Új hozzászólás Aktív témák

  • StormMan

    tag

    Sziasztok,

    pár hete voltam meghallgatni pár eszközt a streamaudioban és ismerősöknél .

    StreamAudio:
    Denon AVR2000
    CA Azur 551r
    +
    Dali Ikon 6 MKII (front)
    Polk Audio RTi A7 (front)
    Monitor Audio BX6 (front)
    Tangent EVO E34 (front)

    Ismerősök:
    Onkyo TX NR609
    +
    Jamo S608

    Onkyo TX NR 727
    +
    JBL northridge E series
    E60 front
    EC25 center
    E20 surroud
    E150p sub

    Egyik kolléga:
    H/K AVR 370
    +
    Dali Zensor 7

    Igazából a Denon AVR-x2000 meghallgatása miatt mentem Castle Knight 5 frontok társaságában. Az első 5 percben erről le is lettem beszélve, mivel a zenék melyek többnyire hallgatok nem illenek a Castle Knight-hoz. Helyette a fent említett típusokat hallgattam meg saját zenével illetve test cd-vel. Hozzá nem értőként a nálam lévő zene minősége meglehetősen silány volt. A test cd-n lévő tartalom pedig elképesztően hihetetlen volt. Végig próbáltuk a Denon-al és a CA-val is a repertoárt. És kezdtem rádöbbenni a fájdalmas valóságra, bennem van a hiba.. A zenék, amiket hallgatok többnyire mély orientáltak, de ennek ellenére nem üvöltetem és van, ami akusztikus vagy koncertfelvétel. De ennek ellenére hihetetlenül rosszul szóltak egy két kivétellel, bármilyen párosítással is a test cd-hez képest.

    Tetszett a Denon -Tangent EVO E34 és a Denon-Moitor Audio RTi A7 párosítás mind a kétminőségű zenével, de mindegyiknél hiányoltam valamit vagy soknak éreztem.

    Ekkor jött a csere Denon AVR-x2000-ről Cambridge Audio Azur 551r-re. A Polk Audio egyből ki is esett, igaz hogy bejáratós volt még, de akkor is nagyon rossz volt hallgatni. A Monitor Audio és a Tangent esetében az volt az érzésem, rosszul hallok, teljesen más volt nyitottabb tisztább, de még mindig voltak hiányosságok számomra. Végül kiesett a Monitor Audio is. Ekkor Ákos javasolta, hogy a CA-hoz illő hangszórót is hallgassak meg. Hozzáteszem Ő azt mondta számára itt kezdődik a hangszóró, ekkor még nem értettem mire gondol pontosan. Bekötötte a Denon-t a Dali Ikon 6 MKII-vel, jól szólt, de olyan érzésem volt, hogy korlátozva van a hangzása a hangszóróknak. Váltás CA-ra…..
    Eldobtam az agyamat mennyivel másabb, szabadabb volt a hangzás. Olyan volt, amire mindig is vágytam, természetesen az egységár már egy kicsit mellbe vágott, ha azt nézem, hogy 400eHUF volt a 5.1-re szánt jövőbeli keretem és 200eHUF az erősítőre. Kicsit elkedvetlenedve, mentem haza..

    Úgy néz ki hamarabb sikerül költöznöm nagyobb lakásba ahol 20-25nm(nappali-konyha, a falak vasbetonból vannak) lenne a mozira/zenére kikiáltott terület.
    Kérdésem, hogy ekkora területre ilyen paraméterek mellet érdemes-e a CA+Dali Ikon 6MKII-be fektetni a pénzt? Szerintem kicsit sok ebbe a térbe és a felhasználási körre. Esetleg van, valami javaslatotok mit lehetne/kellene cserélni/meghagyni ebből?

    Előre is köszönöm a válaszokat, és bocs a terjengős írásért attól, akit zavar.

Új hozzászólás Aktív témák