Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    Sziasztok!
    Egyik ismerősöm vett egy JBL soundbart.
    Gondoltam, meghallgatom, aztán majd kiröhögöm, hogy 120 ezerért jó nagy parasztvakító kütyüt vitt haza.
    Tévedtem, de nagyon.

    Egy ilyen hangprojektor nem érhet utol térhatásban egy valódi akármilyen hangfalakból és rendes erősítőből összerakott 5.1-es rendszert, ám a dinamika és a mélyhang olyan szintű volt, amilyenhez még otthon sem voltam hozzászokva.

    Nem gondolom, hogy most rögtön el kellene adnom a hálóba épp, frissen összerakott 3.0-ás rendszerem. (Yamaha erősítő+ álló frontok+center), de hogy valamit sürgősen ki kell találnom az ügyben, hogy mivel tudnám a JBL mélyhangját utolérni, az jót biztos.

    Márpedig félek, hogy a jelenlegi felállásban kis híján ugyanannyiban áll a büdzsém, mint a JBL SB 400 ára (120k), de ha azt mondjátok, hogy ilyen mélyet tudó aktív ládát nem kapni különálló komponensként, akkor eladom az egészet a francba és hozom a JBL prjektort, vagy a testvérét, a HK SB26-ot.
    Komolyan mondom, hogy nem gondoltam volna, hogy ilyen erős, feszes és mély hangokat lehet kihozni ebből az összegből és garantáltan nincs probléma azzal sem, ha halkan is szeretnék mélyeket érezni.
    (a gyári adatai szerint:
    " Az aktív mélysugárzó egy beépített 200W-os erősítőt tartalmaz, mely könnyedén hajtja meg a 20 cm-es mélysugárzót." )

    Tudom, hogy egy hangrendszer által elvárt élménynek csak egy kis része a mélyhang reprodukció, de engem most ez a projektor a jórészt a subja által hozott dinamikájával és erejével nagyon megvett és félek, ha megfeszítem magam sem fogom tudni ezt megközelítő összegből még csak hasonlót sem találni.
    Mit javasoltok?

Új hozzászólás Aktív témák