni, optikai kimenetén adja ki a (PCM) TV-hangot. Itt nincs is gond, az erősítő tudja kezelni."Marad az a lehetőség, hogy vadászok egy elfogadható árú házi mozi erősítőt". (A nem működő kütyük helyett.)
Segíthetnétek választani.Üdv!
-
BBéci
legenda
válasz
Mikisys #1864 üzenetére
Mi nem így van?
Azt írtam, hogy csaknem mindegyik tévén, ebbe belefér, hogy a Philips kivétel, bár kicsit kételkedem. Valami nagyon régi készülékről van szó?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mikisys
őstag
válasz
Real_Necro #1859 üzenetére
A digitális kimenet szintje nem szabályozható, más meg nincs.
Nem a jel gyenge, a kütyü nem képes feldolgozni a PCM-digitális hangot.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
Plexicushio #1860 üzenetére
Igen és ezen nem tudok változtatni.
Kell egy Philips házi mozi erősítő, azzal tökéletesen szól a hang. (FR-984-994 sorozatból.)
-
A kütyüről közben kiderítettem, hogy ez nem erre való(?). Hmm, akkor vajon mire való?
Nem tudja a S/P-DIF PCM-digitális hangot feldolgozni.Üdv!
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mikisys #1858 üzenetére
A tv kimeneti jelerőssége állítható? Nekem nem volt gondom vele, de az is lehet, hogy az erősítődnek gyenge az az analóg jel, amit a D/A átalakító kiad. Vegyél egy erősítőset.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mikisys
őstag
Nem találtam jobb helyet kérdésemnek-kérésemnek:
Szóval vettem egy kis kütyüt, ami a digitális hangot sztereóra konvertálja. Van rajta optikai és S/P-DIF (koax) bemenet is és egy pár RCA alj az analóg-sztereó kimenet.
Egy TV-digitális hangját (koax, S/P-DIF) szerettem volna az analóg bemenetű erősítőmbe juttatni, hogy élvezetesebb legyen a hangja, mert, valljuk be, a TV-hangszórói nem alkalmasak jobb hangzás biztosításához.
Nos, a kütyün világít a LED és semmi, azaz, digitális sercegés-berregés jön ki belőle, semmilyen normális hang nem. Hmm. (Lehet, hogy hibás.)
Kicseréltettük, de egy másik ugyanilyen kütyü sem tudott mást-többet, ez is serceg-berreg.
Belekukkantva, az IC, ami fogadja a digitális jelet, elvileg átkacsolható, hogy optikai, vagy S/P-DIF, azaz, a koax-bemenetén kapja a jelet. Hmm.
Mivel kapcsolható át?
Hol?
Hol a hiba?
Mi lehet a megoldás?Üdv!
-
Capt.Obvius
aktív tag
Szervusztok,
WIREWORLD STRATUS 7 tápkébellel van valakinek tapasztalata?
Köszönöm
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #1851 üzenetére
Megragadtad a lényeget. Vannak emberek, akiket a méricskélés tesz boldoggá, mások az érzékszerveiken keresztül szereznek maguknak örömet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Van egy zenelejátszom, amin két RCA kimenet van, jobb és bal oldallal.
Rendelkezem két JBL PartyBOX 300 hangfallal, van mezei RCA elosztóm.
A JBL partyboxra két RCA kábel megy, egy jobb és egy bal, ez miatt vásároltam a zenelejátszóhóz egy elosztót, ami a kettő csatlakózóból 4 csinál az a JBL aktiv erősitőjének.
Kérdésem a következő.
Hogyan éri meg őket bekötni? Minden esetben jelromlás fog létrejönni ha leosztom az RCA?
Úgy is belehet kötni hogy 1 párt, hogy az első JBL partyboxból kötöm rá a második partyboxra.
Ti mit javasolnátok?ÁdiBá
-
nubreed
veterán
Elnézést ha nem jó helyen teszem fel a kérdésemet de egyelőre nem találtam jobb topicot. A kérdésem pedig az volna, hogy kb. 50m távolságra hogyan volna érdemes HDMI jelet továbbítani egy műholdvevő beltéri egység hdmi kimenetéből egy TV hdmi bemenetére. mondjuk két rövidebb kábellel, ami közé teszek egy hdmi jelerősítőt vagy van erre vezeték nélküli megoldás? Esetleg egyszerűen mondjuk egy 50m -es kábellel (ami nyilván nem olcsó, de az most más kérdés)?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
migabi24
nagyúr
válasz
adamsfamily #1850 üzenetére
De legalább mérni tud
igaz attól nem lesz boldogabb, nem kéne ezt a témát egyébként ilyen véresen komolyan venni, el kéne fogadni, hogy ez egy hobbi, ha nekem örömet okoz a kábeles fejlesztés, mégha be is csapom magam, akkor is örömet okoz és itt ez a lényeg
-
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #1841 üzenetére
Nekem belső kábelezéshez kellene. Nincs tesztelési lehetőség, mert szét kell szednem...
