- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henker2
addikt
Hali!
Látom elindítottam egy kis "vitát" 2.0 vs. 5.1 dologból.
Gyerkőcnek szerintem teljesen jó lenne a Genius ( még 10 éves ), de megbukni látszik a dolog.
Ajánlottak nekem 5.1-es digitális dekódert
A PS4 összekötve a tv-vel hdmi-vel. És a Genius 5.1 rendszert szeretném a tv-vel összehozni.
Csak van egy kis gáz. A gyerkőc tv-jén a következő csatolási lehetőségek vannak:
Csatlakozók: HDMI, Scart AV, USB , Fejhallgató kimenet, CI+, VGA, LAN
Szerintetek ebből összehozható valami:?
Mert ha lenne optikai akkor nem lenne gondULTIMEA Nova S80
-
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1297 üzenetére
Tehát inkább hallgatsz egy bántó, fárasztó, dinamikátlan, részlettelen 5.1 hangot, mint egy részletgazdag, precíz, dinamikus, elbűvölő sztereót?
Inkább 2-3 ronda, kövér nő, mint egy szép bombázó?
Úgy kell neked.
Alighanem félreértettél, abszolút 5.1-párti vagyok, ha filmekről van szó, de jelen esetben nem erről beszélünk.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1295 üzenetére
Sokan, sokszor leírtuk, hogy inkább egy jó sztereó rendszer, mint gagyi 5.1. Ugyanannyi pénzből sokkal jobb sztereó hangzást lehet kapni, mint 5.1-et.
Tehát ne a minőségből engedjünk, hanem a csatornák számából!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fehér_ember
addikt
Ezt a belépős hm topikban illene folytatni. Amúgy meg totál nem értek egyet. Ha valami létezik 5.1-ben akkor nagy baromság 2.0-ban megszólaltatni. Az élmény nem összemérhető.
-
BBéci
legenda
válasz
Henker2 #1290 üzenetére
Annyiért semmiféle hangrendszert nem ajánlok, mert iszonyatosan vackok. Még a dedikált céljuknak - PC-s hangrendszer - sem felelnek meg, ami a hangminőséget illeti. Büntetni, vallatni lehet velük.
Ami ilyesmi és elfogadhatóan szól, az minimum 40000 Ft, de még csak sztereó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz
Henker2 #1287 üzenetére
A tv optikai kimenetére csatlakoztass egy külső konvertert (DAC-ot), aminek van 5.1 kimenete.
De ne azt a rettenetesen vacak hangú Geniust vedd a gyereknek!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
A gyerkőc kapott egy PS4-et Karácsonyra. Az ő 81-es led TV-jével van összekötve HDMI kábellel. Az lenne a kérdésem, hogy a Genius SW 5.1 Home Theater hangrendszerrel hogy tudnám összekötni. A hangrendszer hátulján csak RCA lehetőségek vannak. A TV-n fülhallgató jack.
Potyára nem vennénk meg neki ezt a hangrendszert, ha nem kivitelezhető a dolog.Köszi a válaszokat
ULTIMEA Nova S80
-
p76
senior tag
válasz
Krilehor #1284 üzenetére
Fejhallgató kábelt nem szokták árnyékolni?
Például itt nem látok árnyékolás réteget: [KCO-HPAg fejhallgató kábel] -
Krilehor
tag
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Egy Rotel Rsx 1057 hm erősítő és KEF IQ3 hangfal összekötésére keresnék valami elérhető árú kábelt. Olcsón nekem közelben, most egy Cable Talk 3.1-et találtam, vagy hirdetéseket böngésze van épp Real Cable TDC300F is. 2*2.5m a minimum ami kell árban max 15eFt-ig mennék el. Esetleg QED XT40-et nézegettem, bár az már kereten felül mutat vagy akkor inkább dyn megoldás (Vörös Gábor, stb..)?
Szerintetek mi lenne hozzá passzoló megoldás?
