Új hozzászólás Aktív témák

  • nobeige

    tag

    válasz robi-k #60980 üzenetére

    1. Azért ragaszkodik hozzá, mert úgy helyes a beállítás. Ha már a mérés elŒtt nagyjából megfelelŒ a hangerŒ állása a szubon, akkor jobb eséllyel lesz a mérés után a szub szintje 0-hoz közelebb, mint -12 vagy +12 környékén. Ha kevesled a mélyet, akkor bemérés után az AVR-en állítsd feljebb a szintet, a szubon ne piszkáld a hangerőszabályozót. Egyébként a 75db-s szub beállítójelet jóval halkabbnak érzékeli a fülünk, mint a hangsugárzókra kiküldött 75 dB-s beállítójelet. (Ld: egyenlŒ hangosság görbék)

    2. Hagyd a beállított értékeket, bemérés után bármikor lejjebb, vagy feljebb tekerheted a szinteket ígény szerint.
    Lehetséges, hogy a frontjaid érzékenyebbek, mint a centered.

    3. Az lenne a baj, ha a szub távolságára közelebbit írna, mint a valódi távolság. Könnyen lehet, hogy valami filter késleltetést okoz a szubban, emiatt érzékeli távolabbinak. Bemérés után kísérletezhetsz a szub távolság állításával.

    Gondolom gyári reset-et csináltál az AVR-en.

    Ha arra gyanakszol, hogy valami nem stimmel a bemérés körül, akkor esetleg kérhetsz kölcsön valakitől egy Audyssey mikrofont. Az utóbbi 3-4 évben az összes Denon és Marantz készülékhez mellékelt Audyssey mikrofon (típusszámtól függetlenül) kompatibilis egymással.

    Jól tippelek, hogy viszonylag nem nagy helyiségben vannak a cuccaid? A nagy negatív szintekre gondolok, meg az erősen letekert szub hangerőre.

Új hozzászólás Aktív témák