-
dabadab
titán
Tök fasza, hogy még mindig azok a bohócok a fő hangadók, akik egy oszcilloszkópot be sem tudnak kapcsolni, mérni nem tudnak, a mérési eredményt értelmezni szintén nem, értelmezhető műszaki érveik (sőt: ismereteik) nincsenek, de folyton a "saját tapasztalat" a hivatkozási alap náluk, amit persze vakteszten nem tudnak produkálni.
Komolyan, szégyen ez.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
Sziasztok!
Neotech tömör hook-up kábelekkel van valakinek tapasztalata? -
boroskarcsi
tag
válasz
Real_Necro #1831 üzenetére
szuper, köszönöm.
Ráállítom egyik ismerősömet (vill.szerelő), mérje fel nálunk mit lehetne tenni. -
adamsfamily
tag
válasz
boroskarcsi #1832 üzenetére
Természetesen nem lehet mindent kihúzni.Én most olyan eszközökről beszélek,amit te is írtál, hifi, házimozi leválasztható,és ha komoly a rendszer pont ott meg lehet hallani a szűrős-kapcsolós megoldásokat.
-
boroskarcsi
tag
válasz
adamsfamily #1830 üzenetére
értem, köszönöm.
A kihúzkodás/elosztó kikapcsolás (nálam) sajnos nem megoldás.
(sztem más sem nagyon teszi meg.)
Több eszköznek is kell egész nap áram Pl: NAS.Persze lehet az erősítőt, DAC-ot külön elosztóba tenni és azt ki lehet kapcsolni, ha épp nem kell. Valamerre erre szeretnék elmozdulni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
boroskarcsi #1829 üzenetére
Nem pont ezt a leírást kerestem, de ebben is benne van a lényeg: [link]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
adamsfamily
tag
válasz
boroskarcsi #1827 üzenetére
A készülékeket inkább húzd ki. A kontaset kérésre bármilyen elosztót csinál neked,akár lecsatlakoztatható tápkábellel is.Ha becsap a ménkű,semmilyen elosztó nem véd meg,erre utalt az előttem szóló.A villámvédelem több lépcsős dolog nem egyszerű kivitelezni.
-
boroskarcsi
tag
válasz
Real_Necro #1828 üzenetére
esetleg konkrétabban...?
-
Real_Necro
veterán
válasz
boroskarcsi #1827 üzenetére
Első körben a kismegszakítós szekrénynél, utána van értelme a többinek.
-
boroskarcsi
tag
sziasztok,
Talán nem teljesen idevágó, de nem találtam jobb topikot:
6-os elosztó, szűrős-védelmes ügyben merre érdemes elindulni?
Kiváltanám a jelenlegi "teszkósat", főleg a készülékek védelme lenne fontos.
árban: 0-50k-ig.köszi a javaslatokat.
-
Quetz
őstag
válasz
migabi24 #1824 üzenetére
Az érzékelésünk, illetve az ok-okozat témakört több évtizede kutatják, ez például egy AES számára publikált összefoglaló:
- On Some Biases Encountered in Modern Listening Tests
- On Some Biases Encountered in Modern Audio Quality Listening Tests (Part 2): Selected Graphical Examples and Discussion -
Quetz
őstag
Ha egy elektromos eszköz különböző tápkábelekkel ugyanazokat a kimeneti mérési eredményeket produkálja, akkor a kapott hang is ugyanaz marad. És itt most nem arról beszélünk, hogy jobb vagy rosszabb lesz a hang, csupán arról, hogy változik-e.
Természetesen hallhatod másnak, de annak ahhoz van köze, hogy az agy becsapja saját magát, nem pedig ahhoz, hogy a tápkábel behatással lenne az eszköz elektromos kimenetére.
-
BBéci
legenda
Nem kellett volna magadra venni, de mivel megtetted, ismét bebizonyosodott, hogy a speciális tápkábelek hangminőségre gyakorolt hatását nem próbáltad, nem tapasztaltad.
Kiindulásként PC kábeléről volt szó, nem erősítőkéről. Utóbbiak esetében esetleg a selejtes tápkábel okozhat sistergést, de olyannal még nem találkoztam.
Soha, senkit nem beszéltem rá otthoni kipróbálás nélküli tápkábel vásárlásra. Sőt, mindig hangsúlyozom annak fontosságát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
Nem kábel ellenes vagyok, hanem hülyeség ellenes.
De jelenleg mellé lőttél, mert számos esetben tapasztaltam, hogy mezei ling long kábellel hajtott erősítő zéró sistergést produkált magas érzékenységű hangfalak magassugárzóján. Ezalatt értem a 100+dB érzékenységét a compression drivernek-nek
Ezen felül csak hab a tortán, hogy ezt mérések is igazolják.
-
BBéci
legenda
válasz
alphamooncam #1814 üzenetére
Olyan emberrel teljesen felesleges és értelmetlen vitatkozni, aki kizárólag netes méréseket ismer, saját tapasztalata nulla. Valamint megrögzötten és elvetemülten kábel ellenes.