Köszi!Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
migabi24
nagyúr
válasz
Krilehor #1278 üzenetére
Sejtettem, ezért is kérdeztem, az erősítődnek nincs is föld pólusa mert kettős szigetelésű, tehát neked csak fázis és nulla kell, én pl. Szétszedtem a Sequelt mert kicsit drága mulatság, hogy kihasználatlanul ott legyen egy vezeték, ha jól értettem 2 kábeled van, abból tudsz egy harmadikat csinálni ha élelmes vagy
-
BBéci
legenda
Félreértettem a történetet.
Tutira van a tévén RCA videó bemenet. Igaz, vacak képminőséget ad, de a semminél jobb. Vagy kukázod a lejátszót és veszel helyette HDMI kimenetest.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Krilehor
tag
Sziasztok, vettem végülis IsoTek EVO3 Sequel kábelt folyóméterben és hozzá Viborg dugókat. Összeszerelésnél az árnyékolást be kell kötni valahová vagy elég csak visszavágni mindkét oldalon? Illetve kábelharisnyát érdemes rátenni?
-
BBéci
legenda
Nem működik, poénból készítettek olyat.
A HDMI digitális jelét konverterrel, DAC-kal lehet analóggá átalakítani, lehet kapni olyan készülékeket, a legegyszerűbbek, meglehetősen vacak hangminőséget nyújtva, cirka 10000 forintba kerülnek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hzi
aktív tag
Sziasztok!
Régi DVD-t szeretnék tv-vel összekötni.
A lejátszón csak RCA és Scart van, a tv-n HDMI.
Találtam olyan kábelt, ami RCA/HDMI, de kérdéses számomra, vajon működik-e?!Használ vagy próbált vki ilyet?
Hogy vagy te itt? Jóóóól!
-
makoss
veterán
Üdv!
A számítógépem és a Denon házimozi erősítőm HDMI kábelét szeretném kicserélni, mert azt gyanítom, hogy nem ad megfelelő képminőséget.
Tudnátok ajánlani olyan 3 méteres kábelt ami megfelelne e célra?
Úgy tudom Premium High Speed HDMI Cables jelölésű kell.
Ha lehetne 10000Ft-ig.[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1262 üzenetére
Az előbb is írtam, hogy nálunk is előfordul, mert nem mindig volt időm és kedvem átírni. De mától kezdve minden esetben meg fogom tenni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #1260 üzenetére
Sajnos nagyon sokan használják ezt a kifejezést, ugyanúgy, mint a polcsugárzót, tweetert, sub-ot, subwoofert, meghajtót, drivert, egyebeket. A nekünk cikkeket írogató srácok is meg vannak ezekkel fertőzve, nem győzöm átírni a rémes, magyartalan szövegeket.
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #1257 üzenetére
Érthető.
Az viszont egyáltalán nem érthető, miért használjátok a terminál szót a kábelcsatlakozó helyett. A terminál magyar nyelvben megtalálható jelentései közül egyetlen egynek sincs köze a kábelekhez, csatlakozókhoz.
[link], [link],Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junior19
senior tag
Kiszedtem a centerét, nem teljesen egyezik a frontokkal, de a lényeg ugyanaz.
Így néz ki, ez megegyezik a frontokéval is.
A terminál megegyezik a frontokéval, viszont a keresztváltó panelja a centerben vízszintesen van, a frontokban függőleges a terminál lapjával. Ez nem is lényeges most nekem, ezt csak azért fotóztam, hogy kicsit a kép alsó részén látható a fémlap, ami a panelba van forrasztva, a másik vége pedig be van hajlítva a banán aljzat menetes szárára, s anyával van rögzítve.
S most jön a lényeg.
A "szerelő" ilyet rakott be a terminálba összekötésbe, amit én belül összekötöttem, azt pedig megszüntette. Ehelyett van most cat7-es kábelből minden darab 4 szálból összesodorva, s beszorítva a banándugó aljzatba.
Ezt az utolsó képet csak azért raktam be, hogy lehessen látni, mi volt benne nagyjából. Ezt kézzel hajtogattam ilyenre, s még erőt sem kellet kifejtenem. A gyárit nem bírom kézzel meghajlítani, az kb. 3mm-es lemez lehet, ez talán 0,5 mm.codec project
-
migabi24
nagyúr
Nem érted ezek szerint, na mégegyszer akkor megpróbálom, tehát a gyárilag bi-wire hangfalnál nálam a váltobol 2 pár kábel csatlakozik a 2 pár terminálra egy anyával van rögzítve, annyit csináltam, hogy lecsavaroztam az eggyik terminálról a pár kábelt és átcsavaroztam a másikra, így az egy pár terminál megszünt a másik meg működtet mindent, remélem érthető
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1253 üzenetére
Értettem én is, de hogy belül van, attól az még jumpernek számít.
-
junior19
senior tag
válasz
migabi24 #1254 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, tippeket.
Gondolom akkor te a hangfalon belül a váltót ugyanolyan kábellel kötötted össze, mint amit használsz az erősítő és a hangfal között.
Már kavarodnak itt az elképzelések, pontosítanék kicsit. A szerelő nem belül cserélt, hanem a terminálban rakott nagyon vékony rézlemezt, de az olyan vékony, hogy kézzel lehet hajlítani.
Mivel nem volt meg az eredeti jumper, amikor egy kábel használatára váltottam, akkor én kötöttem össze belül vastag rézkábellel. Ezt szüntette meg a szerelő.
Most pedig cat7-es kábelt használok jumpernek, erre lettem volna kiváncsi, hogy használ-e valaki, valamilyen anyagból jumpert, gondolok vörösréz vagy sárgarézlapra.
Kábeleim nekem is vannak, de nem kísérletezgetnék feleslegesen, tudom, hogy az lenne a legjobb, amit használok az erősítő és a hangfal között, de egyrészt bonyolult a szerelése, másrészt eléggé megdrágítaná a dolgot 8 db jó minőségű csatlakozó feleslegesen.Képet nem találtam hirtelen, de egyébként a linkem pdf-ben megtalálható. Egyébként nem bonyolult. Mivel ferde a hangszóró csatlakozás beépítése, így belül a váltó panelje egy fém távtartóval csatlakozik a terminálhoz, amit anyával rögzítenek a banánfogadó menetes részére.
Most még arra is gondoltam, hogy nézek ilyen méretű, de egyenes csatlakozással rendelkező terminált, s akkor kikerülne a távtartó is a hang útjából, illetve akkor már a wbt jumper is használható lenne. Vagy bármilyen egyenes jumper.codec project
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #1253 üzenetére
Köszönöm, igen nálam dobozon belül lett közös terminálra kötve, junior meg rakhatna ide 1 képet a terminál másik oldaláról akkor könnyebb lenne segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
migabi24 azt magyarázta hogy nem használ semmilyen jumpert (pláne nem 2 pár hangszórókábelt) a dobozon kívül; mivel a terminál hátulján áthelyezte a két külön vezetéket egy aljzatra (a dobozon belül). Legalábbis én így értettem.
junior19-nek meg mindeképp kellene valami kábeldarab belülre mert a szerelő önkényesen kicserélte egy lemezdarabra az egyik gyári belső darabot.
(#1245) junior19
Kácsánál vannak komolyabb hangfalkábelek is méterre. Szerintem ha csak 20-30cm kell, annyit is adnak/levágnak a tekercsből (legalábbis egy kérdést megér), az meg nem egy óriási összeg. És pl. egy monokristályos rézből álló kábeldarab nem hiszem hogy rontana a hangzáson.[ Szerkesztve ]
-
-
junior19
senior tag
Nem is a beszerzéssel van gond, mert a center kábeléből talán még le is tudnék vágni olyan darabokat.
Straight Ware Encore II hangszóró kábel, amelynek a vezető ere több, vékony rézszálból van, amelyek külön vannak olyan lakkréteggel bevonva, hogy lehetetlen lekaparni. Speciálisan rakják rá a csatlakozót gyárilag. Amikor azokat is raktam rá, előtte sósavas ruhával törölgettem, hogy megkezdje a lakkréteget. Ebből a célból most inkább kihagynám, ezért is írtam, hogy nem igazán megoldható ez. Ha egyszerűbb lenne szerelni, akkor már megcsináltam volna én is így.[ Szerkesztve ]
codec project
-
BBéci
legenda
-
-
junior19
senior tag
Sziasztok.
Talán ide is tartozhat, hátha találkozott már valaki hasonló esettel, s tud segíteni.