Tápkábelek hangra gyakorolt hatása között jelentős, sőt, drámai mértékű különbségek lehetnek, ennek tagadása divatos. Leginkább azok kampányolnak ellenük, akik nem tudják, vagy nem akarják megfizetni a jó minőségűeket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
alphamooncam
őstag
Számomra meg az
egyértelmű, hogy nem azt a paramétert mérik, amit kéne.
Nem vagyok mérnök, nem tudom hogy mit kéne mérni, és azt sem, hogy miért nem azt mérik, de az biztos, hogy ebben a formában mehet a sutba az összes mérés, mert semmit sem ér.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Quetz
őstag
válasz
alphamooncam #1811 üzenetére
Egy egyértelmű kérdésre egyértelmű választ adtam. Az elektronikák alapzaja mérhető, a mérnöki dokumentációk tartalmazzák is ezt az adatot, csak a végfelhasználót nem terhelik vele
. A válasz is egyértelmű, nincs lényeges különbség:
Gijon #1810:
Ez inkább a piaci itt a piros, hol a piros játékosra emlékeztetett. A probléma csak az, hogy mutogatott, nem mért. -
alphamooncam
őstag
"Archimago tápkábeles tesztje meg megmutatja, hogy semmi különbség nincs a az audiofil és a 20m-es gatyamadzag között"
Lesz ellenvélemény szerintem ismerve a mérés versus halláspárti tábort.
Egy ilyen kijelentés felhívás a táncra. Biztos ezt akarod?!
-
Quetz
őstag
A zaj egy jól mérhető tulajdonsága az erősítőknek. Ha megnézed az ASR SINAD listáját, akkor azt fogod látni, hogy a TOP10-ben egyetlen toroid trafós megoldás van, az ATI class D hypex alapú végfoka. Tehát SMPS nem rossz megoldás, de mint bármi mást, ezt is lehet szarul megcsinálni.
Archimago tápkábeles tesztje meg megmutatja, hogy semmi különbség nincs a az audiofil és a 20m-es gatyamadzag között:
-
foltang
csendes tag
Én úgy vélem, hogy a kapcsoló üzemű táp működési elvéből származóan nagyságrendileg nagyobb zajt ad a DAC felé, mint amekkora nyeresége lehet egy sima fekete tápkábel lecserélésének egy erre kihegyezett hifi tápkábelnek.
(Vajon milyen zavart tud felvenni egy 230V-os kábel, hiszen általában ő a zajforrás ebben a környezetben, nem?)
Tápkábel cseréje szvsz nem a zajvédettségen tud hozni a "konyhára".
Mondom ezt úgy, hogy nálam kizárólag fekete tápkábelek vannak a rendszerben. -
Patice
nagyúr
A kapcsoló üzemű tápok lehetnek jók is, csak a jelenleg elterjedt, olcsó változatai zajosak.
Ha a kapcsolási feekvencia nem a kHz-es, hanem a MHz-es tartományban van, akkor már jó, csak ez (jelenleg) nem olcsó.
Több "high-end" vagy "audiophile" készülékben is ilyen táp van.
PC tápnál inkább az számít, hogy az egyes feszültség ágakon minél kisebb legyen a ripple noise (a feszültség ingadozása a terhelés hatására).Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
poLeH
junior tag
Pedig zajt biztos felszednek ezek az egyszerű gyári fekete tápkábelek , amik kihathatnak az usb portok kimenetere is(zajos lehet), ami nem feltétlen jó kiinduló pont már a hifi lánc elején ha zajt viszünk a dacba. Bár alapból rossz a kapcsoló üzemű megoldás , de nem tartom kizártnak hogy egy jó minőségű tápkábel hoz a konyhára az egész rendszer zaj és torzítási szint javítására. Pl: [link]
[ Szerkesztve ]
-
poLeH
junior tag
Valakinek van azzal tapasztalata,hogy lecserélte a pc tápja gyári fekete tápkábelét egy hifi tápkábelre, és jobb lett bármi is? (Egyébként a pc táp kapcsoló üzemű vagy lineáris ?)
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz
Capt.Obvius #1803 üzenetére
Passz, nem hallottam egymás mellett a kettőt.
De Kácsából letét ellenében tudsz elhozni kábelt, ill. a Valhallára is szerintem működhet 1 hét kipróbálás.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Capt.Obvius
aktív tag
Egy ilyet szeretnék kipróbálni a Kácsántól:
Ehhez képest hol helyezkedhet el a Valhalla? Semmilye viszonyítási alapom sincs semmivel
-
Patice
nagyúr
válasz
Capt.Obvius #1801 üzenetére
Nagyon jó ár/értékű kábelek. Valhalla kínálata kb. itt kezdődik.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
Capt.Obvius #1800 üzenetére
Kácsába még nem jutottam el, de azért közben kérdezném, hogy a ValhallA CuAg-SS 8 mk3 — tápkábel -ről mi a vélemény?
Remélem nem tilos ilyet linkelni
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Black Myth: Wukong
- Ukrajnai háború
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali alaplapos kérdések órája