Az egyik, ami még annyira nem is létszükséglet, mert ideiglenesen megoldottam, de én hiába kerestem rá megoldást, nem találtam. Hol érdemes szétnézni hangszóró terminálokkal kapcsolatban? Amit a google kidobott találatot, ott mindenhol elfogyott már, amilyet keresek.
[link] Ilyesmit keresnék.
A másik, ami lényegesebb, hogy a hangszóró saját termináljai a csavaroknál elporladtak. Ezért "szuszogott" is a hangfal. Ez megoldódott ideiglenesen, nagyobb alátétek használatával. De amikor vettem a hangfalat kettős csatlakozással használtam, így nem is érdekelt, hogy nem volt meg a hangszórónak az összekötője. Most már viszont csak simán egy pár kábellel használom, így belül a hangváltónál összekötöttem a kivezetéseket. Mikor a szerelőnél járt a hangszóró, ő ezt megszüntette, s valami vékony rézlapból csinált összekötőt.
Mindig volt valami bajom a hangzással, s most csak próbából kivettem a rézlapokat, s cat7-es kábelből csináltam összekötőt. A hangzás visszatért az eredeti állapotba.
A kérdés ezzel lenne kapcsolatos. Miből lenne érdemes csinálni a terminálhoz összekötőt? Ebből is néztem már gyári megoldásokat, de a WBT nem jó, mert egyenes. Amiket kábeles megoldásokat találtam, 30 ezer körüli áron mozogtak, annyit nem adok érte.
Az is megoldás lehet, hogy a váltónál összekötni a kivezetéseket, csak milyen vezetővel lenne érdemes?
A terminál már elég rossz állapotban van, így azt elkerülném, hogy tesztelgessek, s szedjem mindig szét.
A tippeket előre is köszönöm.
A meglévő hangszóró kábelemből vágni sem megoldás, mert nem igazán megoldható.codec project
-
Krobo26
újonc
-
Zigi
senior tag
válasz
Krobo26 #1242 üzenetére
Erre a 'dvd'-re lehetett hangfalakat is kötni ugye? Akkor sehogy. A rádió csak a saját hangfalain szól, a cd-nek kellene mennie hdmi-n. Mint írtam bluethoot-on, telefonról menni fog a rádió, a cd-hez meg dedikált cd/dvd lejátszó kell. Ez a kompakt cucc már nem szolgálja ki az igényeidet .
-
Krobo26
újonc
-
Zigi
senior tag
válasz
Krobo26 #1239 üzenetére
Szia. Az SK5-ön van audió bemenet (portable in) azt kösd össze a dvd audió kimenetével. Valószínűleg 3.5 jack-rca kábelre lesz szükséged. Probléma lehet hogy ha be van dugva a 3.5 jack a SK5-be más hang nem fog szólni, ezért lehet hogy ki kell húznod ha nem használod. Másik megoldás, hogy telefonról a netrádiót bluetooth-on küldöd a hangrúdra. A harmadik pedig amit Beci is javasolt, amennyiben arc-s a tv-d , akkor dvd hdmi- hangrúd hdmi in- hangrúd hdmi out arc- tv hdmi arc port.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
Krobo26 #1239 üzenetére
Ez a topik elsősorban a kábelek saját és a többihez viszonyított minőségével, tulajdonságaival, képre hangra gyakorolt hatásukkal foglalkozik.
A problémád nem kábelezéssel kapcsolatos, hanem a készülékek képességei döntik el, hogy mit, mivel és hová.
Arra tippelek, hogy a lejátszót közvetlenül a soundbárhoz (NEM HANGPROJEKTOR, hanem hangrúd*) kellene csatlakoztatni, akkor szólna minden, amit szeretnél. Próbáld ki, számolj be a tapasztalataidról!*LG honlapon az SK5 neve 2.1 ch High Res Audio Sound Bar, [link].
Aljas módon, megtévesztően fordították magyarra. A Sound Projektor-ok másik termékcsoportot képviselnek, azokat lehet hangprojektornak nevezni. Egy példa: Yamaha YSP-5600.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Krobo26
újonc
Sziasztok!
Kábelezéssel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni, mert elakadtam. Adott egy régebbi fullhd-s 5.1-es LG dvd házimozi aminek a hangflai helyett egy LG SK5 hangprojektorra váltottam. Jelenleg úgy kötöttem össze, hogy a lejátszóból megy a tv-be a hdmi kábel és a tv-ből megy a hangprojektorba a másik hdmi kábel. Így a dvd filmeket és a tv adásokat tudom hallgatni a hangprojektoron, de a cd-ket csak akkor ha bekapcsolom a tv-t, a rádiót pedig sehogy nem szólaltatja meg. A lejátszón optikai csatlakozó nincs, csak audio kimenet.
Hogy tudnám úgy összekötni, hogy a rádiót is és a cd-ket is tudjam rajta hallgatni?
Előre is köszönöm. -
Formaster
addikt
Többször is hangoztattam ugye, hogy a meglévő rendszerből akarom kihozni a maximumot, apró lépésekkel. Nem mintha nem engedhetném meg, hogy holnap ne vegyek mondjuk egy Oberon szettet, de nekem így tetszik, hogy apránként halljam ki az apró fejlődéseket. Azonban a fix dolgokkal kicsit feljebb rakom a mércét, mert egyszer eljutok arra a pontra, hogy fő elemben lépek nagyobbat, mint AVR/hangfalszett.Igaz AVR-ről nemrég ugrottam a semmilyen 520BT-ről a 2500-ra, a következő lépés a Jamo váltása lenne, de ebben még bőven van mit csiszolni. Belső kábelezés mindenképp, esetleg hangváltók.
Szóval nem sajnálnám a pénzt erre a kábelre, kérdés, hogy jobb-e, mint egy Isotek Premier, mert abból tudnék ennyiért CH dugósat venni.
-
charlyl
csendes tag
Sziasztok!
Az Audioquest subkábeleinél a villás csatlakozót hova kell bekötni ha kell?
Az tiszta, hogy földelés, de az AVR-n vagy a Subon hova kell csatlakoztatni?
Légyszi segítsetek mi legyen vele -
BBéci
legenda
válasz
Formaster #1235 üzenetére
A rendszered tápellátására valóban nem érdemes sokat költeni, de elhanyagolni sem szabad. Akár teljesen jó is lehet az elképzelésed, egy cserélhető kábeles Kontaset megfelene a célnak.
-
Formaster
addikt
Igen, ezt láttam már több helyen és nem is kérdőjelezném meg. Nálam nem lehetséges, illetve ennyire nem is mennék el egy Jamo-val. A kérdés az, ha már a megszakítótól egy átlagos vezeték megy, átlagos dugaljon át, akkor ott már valszeg mindegy, ha egy persze nem perec hosszabbítót feldugózok, nem tecsós dugvillával.
-
BBéci
legenda
válasz
Formaster #1232 üzenetére
A gyakorlatban másképp történik minden. Minden számít, ami a falon kívül van. Az aljzat is. Sőt a falban lévő vezeték is befolyásolja a hangot. Néhányan a nem akármilyen kismegszakítótól húztunk be vastag, speciális villanydrótot, meg lett az eredménye.
-
fcc
aktív tag
Üdv!
A tv-t és a régi hifi-t összekötöttem egy digitális analóg átalakítóval.
Optikai kábel a bemenet, rca a kimenet.
Kb. harmad akkora hangerővel szól a hifi, mint a korábban, a régi tv-vel(rca-rca)
Ez normál? -
BBéci
legenda
válasz
Formaster #1230 üzenetére
Létezik olyan átalakító, amilyen a svájci likakba belemegy, viszont halvány fogalmam sincs arról, hogy milyen mértékben, halhatóan változtatják-e a tápkábel pozitív hatását.
Nem rossz ötlet az elosztó bemenő kábelével variálni, de annak a minősége is számít. Teszteltünk minden variációt, simán hallható volt, amikor a QBase 4-be sima mezei kábel helyett minőségit dugtunk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
válasz
fehér_ember #1227 üzenetére
A hátuljáról is van kép, persze nincs beikszelve, hogy melyik típus
Azért érdekel, mennyi lehetett az új ára, mert nem adja túl olcsón.
szerk: hmm, pedig a dobozon írja, hogy Elite, de alul miért nincs beikszelve?
Már csak egy gondom van, a foglalat nem olyan ami nekem kellene, svájcban minden dugó 3 villás. Szentségtörés, ha átalakítóval dugom be?
Vagy át lehet szerelni házilag?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem ennek a topiknak a témája, de talán tud valaki tanácsot adni.
[Itt] érdeklődj.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tedbig
újonc
Üdv mindenkinek. Remélem ez jó topic. Szoval , van egy PANASONIC SA -PM 18 BI -AMP-os hifi.Csak az a probléma ,hogy nincs meg a hangfala. A kérdésem, hogy rá lehet kötni egy másik 6 Ohmos hangfalat? mármint olyat amelyikböl csak egy vezeték jön ki. És ha igen akkor azt a magas vagy a mély csatlakozora kell kötni? Ha meg nem , akkor rá kell kötni a hangfal magas és mélyre egy egy kábelt, és azt már rá lehet csatlakoztatni a hifi hangfal csatlakozojára? És a hangváltót azt ki kell hagyni/kikötni? A gépben van gyárilag,,,, mintha valahol azt olvastam volna.
Magyarán, hogy lehet rákötni a hangfalat a hifire, jól müködjön.
Köszi tedbig -
p76
senior tag
Ha RCA interconnect kábelen nincs feltüntetve melyik irányba kell bekötni akkor mindegy melyik végét dugom a DAC-ba illetve a fejhallgató erősítőbe? Csak arra kell vigyázni hogy attól kezdve mindig abban az irányban használjam? Bejáratás alatt és után? Az a baj hogy 1 hét után szervizelni kellett és most nem tudom hogy használtam egy hétig, meg kellett volna jelölni
-
BBéci
legenda
válasz
vieri2000 #1216 üzenetére
Rá lehet, nincs semmiféle megkötés, teljesen egyenértékűek a bemenete. Az elnevezés csak a könnyebb forrásválasztás miatt került rá. Sok erősítőn csak számozottak a bemenetek, menüben adhatsz nekik nevet.
-
vieri2000
tag
Gyors kérdés. az rca bemenetbe amire az van irva hogy cbl/sat vagy tv rá lehet kötni cd lejátszót? Minősége meg egyezik azzal ha külön bemenete lenne a cd-nek? (sajnos ennél a készüléknél nincs külön)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
bendeguz76 #1214 üzenetére
Próbáld ki!
-
bendeguz76
aktív tag
Sziasztok.Leváltottam a pana plasmámat egy lg oled tv-re.a 9 éve vásárolt audiquest forest hdmi kábeleim jók lesznek a 4k-s tartalmakhoz vagy cserélnem kell?
bendeguz_HUN
-
Krilehor
tag
válasz
fehér_ember #1212 üzenetére
Köszi
-
Krilehor
tag
válasz
migabi24 #1203 üzenetére
Köszi a tippet, még átgondolom melyik legyen, de nagyon csábító ez a Sequel
Én is a Viborg dugókra gondoltam, így örülök, hogy megerősítettétek, hogy jó választás. Tápkábel méretnél a 1,5m szokott lenni a minimum amit érdemes csinálni?
Amúgy ha már Fapaci cuccok, a LuXor NRG tápkábelét próbálta már valaki? -
fehér_ember
addikt
Nekem is az van az egyiken a másikon meg Oyaide klón. Fapaciék gyorsan postázzák a Viborgot, úgyhogy még hamarabb megérkezik mint a kábel.
-
Krilehor
tag
Sziasztok, valaki használt itt LightSpeed Reference vagy One tápkábelt? Az IsoTek EVO3 Premier-hez képest mennyiben jobb/rosszabb, mi a tapsztalat?
-
BBéci
legenda
válasz
lanszelot #1199 üzenetére
Monitornak használod a tévéket, de nem az a lényeg; a rendszered nem házimozi. Ha az lenne, az AVR-be menne az összes HDMI kábel, azon váltogatnád a forrásokat, nem elosztón/közösítőn. Ha szerencséd van, lesz valakinek használható ötlete. Kevés esélyt adok annak, hogy bárki konkrétan próbált ilyesmit.